Veniturile FTX cresc cu 1.000% în timpul nebuniei criptografice: scurgere de date financiare

Sam Bankman-Fried, fondatorul și CEO-ul FTX Cryptocurrency Derivatives Exchange, vorbește în timpul unui interviu despre un episod din Bloomberg Wealth cu David Rubenstein la New York, SUA, miercuri, 17 august 2022.

Moon Paradise | Bloomberg | Getty Images

FTX a condus frenezia cripto la 1 miliard de dolari în venituri anul trecut, în timp ce și-a extins prezența globală printr-un val de achiziții, potrivit documentelor interne văzute de CNBC.

Situațiile financiare auditate oferă o privire rară asupra finanțelor unei companii private. FTX a fost profitabilă, sa extins rapid în întreaga lume și a cunoscut o creștere rapidă.

Veniturile schimbului de criptomonede au crescut cu peste 1.000% de la 89 de milioane de dolari la 1,02 miliarde de dolari în 2021. La fel ca multe startup-uri, profitabilitatea sa depinde de modul în care este măsurată. Venitul din exploatare a fost de 272 milioane USD, în creștere față de 14 milioane USD în anul precedent. FTX a înregistrat un venit net de 388 de milioane de dolari anul trecut, în creștere față de doar 17 milioane de dolari în anul precedent.

FTX a refuzat să comenteze documentele financiare scurse.

Compania a generat venituri de 270 de milioane de dolari în primul trimestru al anului 2022 și era pe cale să genereze venituri de aproape 1,1 miliarde de dolari în 2022, potrivit unui grup de co-investitori cu CNBC. Dar nu este clar cum a rezistat FTX în al doilea trimestru, deoarece prețurile criptomonedelor au scăzut în timpul așa-numitei „iarni criptografice”.

Prin comparație, Coinbase a cunoscut, de asemenea, un boom de numerar în timpul pieței bull de criptomonede, cu venituri de 7,4 miliarde de dolari și un venit net de 3,6 miliarde de dolari anul trecut. Dar în al doilea trimestru al acestui an, a înregistrat venituri de 808,3 milioane de dolari, o scădere de 64% față de același trimestru al anului trecut și o pierdere netă surprinzătoare de 1,1 miliarde de dolari, comparativ cu 1,59 miliarde de dolari în venit net cu un an mai devreme, în retail. Volumele de tranzacționare sunt distruse.

FTX a fost fondată în urmă cu trei ani de fostul comerciant de volum pe Wall Street, Sam Bankman Fried. CEO-ul în vârstă de 30 de ani a intervenit recent în calitate de creditor al industriei de ultimă instanță, deoarece caută să susțină afacerile pe măsură ce lichiditățile se epuizează. Pe lângă împrumuturile multiple în valoare de sute de milioane de dolari, companiile Bankman-Fried au căutat și să achiziționeze active aflate în dificultate. În iulie, FTX a semnat o înțelegere care îi oferă opțiunea de a cumpăra creditatorul BlockFi și era în discuții pentru a cumpăra Bithumb sud-coreean. FTX s-a oferit, de asemenea, să cumpere Voyager în august, dar a fost respinsă din cauza a ceea ce compania a susținut că este o „ofertă low-ball”.

Potrivit documentelor, FTX avea aproape 2,5 miliarde de dolari în numerar la sfârșitul anului trecut și o marjă de profit de 27%. Marjele erau mai aproape de 50% dacă cheltuielile de publicitate și „părțile afiliate” erau anulate. Ultima strângere de fonduri a fost în ianuarie, strângând 400 de milioane de dolari de la investitori precum SoftBank’s Vision Fund 2 și Tiger Global, evaluând 32 de miliarde de dolari.

marca universală a piciorului

FTX a fost înființată într-o perioadă în care Coinbase și Binance se impuneau drept cele mai mari site-uri de tranzacționare din lume. Coinbase încă operează în mare parte pe Binance din SUA, pornind cea mai mare bursă în volum din China, ulterior și-a mutat sediul în Insulele Cayman și acum conducând piața americană printr-o subsidiară din SUA.

FTX își construiește în liniște propria flotă de afiliați la nivel mondial pentru a concura.

FTX Trading Ltd. are sediul în În Antigua, cu piețele derivate FTX cu sediul în Bahamas, unde locuiește Bankman-Fried. FTX Trading a achiziționat recent Digital Assets DA AG, din Elveția, precum și IFS Group și Hive din Australia – aducând totalul la 15 companii mai mici din întreaga lume. Portofoliul său acoperă companii din Cipru, Germania, Gibraltar, Singapore, Turcia și Emiratele Arabe Unite, printre alte țări, potrivit documentelor. Companiile de criptomonede fac adesea start-up-uri pentru a obține rapid licențele de reglementare corespunzătoare pentru a-și înființa un magazin într-o țară nouă.

Bankman-Fried a fondat și compania comercială Alameda Research, care reprezintă aproximativ 6% din volumul de tranzacționare al FTX, potrivit documentelor.

Afacerea FTX din Statele Unite este deținută din punct de vedere tehnic de o companie-mamă, West Realm Shires Inc. Începând cu 2021, FTX US a reprezentat mai puțin de 5% din veniturile totale FTX. Cu toate acestea, compania face un impuls pentru a se extinde în SUA printr-o serie de reclame și sponsorizări de mare profil.

FTX a cheltuit aproape 15% din veniturile sale pe publicitate și marketing în 2021, potrivit documentelor. Acesta poate fi motivul anunțului Super Bowl 2022 cu actorul Larry David și susținerea celebrităților notabile din Tom Brady și Giselle Bündchen, care sunt, de asemenea, investitori în acțiuni în companie. FTX a achiziționat, de asemenea, drepturile de denumire a stadionului NBA din Miami, cunoscut anterior ca American Airlines Arena. FTX plănuiește să cheltuiască aproximativ 900 de milioane de dolari pe publicitate în următorii ani, potrivit documentelor.

Bursa de criptomonede se extinde și în tranzacționarea cu acțiuni. A lansat tranzacționarea acțiunilor la săptămâni după ce Bankman-Fried a achiziționat un pachet negativ de 7,6% din Robinhood, stârnind speculații că FTX caută să cumpere aplicația de tranzacționare în procesul de cumpărare a terenurilor pentru conturile de retail din SUA. Robinhood și Bankman-Fried au negat că se pregătește o înțelegere.

FTX și-a sporit cu siguranță eforturile de extindere a retailului. Dar documentele arată că este încă în primul rând un loc pentru comercianții mai sofisticați care folosesc derivate – fie futures, fie opțiuni. Aproximativ două treimi din venituri au provenit din comisioane de tranzacționare futures, în timp ce aproape 16% au provenit din așa-numita tranzacție spot. Tranzacționarea futures și derivate tinde să fie mai profitabilă pe bursele de valori.

Leave a Comment

Your email address will not be published.