Valoarea totală a pieței criptomonedelor arată puternică chiar și după consolidare și creșterea ratei Fed

Criptomoneda a fost într-o tendință de urs de la jumătatea lunii august, după ce nu a reușit să depășească rezistența la capitalizarea pieței de 1,2 trilioane de dolari. Chiar și cu trendul descendent actual și cu o corecție brutală de 25%, nu a fost suficient pentru a sparge tendința ascendentă de trei luni.

Valoarea totală a piețelor cripto a scăzut cu 7,2%, până la 920 de miliarde de dolari, în cele șapte zile care au precedat 21 septembrie. Investitorii au vrut să fie în siguranță înaintea unei reuniuni a Comitetului Federal pentru Piața Deschisă, care a decis să majoreze rata dobânzii cu 0,75%.

Valoarea totală a pieței criptomonedei, în miliarde de dolari. Sursa: TradingView

Prin creșterea costului împrumuturilor în numerar, autoritatea monetară urmărește să reducă presiunea inflaționistă, crescând în același timp povara asupra finanțării consumatorilor și a datoriei corporative. Acest lucru explică de ce investitorii sunt departe de activele riscante, inclusiv piețele de acțiuni, valută, mărfuri și criptomonede. De exemplu, prețurile petrolului WTI au scăzut cu 6,8% din 14 septembrie, iar indicele bursier MSCI China a scăzut cu 5,1%.

Ether (ETH) a înregistrat, de asemenea, o retragere de 17,3% în perioada de șapte zile și multe criptomonede au avut rezultate mai proaste. Integrarea rețelei Ethereum și impactul ei ulterior asupra altor monede care pot fi exploatate cu GPU au provocat unele rezultate distorsionate în rândul celor mai slabi performanțe săptămânale.

Câștigători și învinși săptămânali printre primele 80 de monede. Sursa: Nomex

Chiliz (CHZ) a crescut cu 21,5% după o lansare simbolică a fanilor de succes ai echipei de esports MIBR și ai echipei de fotbal VASCO din Brazilia.

XRP a câștigat 16,6% după ce Ripple Labs a cerut unui judecător federal să decidă imediat dacă vânzările de jetoane XRP ale companiei au încălcat legile SUA privind valorile mobiliare.

ApeCoin (APE) a câștigat 15%, deoarece comunitatea anticipează lansarea unui program de staking, care va fi Balama De Horizen Labs pe 22 septembrie.

RavenCoin (RVN) și Ethereum Classic (ETC) și-au recuperat majoritatea câștigurilor din săptămâna precedentă, deoarece investitorii și-au dat seama că câștigurile ratei hash de la minerii Ethereum nu s-au tradus neapărat într-o adoptare mai mare.

Apetitul negustorilor nu s-a stins in ciuda corectiei

Prima OKX Tether (USDT) este un bun indicator al cererii cu amănuntul pentru criptomonede în China. Măsoară diferența dintre tranzacțiile peer-to-peer bazate în China și dolarul american.

Cererea excesivă de cumpărare tinde să preseze indicele peste valoarea justă la 100%, iar în timpul piețelor ursoaice, oferta pieței Tether scade, provocând o reducere de 4% sau mai mare.

Tether (USDT) este peer-to-peer față de USD/CNY. Sursa: OKX

Prima Tether este în prezent de 100,7%, cel mai ridicat nivel din 15 iunie. Deși încă sub teritoriu neutru, indicele a arătat o îmbunătățire modestă în ultima săptămână. Având în vedere că piața criptomonedelor este în scădere cu 7,2%, aceste date ar trebui considerate o victorie.

Contractele perpetue, cunoscute și sub denumirea de swap invers, au o rată încorporată care este taxată de obicei la fiecare opt ore. Bursele folosesc aceste comisioane pentru a evita nealinierea riscului de schimb.

O rată de finanțare pozitivă indică faptul că contractele mai lungi (cumpărătorii) necesită mai multă pârghie. Cu toate acestea, situația opusă apare atunci când pozițiile scurte (vânzătorii) necesită un efect de pârghie suplimentar, determinând ca rata de finanțare să devină negativă.

Rata de finanțare viitoare acumulată pe 21 septembrie. Sursa: Coinglass

După cum se arată mai sus, rata de finanțare cumulată pe șapte zile a fost negativă pentru fiecare altcoin. Aceste date indică o cerere crescută pentru poziții scurte (vânzători), deși poate fi exclusă în cazul Ether, deoarece investitorii care vizează furcături gratuite în timpul consolidării sunt susceptibile să cumpere ETH și să vândă futures pentru a acoperi poziția.

Mai important, rata de finanțare a Bitcoin a rămas oarecum pozitivă în timpul unei săptămâni de prețuri mai scăzute și de știri potențial de urs de la Rezerva Federală. Acum, că acea decizie crucială a fost luată, investitorii tind să evite să plaseze noi pariuri până când unele date noi oferă perspective asupra modului de ajustare a economiei.

În general, rata de finanțare pentru Tether și futures nu dă niciun semn de oboseală, ceea ce este pozitiv având în vedere cât de prost se descurcă piețele cripto.

Opiniile și opiniile exprimate aici sunt exclusiv cele ale autor și nu reflectă neapărat opiniile Cointelegraph. Fiecare investiție și mișcare de tranzacționare implică riscuri. Ar trebui să faci cercetări atunci când iei o decizie.