Tendința generală este încă optimistă

În ciuda recentei vânzări de profit pentru perechea USD/JPY, aceasta este văzută ca sănătoasă și normală după ce perechea valutară a crescut la un maxim în 24 de ani. Tendința generală este încă optimistă atâta timp cât este stabilă peste rezistența psihologică 140.00. Dolarul american menține în continuare factori de câștig record și ar putea rămâne așa pentru restul anului 2022. Recenta vânzare a împins perechea USDJPY către nivelul de suport de 142,10 după câștigurile sale puternice către nivelul de rezistență de 145,00.

  • Factorii continui susțin puterea dolarului SUA față de celelalte valute majore.
  • Pierderea anuală a yenului japonez a atins uneori niveluri extreme săptămâna trecută, provocând proteste tot mai mari din partea Ministerului de Finanțe japonez, dar există riscul ca speculatorii pieței care conduc acest lucru să se angajeze din neatenție în ruleta rusă.
  • Yenul japonez a depășit performanța principalelor monede vineri pe o piață în care ratele de schimb ale dolarului american au scăzut în general și activele riscante au crescut aproape universal.
  • Nu a existat niciun indiciu că această acțiune a prețurilor a fost altceva decât obținerea de profit înainte de weekend.

Comentând acest lucru, Greg Anderson, analist FX la BMO Capital Markets, a spus: „Nu putem indica un catalizator în știrile de seară pentru această diminuare a riscului, dar credem că piețele s-au mutat într-o direcție la începutul săptămânii până la obiect. că au fost destul de pregătiți. Ce zici de „schimbările de dispoziție”, după cum spun comercianții, „Au deținut poziții pentru weekend.” Analistul a adăugat în cele din urmă: „Înainte de astăzi, intervenția verbală (a șasea) a dispărut în mare parte în ultimele luni, așa că este probabil să aibă un anumit impact asupra pieței valutare, poate în timpul întâlnirii Băncii Japoniei din 22 septembrie” săptămâna trecută.

in timp ce, O mulțime de comentarii pe piață au rămas puternic descendente, deoarece Ministerul Finanțelor a devenit mai atent la moneda sa. Anderson de la BMO a declarat vineri: „Cea mare rundă a celui de-al șaselea nivel pe care am văzut-o când USD/JPY a spart rezistența de 125, s-a apropiat de 130 și nu a reușit să modifice în mod serios forțele pieței și încă credem că acesta este cazul. Cred că are sens. Cumpărarea scade în USDJPY și suportul de 141,00 pare a fi o afacere foarte bună, dacă poate fi obținută.”

Mulți din piață au susținut că ratele scăzute ale dobânzilor și randamentele obligațiunilor prezidate de Banca Japoniei (BoJ) au fost un motiv suficient pentru deprecierea yenului japonez, având în vedere prețurile ridicate la importul de energie și politicile de înăsprire a ratelor Fed.

Cu toate acestea, unii oficiali japonezi spun că recentele scăderi ale yenului au depășit ceea ce poate fi justificat de fundamentele economice și financiare, în timp ce mulți se pronunță în avertisment că intervenția oficială pentru a susține moneda devine din ce în ce mai probabilă. Vineri, guvernatorul Băncii Japoniei, Haruhiko Kuroda, ar fi descris mișcările de săptămâna trecută drept „extrem de surprinzătoare”, în timp ce ministrul de finanțe Shunichi Suzuki i-a spus că „vor fi luate măsurile necesare dacă yenul continuă să scadă”, ceea ce este important pentru că decizia este ministerul de finanțe. maker – când vine vorba de comandă să intervină. Ministerul de Finanțe al Japoniei deține cel de-al doilea cel mai mare fond de rezervă valutară din lume, de aproximativ 1,29 trilioane de dolari la sfârșitul lunii august, în scădere cu 30,96 miliarde de dolari față de sfârșitul lunii iulie, dar există o viziune larg răspândită pe piață și în jurul acesteia că ar putea să nu fie suficient pentru susține yenul japonez.

Analiza tehnică USD/JPY:

Pe termen scurt și conform performanței graficului orar, se pare că USD/JPY se tranzacționează într-o formațiune de canal descendent. Acest lucru indică un impuls descendente pe termen scurt important în sentimentul pieței. Prin urmare, urșii vor viza profituri pe termen scurt în jurul suportului de 142,09 sau mai jos la suportul de 141,24. Pe de altă parte, taurii vor căuta să revină în jurul valorii de 143,32 sau mai mult la rezistența de 144,13.

Pe termen lung și conform performanței graficului zilnic, USD/JPY pare să se tranzacționeze în cadrul formării unui canal ascendent ascuțit. Acest lucru indică un puternic impuls pe termen lung al sentimentului de pe piață. Prin urmare, taurii vor căuta să extindă trendul ascendent actual spre 144,79 sau mai sus până la rezistența de 147,09. Pe de altă parte, ursii vor căuta să se arunce asupra profiturilor în jurul suportului de 139,87 sau mai jos la suportul de 137,26.

Sunteți gata să tranzacționați predicțiile noastre de tranzacționare valutară? Iată câțiva brokeri forex excelenți din care puteți alege.

dolarul american / yenul japonez

Leave a Comment

Your email address will not be published.