Sunset Market Comentariu – Forex Action

pieţelor

O creștere de 75 de puncte de bază nu este noua normă (conform BCE Lagarde ieri, la conferința de presă a BCE). De asemenea, Fed s-a angajat să stabilească ratele dobânzilor în conformitate cu datele economice primite. Cu toate acestea, în urma evaluărilor făcute ieri de Lagarde, președintele BCE și președintele Fed Powell, În prezent, piețele văd ceva diferit de o creștere a ratei de 75 pb atât de către Banca Centrală Europeană, cât și de către Rezerva Federală, în viitoarele lor întâlniri, ca fiind foarte puțin probabil. O altă reevaluare este foarte posibilă, mai ales dacă inflația va rămâne la niveluri ridicate pentru o perioadă mai lungă. Cu toate acestea, după recenta repoziționare bruscă și „reducerea” creșterilor cu 75 de puncte de bază, piețele erau, în mod înțeles, pregătite pentru o oprire. Considerațiile tehnice și un calendar care a fost lipsit de orice date economice majore au facilitat o atitudine de așteptare. Randamentul obligațiunilor americane pe 2 ani a fost „înghețat” împotriva rezistenței puternice de aproape 3,50%. Cu toate acestea, este încă stabil lângă niveluri nemaivăzute din 2007. Randamentul pe 10 ani din SUA (3,28%) se apropie și de rezistența cheie în regiunea 3,36/3,50%. O narațiune similară este despre piețele ratelor dobânzii din Uniunea Monetară Europeană. Swap-ul pe 10 ani UEM și randamentul german pe 10 ani aproape au atins nivelurile maxime la încheierea stabilite la mijlocul lunii iunie. Randamentul pe 2 ani al UEM intraday a scăzut după ce a atins vârful unui nou ciclu. În această (desigur) consolare, randamentele din SUA se tranzacționează în prezent aproximativ neschimbate pe curbă. Randamentele germane au alunecat inițial cu 5 bps+ pe curbă (excluzând 30-y), dar de fapt au inversat pierderile din ziua respectivă. O pauză în vânzarea de obligațiuni oferă, de asemenea, ușurare altor piețe. SUA și Europa, acțiunile au revenit (EuroStoxx 50 + 2,0%, Nasdaq + 1,1%). Prețurile gazelor europene Continuarea unei corecții treptate, dar prelungite, la maximele istorice atinse în urmă cu două săptămâni, deoarece miniștrii energiei UEM iau în considerare noi mecanisme pentru a reduce prețurile ridicate nejustificate, sau cel puțin încearcă să limiteze impactul negativ al acestor prețuri asupra economiei în general. Contractul futures olandez de referință a scăzut la 212 de euro pe megawat-oră (vârful a fost de 349 de euro), pe de altă parte, petrolul și-a revenit după recenta creștere bruscă, țițeiul Brent revenind spre nord la 91 de dolari pe baril.

pe piețele valutare, Ofertele recente puternice pentru dolarul american s-au relaxat, de asemenea, pe fondul unei reduceri mai ample a riscurilor. The Indicator DXY În prezent, se tranzacționează aproape de 109, comparativ cu 109,50 în această dimineață, dar aproape de minimele intraday. USD/JPY părăsește, de asemenea, ultimele maxime multianuale 142,30). În recenta revenire a dolarului american, euro a depășit adesea majoritatea celorlalte valute ale G10 (dolarul neozeelandez, dolarul australian, francul elvețian, coroana suedeză, coroana norvegiană…). Acest stil a fost destul de respectabil astăzi. Euro pierde teren față de majoritatea celorlalte monede „mai mici” G10, iar dolarul canadian este excepția de la regulă (vezi mai jos). EUR/USD, în această dimineață plină de oferte care s-au umplut pentru scurt timp la nord de 1,01, dar tendința ascendentă continuă a eșuat în ciuda corecției mai ample în USD, a sentimentului de risc mai bun, BCE ajunge din urmă cu mișcarea mai amplă de înăsprire… EUR/USD ține În prezent, cu câștiguri „medie” ale mișcării zilnice (1,0040 față de 0,9997 la închiderea de ieri). Liră sterlină De asemenea, a câștigat câțiva sâmburi față de moneda unică. Cu toate acestea, EUR/GBP își menține în continuare zona de rezistență 0,87/0,8721, ceea ce indică doar sentimentul fundamental fragil față de moneda britanică. Banca Angliei și-a amânat întâlnirea din septembrie cu o săptămână până pe 22 septembrie, din cauza doliu național pentru Regina Elisabeta 2.

Titluri de știri

The Sondajul Forței de Muncă din Canada a arătat că 39.700 de locuri de muncă au fost pierdute în august. Este a treia lună consecutivă de angajări mai scăzute. Detaliile au indicat o scădere cu 77.200 de locuri de muncă cu normă întreagă și o creștere cu 37.500 de locuri de muncă cu normă parțială. Scufundarea în cifre, serviciile educaționale (- 50.000), construcțiile (-28.000) și sectorul public (-28.000) au fost sectoarele cele mai afectate. Rata șomajului a crescut pentru prima dată în șapte luni, de la 4,9% la 5,4%. Creșterea angajamentului (64,8% de la 64,7%) înmoaie lovitura. Creșterea salariului pe oră a accelerat de la 5,4% pe an la 5,6% pe an. Dolarul canadian a făcut un avans solid față de dolar prin intrarea în statul de plată canadian datorită mediului prietenos cu riscurile. USD/CAD a scăzut temporar sub 1,30 pentru prima dată de la sfârșitul lunii august Înainte ca raportul privind piața muncii să stopeze creșterea monedei canadiene.

Leave a Comment

Your email address will not be published.