USD/JPY Analiză tehnică: Urcătoare până la anunțul Fed

În ciuda realizării recente de profit, perechea valutară USD/JPY a rămas în intervalul canalului ascendent. Perechea poate menține tendința actuală până când Rezerva Federală a SUA își va anunța decizia de a majora ratele dobânzilor americane în cursul acestei săptămâni. Dolarul față de perechea de yeni va începe tranzacționarea din această săptămână, stabil în jurul nivelului de rezistență de 143,00, iar câștigurile perechii valutare au atins săptămâna trecută nivelul de rezistență de 144,95, care este cel mai ridicat din ultimii 24 de ani.

Dolarul s-a retras temporar de la noi maxime înainte de weekend, după ce un sondaj al Universității din Michigan (UoM) a indicat că așteptările consumatorilor americani cu privire la inflația pe termen scurt și mediu în septembrie, deși acesta poate să nu fie cel mai important detaliu al sondajului. . . Măsurile de la Universitatea din Michigan privind așteptările inflaționiste ale consumatorilor pe 1 și 5 ani au scăzut pentru septembrie, ceea ce poate sau nu veni ca o ușurare pentru Rezerva Federală (Fed).

„În vreme ce prețurile la energie continuă să scadă, rata medie a inflației estimată pentru anul viitor a scăzut la 4,6%, cea mai scăzută citire din septembrie anul trecut”, se arată în sondajul universității. La 2,8%, așteptările medii privind inflația pe termen lung au scăzut sub intervalul 2,9-3,1% pentru prima dată de atunci. iulie 2021”.

Incertitudine cu privire la inflație

Cu toate acestea, există o incertitudine cu privire la faptul dacă aceasta este o veste atât de bună pe cât ar părea, deoarece, în timp ce așteptările consumatorilor cu privire la inflație au scăzut în septembrie, consumatorii înșiși devin din ce în ce mai puțin încrezători că au dreptate să vadă inflația evoluând în conformitate cu așteptările lor. „Consumatorii continuă să manifeste o incertitudine semnificativă cu privire la evoluția viitoare a prețurilor”, se arată în comunicat. Incertitudinea privind inflația pe termen scurt a atins niveluri observate ultima dată în 1982, iar incertitudinea privind inflația pe termen lung a crescut de la 3,9 la 4,5 în această lună, cu mult peste nivelul de 3,4 observat în septembrie anul trecut.

Reclame

Factorii politici federali probabil nu vor vedea favorabil această incertitudine crescută, deoarece ar putea fi interpretată ca o pierdere a încrederii în capacitatea băncii de a menține sau de a restabili în alt mod stabilitatea prețurilor.. În general, guvernatorul Fed Powell nu a fost singurul care și-a exprimat recent îngrijorarea cu privire la perspectivele inflației, deoarece aceasta a fost o temă centrală în aproape toate declarațiile publice făcute de toți oficialii FOMC în ultimele săptămâni. La rândul său, guvernatorul Rezervei Federale Christopher Waller a declarat vinerea trecută: „Celălalt factor pe care îl voi urmări cu atenție este perspectiva pe termen lung a inflației, care cred că are un impact semnificativ asupra inflației”.

Așteptările inflaționiste ar putea reprezenta o îngrijorare mai mare pentru oficialii Rezervei Federale, deoarece datele Biroului de Statistică a Muncii au arătat că inflația de bază a început să-și inverseze declinul timp de câteva luni în cursul lunii august. Atunci au fost publicate cifrele marți și la abia o săptămână după decizia Rezervei Federale a ratei din septembrie. Inflația de bază este mai importantă deoarece exclude energia și alimentele volatile din coșul de bunuri ale căror prețuri sunt măsurate și, prin urmare, se consideră că este cea mai bună reflectare a presiunilor inflaționiste generate la nivel intern. „Timpul se scurge și, după cum am menționat, cu cât inflația rămâne mult mai lungă decât ținta, cu atât este mai mare îngrijorarea că publicul va începe în mod natural să încorporeze o inflație mai mare în luarea deciziilor economice și treaba noastră este să ne asigurăm că nu se întâmplă”, a spus Powell.

Analiza tehnică USD/JPY:

  • Pe termen scurt și conform performanței graficului orar, USD/JPY pare să se tranzacționeze într-o formațiune de canal neutră.
  • Acest lucru indică faptul că nu există o părtinire direcțională clară în sentimentul pieței.
  • Urșii vor viza profiturile unei potențiale erupții de canal descendent în jurul valorii de 142,24 sau mai puțin la suportul de 141,58. Pe de altă parte, taurii vor căuta să se arunce asupra profiturilor în jurul valorii de 143,54 sau mai mult la 144,21.

Pe termen mai lung, pe graficul zilnic, se pare că USD/JPY se tranzacționează într-o formațiune de canal ascendent. Acest lucru indică un impuls pozitiv pe termen lung semnificativ în sentimentul pieței. Prin urmare, Taurii caută să extindă raliul actual spre 146,26 sau mai mult până la rezistența 149,54. Pe de altă parte, urșii vor viza profituri pe termen lung în jurul valorii de 140,04 sau mai puțin la suportul de 136,58.

Sunteți gata să tranzacționați analiza noastră valutară astăzi? Am întocmit o listă cu cei mai buni brokeri pentru tranzacționarea valutară care merită folosiți.

dolarul american / yenul japonez

Leave a Comment

Your email address will not be published.