Tranzacționarea cu criptomonede va crește în 2022, pe măsură ce dFMI se maturizează și crește eficiența

Bursele de criptomonede au înregistrat volume record de tranzacționare în general în 2021. Bursele centralizate (CEX) au înregistrat un volum de tranzacționare de 14 trilioane de dolari pentru anul, crescând cu 689% de la 1,8 trilioane de dolari în 2020. Bursele descentralizate (DEX) au avut un an mai bun, a înregistrat un Creștere cu 858% a volumului de tranzacționare. Tranzacționarea cu DEX a crescut de la 115 miliarde de dolari în 2020 la 1 trilion de dolari în 2021, volumele de tranzacționare atingând vârful în mai 2021.

Această creștere fulminabilă recentă a schimburilor de criptomonede este un indiciu puternic al cererii de criptomonede și active digitale de către investitorii de toate felurile. Spre deosebire de acțiunile publice, listate la o singură bursă sau, în circumstanțe rare, pe mai multe burse, natura descentralizată a activelor Blockchain și a DLT-urilor înseamnă că oricine poate construi o stivă de tehnologie pentru a le accesa.

Această nouă eră a infrastructurii pieței financiare digitale (dFMI) este o evoluție a activelor TradFi, cum ar fi acțiuni, titluri de creanță, derivate și proprietăți. Este următoarea etapă de dematerializare după trecerea de la certificatele pe hârtie la forma electronică, care în sine a transformat piața de custodie a activelor. Trecerea de la certificatele în format electronic la contractele inteligente pe DLT-uri are un impact similar și adesea profund asupra modului în care dFMI proiectează pentru următoarea eră a serviciilor financiare extrem de digitale.

Nota istorică de interes pentru această etapă de maturitate este că totul a început cu o carte albă anonimă a cuiva pe nume Satoshi și că evoluția și dezvoltarea ulterioară a piețelor și infrastructurii a avut loc în afara sectorului TradFi, beneficiind în primul rând de participarea pe piața de retail. .

De asemenea, trebuie remarcat faptul că segmentul de criptomonede și active digitale constă din echipe blockchain și DLT de înaltă calificare, împreună cu foști comercianți TradFi, manageri de active, autorități de reglementare și frați și surori tech – BOOM!

Lichiditate ridicată în retail

O caracteristică inerentă a Blockchain-ului și a DLT-urilor este că lichiditatea este foarte fragmentată pe platforme. Acest lucru menține raportul dintre burse și capitalizarea totală a pieței mult sub TradFi. De exemplu, în 2019, 255 de schimburi cripto aveau între ele criptomonede în valoare de aproximativ 175 de miliarde de dolari, ceea ce reprezintă aproximativ 686 de milioane de dolari pentru fiecare schimb. Prin comparație, 60 de burse au 69 de trilioane de dolari pe piața globală de valori, cu 1 trilion de dolari pe bursă.

Începând cu ianuarie 2022, numărul a crescut la 455 de schimburi de criptomonede, cu o capitalizare de piață combinată de peste 2 trilioane de dolari. Deși acest lucru înseamnă că raportul schimb/piață s-a îmbunătățit, câștigurile rămân marginale. Acest lucru se datorează faptului că protocoalele de schimb se pot extinde și evolua atunci când lichiditatea blocată în protocoalele individuale este eliberată din silozurile sale tradiționale.

Companii precum Terraformer acționează ca o stivă de lichiditate pentru startup-urile de toate etapele și din toate clasele de active, oferind lichiditate ca serviciu. Implementează soluții cu etichetă albă pentru a ajuta echipele, DAO și creatorii de piață să reducă tranzacțiile deblocate pentru a îmbunătăți lichiditatea token-ului. Îmbunătățirea fluidității este doar un picior al potențialelor scaune moale. Sistemul blockchain are nevoie, de asemenea, de protocoale de lichiditate cross-chain pentru a permite tranzacționarea fără probleme a activelor cripto la nivel de domeniu.

