ASX 200 Tanks on Tempestuous US CPI Punching Treasury Yields Higher

Tancurile ASX 200 pe furtunul CPI al SUA lovesc randamentele Trezoreriei mai mari

ASX 200, S&P 500, NASDAQ 100, US CPI, FED, RBA, AUD/USD – puncte de discuție

  • ASX 200 a urmat scăderea pe Wall Street după CPI fierbinte din SUA
  • Unele acțiuni australiene pot obține o anumită reținere din scăderea AUD/USD
  • Rezerva Bank of Australia (RBA) va zbura la întâlnirea lor orbește. Va face o mare drum spre ASX 200?

Recomandat de Daniel McCarthy

Forex News Trading: Strategie

ASX 200 a fost criticat într-o tendință globală de active riscante, după ce IPC din SUA a depășit așteptările. La finalul sesiunii monetare nord-americane, S&P 500 a pierdut 4,32%, iar Nasdaq 100 a pierdut 5,16%.

Monedele legate de creștere și monedele mărfurilor, cum ar fi dolarul australian, sunt mult mai scăzute în acest mediu.

IPC-ul principal al SUA pentru august a fost de 0,1% în loc de 0,1% așteptat, față de o cifră neregulată pentru iulie. Cifra anuală a fost de 8,3% în loc de cele așteptate de 8,1% și 8,5% anterior.

Excluzând alimente și energie – articole volatile care ar putea masca tendințe mai mari – IPC SUA pe luna a fost de 0,6% față de 0,3% așteptat și observat în luna precedentă. Cifra anuală a fost de 6,3% în loc de 6,1% față de 5,9% anterior.

Rezultatul este că este posibil ca inflația să nu fi atins vârful, ceea ce este percepția piețelor la introducerea datelor. Înainte de lansare, piața căuta săptămâna viitoare o creștere de 75 de puncte de bază a Fed, urmată de o creștere de 50 de puncte de bază, apoi de 25 de puncte de bază. Această cale a ratei a fost scăzută din fereastră și se modifică în fiecare minut.

Prețurile mai mari sunt acum stabilite pentru o perioadă mai lungă. Aceste randamente crescătoare de-a lungul întregii curbe a trezoreriei. În special, obligațiunile pe un an au crescut cu 23 de puncte de bază pentru a depăși 3,9%, un nivel nemaivăzut de la prăbușirea tehnologiei din 2001.

În contextul australian, obligațiunile guvernamentale australiane Commonwealth (ACGB) pe un an se tranzacționează la peste 3,0%, un nivel nemaivăzut din 2012.

Recomandat de Daniel McCarthy

Îmbunătățiți-vă tranzacționarea cu datele despre încrederea clienților IG

RBA are o cale mai dificilă înainte, nu în ultimul rând din cauza presiunii politice crescânde din partea celor care înțeleg mai puțin politica monetară decât ar trebui.

IPC australian este publicat mai degrabă trimestrial decât lunar. Australia și Noua Zeelandă sunt singurele două țări din G20 în care acesta este cazul.

Următoarele date privind inflația RBA nu vor fi tipărite decât pe 26 octombrie, la 3 săptămâni după următoarea decizie privind rata de numerar.

Comentariile făcute de guvernatorul RBA Philip Lowe săptămâna trecută au indicat o posibilă încetinire a majorărilor ratelor. Băncile centrale globale par să accelereze din nou spre o politică mai solicită, iar RBA poate forța mâna factorilor externi.

Piața futures este incertă cu 25 sau 50 de puncte de bază la reuniunea de politică monetară din 4 octombrie.

Ratele ridicate ale dobânzilor subminează prețurile acțiunilor în mai multe moduri. Cheltuielile și profiturile consumatorilor sunt în mod clar subcotate, dar un serviciu mai ridicat al datoriei și reducerea fluxurilor de numerar viitoare pentru o evaluare mai scăzută de astăzi duc și prețurile în scădere.

Dintr-o perspectivă investițională, randamentele mai mari ale obligațiunilor „fără riscuri” devin o opțiune mai atractivă din perspectiva riscului/randamentului.

AUD/USD este aproape de minimele din ultimii doi ani, iar acest lucru poate ajuta la compensarea impactului sentimentului negativ față de unele companii din cadrul ASX 200.

Minerii câștigă atunci când primesc dolari SUA pentru exporturile lor, în timp ce companiile dependente de datorii se confruntă cu costuri potențial mai mari ale împrumuturilor din străinătate.

Următoarele diagrame ilustrează tulburările globale în care a căzut ASX 200, mai degrabă decât o problemă specifică de index.

Indici bursieri – ASX 200, DAX 40, FTSE 100, NASDAQ 100, S&P 500

Grafic creat în TradingView

ASX 200 și AUD/USD împotriva mărfurilor

Diagrama ASX 200

Grafic creat în TradingView

Analiză tehnică ASX 200

Indicele ASX 200 s-a mutat sub câteva puncte de break astăzi și acțiunea prețului a creat un nivel ingestia descendenta csi eubăț.

Mișcarea de urs a pătruns și sub 10, 21, 55 și 100 de zile medie mobilă simplăs (SMA) Poate indica faptul că impulsul de urs se dezvoltă.

Prețul nu a putut depăși media mobilă simplă de 260 de zile în cursul recent. Chiar sub acesta se află un punct de rupere și două vârfuri anterioare care pot oferi o zonă de rezistență în zona 7130-7150.

Suportul ar putea fi situat la minimele anterioare la 6540 sau 6407.

Diagrama ASX 200

Grafic creat în TradingView

Introducere în analiza tehnică

modele de sfeșnice

Recomandat de Daniel McCarthy

— De Daniel McCarthy, strateg pentru DailyFX.com

Pentru a intra în legătură cu Daniel, folosește secțiunea de comentarii de mai jos sau Încorporați Tweet pe Twitters

Leave a Comment

Your email address will not be published.