USD/JPY Analiză tehnică: Înfruntarea factorilor de forță

The Stabilitatea optimistă rămâne cea mai proeminentă performanță a dolarului american față de yenul japonez. Performanța poate rămâne așa până când investitorii și piețele reacţionează la deciziile de astăzi ale Rezervei Federale a SUA cu privire la valoarea majorării ratei dobânzii din SUA. Acest lucru se întâmplă mai ales după ce cifrele inflației din SUA au venit mai puternice decât se aștepta. Valoarea creșterii Fed va determina cât câștigă dolarul american față de alte valute. Perechea valutară USD/JPY este stabilă în jurul nivelului de 143,90 la momentul scrierii analizei.

La rândul său, guvernatorul Băncii Japoniei, Haruhiko Kuroda, va risca să transforme mai multă slăbiciune în yen, rămânând la mesajul că Banca Japoniei ar trebui să continue relaxarea monetară, la câteva ore după majorarea ratei cheie a Fed. Kuroda și colegii consiliului de administrație sunt programați să încheie joi o ședință de două zile și se așteaptă să mențină neschimbate atât programul de control al curbei randamentelor, cât și achizițiile de active, potrivit tuturor celor 49 de economiști chestionați de Bloomberg.

Reclame

Nicio acțiune majoră din partea Băncii Japoniei nu va duce probabil la o nouă adresă pentru o bancă centrală aflată în conflict, pe fondul ciclului de înăsprire globală. Se așteaptă ca Banca Națională Elvețiană să își anuleze ratele negative joi după-amiaza târziu, ora Tokyo, lăsând pentru prima dată Banca Japoniei ca unic membru al lumii băncilor centrale sub zero.

Urmărește-l pe Yen cu atenție

Principalul accent al reuniunii va fi asupra modului în care Banca Japoniei își va schimba formularea cu privire la orientările viitoare, deoarece se așteaptă că va înceta restul programului său de finanțare Covid. Chiar dacă limbajul este ajustat, majoritatea observatorilor BoJ nu se așteaptă la o schimbare a tendinței de relaxare pe termen lung a menținerii ratelor la sau sub nivelul actual. Kuroda s-a confruntat cu speculații cu privire la înăsprirea timpurie din cauza lipsei de impuls pentru o inflație durabilă. El a spus, după întâlnirea anterioară de politică de la sfârșitul lunii iulie, că tipul de creșteri masive ale ratei dobânzii necesare pentru a opri declinul yenului va sfârși, de asemenea, prin a distruge economia. Cu toate observațiile repetate și consecvente, chiar și în fața celei mai rapide scăderi a yenului din acest an, majoritatea observatorilor BoJ nu se așteaptă la nicio ajustare înainte ca Kuroda să demisioneze în aprilie.

dar, Investitorii vor urmări îndeaproape orice schimbare în comentariile lui Kuroda cu privire la yen. Guvernatorul va reitera probabil că mișcările bruște cresc incertitudinea și sunt negative, fără a se angaja la vreo acțiune legată de monedă. Săptămâna trecută, ministrul japonez de finanțe Shunichi Suzuki a semnalat un potențial în creștere pentru intervenția valutară, deoarece Banca Japoniei a efectuat o examinare rară a cursului de schimb valutar. Deși confirmarea unei verificări a ratei dobânzii de la Banca Japoniei este puțin probabilă, unii analiști urmăresc dacă Kuroda, un fost oficial înalt valutar, ar putea sugera sprijinul pentru cumpărarea de yeni de la guvern.

Economiștii urmăresc, de asemenea, cum creșterea record a cazurilor, accelerarea continuă a costului vieții și deprecierea rapidă a yenului au modelat previziunile Băncii Japoniei privind creșterea economică și inflație. Acestea vor fi puncte importante pentru evaluarea cursului viitor al politicii monetare. Yenul ar putea încă surprinde piețele cu puterea sa înainte de decizia BOJ, dacă Rezerva Federală indică în mod neașteptat un ciclu de înăsprire mai scurt în noua sa previziune.

Conform analizei tehnice a perechii:

  • The USD/JPY a format minime mai mari și a găsit rezistență la marcajul psihologic cheie de 145,00, care a format un triunghi ascendent pe graficul orar.
  • Prețul testează în prezent partea de jos a triunghiului și asta s-ar putea datora unei alte sărituri.
  • SMA 100 este încă peste 200 SMA în acest moment pentru a confirma continuarea trendului ascendent și pare să se stabilească ca un suport dinamic în partea de jos a triunghiului. Între timp, stochasticul are tendința de a arăta că cumpărătorii au mâna de sus.

În acest caz, USDJPY poate încă să revină în partea de sus a triunghiului de aici. RSI este, de asemenea, o tendință mai ridicată, ceea ce înseamnă că perechea ar putea urma exemplul până când sunt îndeplinite condițiile de supracumpărare. Cu toate acestea, se pare că mediile mobile se pregătesc pentru un crossover bearish, ceea ce ar putea însemna o rupere sub suportul triunghiului în curând. Dacă se întâmplă acest lucru, USDJPY ar putea scădea la cel mai înalt nivel al modelului grafic sau aproape de 500 de pips. Stochasticul se apropie și de teritoriul supracumparat pentru a indica epuizarea în rândul cumpărătorilor, așa că o trecere la dezavantaj înseamnă că presiunea de urs a revenit.

Sunteți gata să tranzacționați prognoza noastră valutară? Iată o listă cu unele dintre cele mai bune platforme de tranzacționare valutară pe care ar trebui să le verificați.

dolarul american / yenul japonez

Leave a Comment

Your email address will not be published.