Swing este o platformă unică care permite comercianților de criptomonede și fermierilor să acceseze lichiditatea în lanț folosind o arhitectură de tip punte descentralizată. Viveik V., fondatorul și CEO-ul Swing.xyz consideră: „Utilizatorii vor beneficia foarte mult odată ce vor începe tranzacționarea prin Ethereum, Binance Smart Chain, Polygon, Avalanche și o serie de alte blockchain-uri. Astfel, protocoalele trebuie să fie proiectate ușor de utilizat. folosiți soluții pentru a adăuga lichiditate la DEX. , protocoalele de împrumut/împrumut și angajați-vă în tranzacționări încrucișate cu alunecare minimă.” Swing pretinde că oferă lichiditate fără frecare pentru o gamă de active criptografice în mai multe rețele pentru întreaga comunitate cripto.

Comunitatea poate câștiga mai mult dacă protocoalele au caracteristicile necesare pentru a accesa un fond mare de numerar. Cu toate acestea, pentru a realiza acest lucru sunt necesare rampe mai bune pentru cei care sunt curioși de criptomonede, dar sunt frustrați să participe din cauza volatilității pieței. Una dintre companiile care lucrează la acest lucru este protocolul de creditare DeFi, Pledge Finance, care oferă împrumuturi și împrumuturi de active cripto și fiat la rate atractive ale dobânzii.

Tony Yi Chan, CEO al The Pledge spune: “Mulți oameni nu doresc să fie expuși la volatilitatea pieței criptomonedei, dar doresc dobânzi atractive pentru criptomonede. Stablecoins devin o clasă de active profitabilă pentru investitorii precauți care doresc să profite de fluxurile de lichiditate între sisteme.”

Un gaj permite investitorilor să împrumute sau să împrumute valută fixă ​​și bani fiat la o rată fixă ​​a dobânzii, ca parte a unei strategii de investiții pe termen lung, mai degrabă decât dobândă flotantă pe termen scurt.

Jucătorii TradFi văd lichiditatea fragmentată ca fiind ineficientă și probabil că vor avea dificultăți în a vedea oportunitățile sau beneficiile unui ecosistem descentralizat foarte fragmentat. Piețele subțiri, lichiditatea fragmentată și tranzacțiile transparente zboară în fața jucătorilor instituționali care caută să nu difuzeze pozițiile pe care le construiesc care necesită cea mai bună execuție a ordinelor lor în momentul pe care aleg să le execute.

Jucătorii TradFi de toate tipurile apelează la o serie de brokeri de prim rang, custozi, facilități OTC și administratori de active, pentru a avea acces la active cripto și digitale cu companii precum Genesis, Paradigm și NYDIG, toate oferind servicii de nivel instituțional. Goldman a făcut echipă cu Galaxy Digital pentru o facilitate cripto OTC, care este un semnal puternic al maturității criptomonedei și a piețelor activelor digitale pentru TradFis.

Continuitatea tranzacționării investitorilor

Fraternitatea tranzacționării cu criptomonede include doi jucători majori: investitori și comercianți. În 2021, investițiile cripto cu amănuntul au crescut cu 881%, mulți investitori care au intrat pentru prima dată pe piață. Cu toate acestea, mulți nou-veniți au fost împiedicați de standardele minime de investiții sau de taxele exorbitante de gestionare a activelor percepute de unele platforme de tranzacționare. Tranzacționarea cu criptomonede este un joc cu risc ridicat, în care investitorii fără experiență pot înregistra rapid pierderi, dar, în același timp, există comercianți care au cunoștințele și abilitățile necesare, dar le lipsesc mijloacele prin care să profite de ele în mod semnificativ.

În cele mai multe cazuri, investitorii și comercianții rămân la polii spectrului de tranzacționare, cu mijloace limitate de comunicare între ei. Dar peisajul tranzacționării poate prospera mai bine odată ce frații se unesc sub o schemă de tranzacționare unificată.

