Următoarea serie de întâlniri ale băncii centrale

Drivers Market Astăzi

Nu există lansări majore astăzi, așa că atenția se va îndrepta către următoarea serie de reuniuni ale băncii centrale săptămâna aceasta, începând cu Riksbanken de mâine, urmată de Rezerva Federală (miercuri), Banca Japoniei, Banca Angliei, Banca Națională Elvețiană și Turcia. Banca Centrală joi.

De asemenea, accentul va fi pus pe PMI preliminare de pe ambele maluri ale Atlanticului vineri.

Prezentare generală de 60 de secunde

Piețe: Săptămâna începe într-un mod fără risc, pe măsură ce piețele se pregătesc pentru o serie de întâlniri viitoare ale băncii centrale. Ar trebui să fie o zi destul de liniștită, cu tranzacții slabe, deoarece Japonia și Regatul Unit sunt lăsate, cea din urmă marcând o zi de doliu pentru regretata Regina Elisabeta a II-a. Toți ochii sunt ațintiți asupra reuniunii Rezervei Federale de miercuri, investitorii iau în considerare o limită de 75 de puncte de bază, iar unii cer o creștere mai mare. Un sondaj de frunte al economiștilor academicieni realizat de Financial Times a constatat că Fed-ul ar trebui să-și ridice rata de politică politică peste 4% și să-l mențină acolo după 2023. Vezi Previzualizarea cercetării Fed SUA: Ciclul de mers rapid continuă pe 16 septembrie.

Ungaria: Ieri, Comisia UE a declarat că intenționează să rețină 7,5 miliarde de euro din finanțarea UE pentru Ungaria (sau o treime din totalul fondurilor UE ale țării) din cauza încălcărilor statului de drept care implică corupția în atribuirea de contracte publice. Decizia de reținere a fondurilor trebuie aprobată de majoritatea statelor membre UE, cu excepția Ungariei, în termen de o lună, dar termenul poate fi prelungit cu până la două luni „în circumstanțe excepționale”. Autoritățile ungare au declarat ieri că intenționează să adopte o serie de legi săptămâna aceasta pentru a răspunde preocupărilor Uniunii Europene. Decizia de ieri a Comisiei UE ar putea pune presiune astăzi asupra francului elvețian.

Geografie politică: În ultimele șapte zile, două conflicte au izbucnit în vecinătatea Rusiei: o versiune extinsă a conflictului Nagorno-Karabah dintre Azerbaidjan și Armenia și o dispută la graniță între Tadjikistan și Kârgâzstan. Aceste conflicte pot avea repercusiuni geopolitice mai largi pe termen lung, deoarece Rusia pare să adopte o abordare din ce în ce mai neintervenționistă atunci când vine vorba de protejarea aliaților săi post-sovietici. Conflictul azero-armean a escaladat ultima dată în 2020. În acel moment, războiul a dus la o încetare a focului intermediată de Rusia și la victoria Azerbaidjanului. Sprijinul financiar al Turciei pentru vecinul său Azerbaidjan a jucat, de asemenea, un rol decisiv în conflict. Cel mai recent conflict pare a fi a doua oară când Armenia, membră a Organizației Tratatului de Securitate Colectivă, o alianță militară interguvernamentală a statelor post-sovietice, rămâne fără niciun sprijin din partea Rusiei. În același timp, steaguri americane au fost arborate în weekend, în timp ce președintele Camerei Pelosi a efectuat o vizită în capitala armeană Erevan, condamnând ferm atacul din Azerbaidjan. De asemenea, se pare că Rusia acordă puțină atenție ciocnirii la frontieră dintre doi membri ai CSTO, Tadjikistan și Kârgâzstan, în Asia Centrală, ceea ce înseamnă că are puține resurse sau motivație (sau ambele) în acest moment pentru a promova pacea și stabilitatea în regiune. și să-i protejeze pe așa-numiții aliați ai ei.

stoc: Frica de inflație și temerile de recesiune continuă să schimbe direcția. Vineri, acesta din urmă a preluat conducerea. Datele pozitive despre inflație împreună cu avertismentul Fedex privind câștigurile au confirmat această schimbare. Sectoarele de apărare și de creștere au condus drumul (cum ar fi mărfurile, asistența medicală și, de asemenea, tehnologia), în timp ce energia, industriile și materialele s-au vândut cu 2%. Dow -0,5%, Standard & Poor’s 500 -0,7%, Nasdaq -0,9%, Russell 2000 -1,5%. Futurile au scăzut oarecum și în această dimineață.

FI: Va fi o săptămână încărcată în ceea ce privește întâlnirile băncii centrale, cu accent principal pe Fed de miercuri și posibilitatea unei majorări a ratei de 100 de puncte de bază de către Fed. Cu toate acestea, începem din Suedia cu Riksbank, unde sunt evaluate toate cele 75 de puncte de bază. În plus, avem Banca Angliei, Banca Japoniei și Banca Centrală Elvețiană. Ne așteptăm că va exista un factor comun tuturor băncilor centrale și acesta este o „încărcare” a politicii monetare mai stricte pentru a reduce inflația. Acest lucru ar trebui să aibă ca rezultat curbe mai plate 2-10Y și 2-5Y, precum și un dolar mai puternic.

moneda straina: Principalele perechi G10 s-au încheiat săptămâna trecută într-o notă liniștită, deoarece perechea EUR/USD a rămas ferm blocată la paritate. USD/JPY a rămas în afara vârfului după „verificarea ratei” de către Banca Japoniei. Coroana suedeză, coroana norvegiană și lira sterlină au continuat să scadă în raport cu euro și dolarul american, pe măsură ce acțiunile au încheiat săptămâna în roșu. Toți ochii sunt ațintiți asupra tuturor deciziilor băncii centrale și mai ales asupra Fed – dar și a Scandis.

i se atribuie: Piețele de credit și-au încheiat săptămâna într-un mod de reducere a riscurilor, deoarece investitorii au continuat să echilibreze incertitudinea din partea băncilor centrale sociante și inflația încăpățânată. Banda principală Itrax s-a lărgit cu aproximativ 4 puncte de bază pentru a se închide la 112 puncte de bază, în timp ce banda Itrax Xover s-a lărgit cu 17 puncte de bază până la 552 de puncte de bază. Activitatea pieței primare a fost relativ redusă vineri.

Leave a Comment

Your email address will not be published.