Vânzările cu amănuntul din SUA au potențialul de a muta piața

pieţelor

ieri, Piețele au intrat în ape mai calme după vânzări grele atât în ​​obligațiuni, cât și în acțiuni Ca urmare a datelor de inflație mai mari decât așteptările din SUA pentru luna august, care au fost publicate marți. Mișcările randamentului au fost mai moderate comparativ cu marți. chiar și așa, Aplatizare suplimentară a curbei (EMU) / Reflectare (SUA) Acesta arată că piețele se adaptează la ideea că băncile centrale nu vor putea să-și ușureze cruciada anti-inflație prea curând. Randamentul pe doi ani din SUA a crescut cu încă 3,2 puncte de bază. Perioada de 30 de ani a scăzut cu 2,9 puncte de bază. Un maxim de 75 de puncte de bază a fost stabilit la întâlnirea FOMC de săptămâna viitoare. Piața vede o șansă de 1 din 3 ca Fed să crească ritmul majorărilor ratelor la 1,0%. Curba germană a arătat o imagine similară cu 2-y adăugând 2,9 bp. Randamentul pe 30 de ani a scăzut cu 4,7 puncte de bază. Datele de mediu au fost de doar al doilea ordin ieri. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre starea Uniunii, a oferit câteva opțiuni cu privire la modul în care Europa va aborda impactul creșterii prețurilor la energie asupra economiei, dar mesajul nu a fost suficient de concret pentru a avea vreun impact asupra piețelor. Acțiunile au arătat o imagine mixtă. Indicii europeni suferă încă ceva după pierderi după vânzările grele de marți (EuroStoxx50 -0,52%). Indicii americani s-au închis în verde (Dow + 0,1%; Nasdaq + 0,74%), dar Câștigurile au fost până la urmă limitate Având în vedere pierderea grea de marți. Dolarul a luat și o pauză. DXY s-a închis aproape de 109.66 (de la 109.82). USD/JPY a părăsit zona 145 (aproape de 143,08), deoarece autoritățile japoneze au semnalat o alertă ridicată cu privire la o slăbiciune suplimentară a yenului, care s-ar putea traduce în intervenții pe piața valutară. După regresul de marți, EUR/USD s-a situat aproape de paritate fără o direcție prea clară (aproape la 0,9981). Sterlina a depășit ușor euro (EUR/GBP la închiderea 0,8648) după ce inflația din Marea Britanie s-a apropiat de așteptări la 9,9%.

În această dimineață, sentimentul de pe piețele asiatice rămâne neconcludent. Majoritatea indicilor se tranzacționează puțin pe măsură ce performanța slabă a Chinei se schimbă. Randamentele americane continuă să crească, la fel ca și dolarul (USD/JPY 143,65, EUR/USD 0,997). Datele din SUA vor ocupa din nou centrul scenei Astăzi, cu vânzările cu amănuntul, cererile săptămânale de șomaj, sondajul Empire Manufacturing, Philadelphia Federal Business Outlook și datele de producție din SUA urmează să fie publicate. În special vânzările cu amănuntul au potențialul de a muta piața. Se așteaptă că prețurile mai mici la benzină vor pune capăt vânzărilor cheie. Cu toate acestea, vânzările de bază (grupul de control estimat la 0,5% lunar) sunt încă de așteptat să arate o creștere bună. Vânzările cu amănuntul sunt un lanț remarcabil de volatil. Cu toate acestea, semnele de rezistență a cererii globale pot întări ideea că Fed are mai mult de lucru. În acest sens, un raport bun de vânzări cu amănuntul poate să nu fie o veste bună pentru asumarea riscurilor. DXY Dolarul SUA s-a decontat în modelul de consolidare ST între 107,60 și 110,32. Vedem riscurile testării avantajului. După ce EUR/USD revine sub paritate, minimul de la 0,9864 poate apărea din nou pe radar.

Titluri de știri

Munca australiană A crescut cu 33,5 mii în august, egalând estimarea consensului de 35 mii, care a șters o mare parte din pierderile din iulie (-40,9 mii). În ciuda creșterii locurilor de muncă, Rata șomajului a crescut de la un minim din ultimii 48 de ani de 3,4% la 3,5%. Vine după ce rata de participare a crescut de la 66,4% la 66,6%, ceea ce a dus la o creștere a dimensiunii forței de muncă. Se așteaptă să primească imigrare Acest lucru ar putea extinde și mai mult această tendință, ceea ce ar putea duce la o relaxare a salariilor și, prin urmare, la presiuni inflaționiste în timp. Vedem că datele de astăzi întăresc poziția RBA de a încetini ritmul înăspririi după patru creșteri consecutive de 50 pb. Piețele fixează probabilitatea de 60-40 de o plimbare lungă cu 25 sau 50 de puncte de bază la întâlnirea din 4 octombrie. Ratele swap australiene au crescut între 3,2 și 5,1 puncte de bază în această dimineață. Dolarul australian a crescut marginal față de dolar (AUD/USD 0,675), dar este încă aproape de minimele din ultimii doi ani.

stați jos, Creșterea PIB-ului din Noua Zeelandă a revenit în al doilea trimestru al acestui an cu 1,7% t/t, după ce sa contractat cu 0,2% în primul trimestru.. Economia kiwi este acum cu 0,4% mai mare decât era acum un an. Atât cifrele trimestriale, cât și cele anuale depășesc estimările. sindustria serviciilor (2,7%) stimulează creșterea, determinată de sectoarele care beneficiază de turism. Include servicii de cazare și alimentație (30% trimestrial), arte și divertisment (19,9%) și servicii de transport (19,7%). Industriile producătoare de bunuri s-au restrâns brusc, producția scăzând cu 5,9%. Pe baza cheltuielilor, Exporturi de servicii A fost un impuls mare (60,7% t/t), dar cheltuielile gospodăriilor au fost slabe (în scădere cu 3,2%). Dolarul din Noua Zeelandă a crescut ușor în această dimineață, dar și-a scăzut deja maximele intraday. Perechea NZD/USD continuă să testeze suportul important la 0,60..

Leave a Comment

Your email address will not be published.