Zignaly oferă o platformă atât pentru investitori, cât și pentru comercianți, cu un model unic de împărțire a profitului, bazat pe performanță, pentru a asigura o distribuție echitabilă a profiturilor. Bartolomé Bordalo, CEO al Zignaly, explică că, cu protocoale integrate de tranzacționare cu active digitale, investitorii pot opta pentru servicii de tranzacționare conduse de experți. Platforme precum Zignaly pot direcționa investițiile, gestionate de traderi experți, către schimburi încrucișate, deschizând noi fluxuri de lichiditate.

Deși comunitatea criptomonedelor beneficiază de metodele acestor platforme de tranzacționare, majoritatea dintre ele încă nu își pot permite o singură oportunitate de investiție importantă: tranzacționarea cu cripto-sintetice.

Nevoia de diversificare

Piața tradițională a produselor sintetice a arătat un potențial de creștere uriaș, cu o valoare nominală de 610 trilioane de dolari în prima jumătate a anului 2021. Industria criptomonedelor în curs de dezvoltare ar putea câștiga mult dacă societatea îmbrățișează în mod activ comerțul cu materiale sintetice. Mai mult, cu inflația globală care a ajuns la 4,35% în 2021, în fiecare zi investitorii încep să ceară opțiuni alternative de investiții. Mărfurile și instrumentele derivate au apărut ca o clasă alternativă de active, cu un rol unic într-o economie globală care suferă de inflație.

Pandemia de COVID-19 a complicat situația economică, deoarece guvernele inundă piața cu numerar, ca parte a politicilor macroeconomice naționale. Un sfert din toți dolarii americani în circulație au fost tipăriți doar în ultimul an, așa că nu este chiar surprinzător faptul că inflația a atins un maxim de 39 de ani în SUA în 2021, IPC înregistrând între timp o creștere bruscă de 7%. Această confluență de evenimente a dus la economiile de consum și ratele împrumuturilor interbancare scăzând aproape de zero chiar și în economiile avansate, făcând conturile de economii și depozitele la termen neputincioase împotriva valului în creștere a inflației.

Menținerea unui portofoliu diversificat este o modalitate populară de a învinge întunericul inflației, iar deschiderea unui acces mai larg la tranzacționarea cu mărfuri poate ajuta investitorii să facă acest lucru. Cu toate acestea, tranzacționarea cu instrumente financiare sofisticate fără cunoștințele adecvate este o propunere complexă, plină de bariere de intrare și taxe.

Protocoale precum Comdex ajută la democratizarea accesului la finanțare prin sintetice. Permiteți investitorilor non-instituționali să participe mai ușor pe piață. Prin schimbul descentralizat de materiale sintetice, Comdex își propune să ofere utilizatorilor săi acces la fluctuațiile prețului mărfurilor, permițându-le să creeze efectiv un „portofel pentru orice vreme”, gata pentru orice va aduce 2022. „Construită pe Cosmos cu caracteristicile de interoperabilitate ale IBC, platforma facilitează tranzacționarea în sintetice anti-inflație”.

Deși sistemele actuale de tranzacționare au mult loc de îmbunătățire, în special pentru bugetele TradFi, dezvoltatorii protocolului oferă deja un flux constant de soluții pentru a-l aborda. Introducând aceste îmbunătățiri în noul pachet de componente dFMI, tranzacționarea la scară cu active digitale și criptomonede va fi dusă la noi culmi.

Fie că sunteți retailer, angrosist, comerciant sau investitor, anul acesta este foarte promițător pentru evoluția ecosistemului Blockchain și DLT al activelor cripto și digitale de toate tipurile. Schimburile de criptomonede pot deveni cea mai importantă componentă a acestui ecosistem, dar se vor confrunta cu o concurență acerbă în rețea pe toate fronturile.

Leave a Comment

Your email address will not be published.