Tranzacții cripto pentru a atrage GST în curând; Ce înseamnă acest lucru pentru comercianți și cum vă poate afecta

Un impozit indirect poate fi aplicat criptomonedelor în curând, deoarece guvernul începe să lucreze la un sistem cuprinzător pentru activele cripto. Un raport recent spunea că punerea în aplicare a acestor reguli ar preveni orice pierdere de venituri pentru trezorerie din cauza lipsei de claritate cu privire la adevărata natură a acestor active. Raportul a mai precizat că criptomonedele ar putea atrage rate GST între 18 și 28 la sută, citând oameni familiarizați cu dezvoltarea.

Potrivit raportului Monetăriei, Ministerul Finanțelor își propune să „identifice caracteristicile criptomonedelor, utilizarea lor și modul în care acestea se încadrează în cadrul legal existent”. Cele două surse au spus că au cerut eliberarea lor odată ce natura juridică este determinată, se va stabili cota corespunzătoare de GST.

“Încă discutăm despre posibilitatea aplicării GST în cazul activelor cripto… în momentul de față, se impune serviciilor… așa că trebuie să știm dacă activele cripto sunt declarate ca bun sau serviciu. Putem obține un serviciu special. preț pentru asta. Nu este neapărat 18 la sută sau 28 la sută. Poate undeva la mijloc. “Am avut câteva discuții despre asta și vom lua o decizie în curând”, a spus unul dintre ei pentru ziar.

Taxa pe bunuri și servicii pe criptomonede: ce se întâmplă cu sistemul fiscal existent?

În prezent, guvernul impune un impozit pe venit de 30% pe câștigurile de capital realizate prin active digitale virtuale și criptomonede, percepând, de asemenea, 1% din rambursări de taxe în timpul achiziției acestora. Dacă GST se percepe pe criptomonede, aceasta înseamnă că guvernul va impune un impozit indirect asupra acestui activ, care este diferit de impozitul pe venit și impozitele de plătit care se încadrează în categoria impozitelor directe.

“Singurul regim fiscal actual aplicabil criptomonedelor este impozitul direct sau impozitul pe venit. Regimul actual al unui impozit direct de 30% perceput pe „venituri din criptoactive” face parte din venitul nostru direct individual. Taxa pe bunuri și servicii (GST) este o taxă. Indirectă se impune asupra vânzării sau achiziționării de bunuri și servicii și este plătită de persoană fizică doar în calitate de consumator. Sandeep Bajaj, Managing Partner la PSL Advocates & Solicitors, a explicat că, chiar dacă cripto este adus sub supraveghere GST, actualul sistemul fiscal direct va continua.

“Se așteaptă ca sistemul fiscal actual să fie modificat pentru a se adapta taxelor pe criptomonede, în special cu posibilitatea introducerii unei cote de impozitare diferite de cele existente. Cu toate acestea, modificările ulterioare depind în întregime de modul în care guvernul gestionează tranzacțiile legate de criptomonede”, a menționat Nikhil. Pharma, Managing Partner al Miglani Varma & Co.

Ankit Jain, partener la Ved Jain & Associates a adăugat: „Până la finalizarea regulilor legate de criptografie, implementarea GST a fost suspendată în mod neoficial.”

Ce se întâmplă cu tranzacțiile cripto odată cu introducerea sistemului GST?

Până când guvernul va veni cu noi reguli fiscale pentru criptomonede, va exista incertitudine cu privire la modul de gestionare a tranzacțiilor cu criptomonede în viitor. Potrivit Aditya Chopra, Managing Partner Victoriam Legal, „În conformitate cu Legea GST, „bunuri” înseamnă, printre altele, orice tip de proprietate mobilă, altele decât bani și valori mobiliare. În plus, „bani” înseamnă curs legal sau o valută străină recunoscută. Prin Reserve Bank of India, prin urmare, activele digitale nu sunt clasificate drept „bani” conform GST. De asemenea, activele digitale nu se încadrează în sensul „securității” definit în Legea GST.”

„Dacă (GST) este taxat la valoarea totală sau totală, criptomoneda va fi considerată o „bună”, iar GST, la rata specificată, va fi percepută pe prețul acelei criptomonede. Bajaj a remarcat că, dacă a fost taxată pentru un taxa de serviciu, orice taxă de serviciu sau taxă de tranzacție pentru schimbul de criptomonede va fi supusă ratei GST specifice.

Cum va afecta acest lucru tranzacționarea cu criptomonede în India?

De la introducerea regulii impozitului pe venit și a prevederilor ulterioare TDS, tranzacționarea cu criptomonede în India a avut un mare succes, bursele majore raportând volume de tranzacționare mai mici.

“În timp ce impunerea unei taxe directe asupra Crypto-ului a diminuat deja interesul investitorilor, impunerea unei taxe pe bunuri și servicii (GST) va afecta, de asemenea, același lucru. Pe de altă parte, decizia de impozitare a cripto-ului este obligată să atenueze temerile investitorilor, deoarece o interdicție Tam asupra criptomonedei țării”, a spus Bajaj.

Chopra a spus că volumele de tranzacționare din întreaga țară ar scădea dacă un astfel de sistem ar fi implementat. Volumele de tranzacționare pe piețe vor scădea, iar comercianții se vor îndrepta către schimburile internaționale, care nu sunt de competența guvernului indian. De asemenea, clienții pot căuta să își transfere criptomoneda de la schimburi în portofelele private. De asemenea, poate duce la o legătură directă între schimburile descentralizate și clienții pentru activitățile de afaceri.

De asemenea, se așteaptă ca tranzacționarea cu criptomonede să devină complicată, deoarece schimburile trebuie să țină evidențe adecvate ale clienților lor, astfel încât să le poată respecta în timp real.

“Odată cu introducerea sistemului GST, tranzacționarea cu criptomonede va deveni foarte complicată. Legea va prevedea tipul de comercianți care sunt obligați să perceapă GST și cei care nu. Mai mult, pot exista categorii de comercianți cărora li se permite să crediteze taxa de intrare din GST.Bunurile și serviciile plătite la cumpărarea criptomonedei și cei cărora nu li se va permite să facă acest lucru

Citiți toate fișierele Cele mai recente știri de afaceri Si Știri de ultimă oră aici

Leave a Comment

Your email address will not be published.