Sunset Market Comentariu – Forex Action

piețelor

Bancherii centrali au confirmat recent că ritmul înăspririi în continuare va fi ghidat de datele primite. În această narațiune, inflația americană mai mare decât se aștepta de ieri a sfidat așteptările pieței (sau a fost doar speranța?) că a existat un caz în care Rezerva Federală a devenit mai puțin agresivă în campania sa anti-inflație. Dacă inflația rămâne mai mare pentru o perioadă mai lungă, atunci politica ratelor de vârf De asemenea, este încă în discuție. După publicarea IPC din SUA, piețele s-au întrebat dacă rata maximă a dobânzii a Fed nu ar trebui să fie de 4,50% în loc de 4,25%. Fluxul de știri de azi nu a oferit niciun motiv să se abțină de la repoziționarea de ieri. Randamentele din SUA câștigă un punct de bază suplimentar de 4 (2-y)/2 (30-y). La 3,80%, randamentul pe doi ani a stabilit un nou vârf de ciclu. Randamentul obligațiunilor americane pe 10 ani (3,45%) se apropie de un vârf de 3,50% la jumătatea lunii iunie. Randamentul real pe 10 ani rămâne la sud la 1,0%. Re-prețurile pe piețele europene ale ratei dobânzii a continuat fără încetare. Swap-ul EMU are randamente de la 6,5 ​​bps (2 ani) la 2,0 bps (10 ani). 2-y în timpul zilei a atacat următoarea referință majoră (2,49% mai mare în 2011). Piețele financiare europene iau în considerare treptat ideea că rata finală a BCE pentru sesiunea curentă ar putea fi la mai puțin de 2,5%. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen El a reiterat intenția Comisiei Europene de a impozita veniturile de la producătorii de energie low-cost. De asemenea, Comisia Europeană încearcă să pună în aplicare un mecanism de limitare a prețurilor la gaze și intenționează să reducă cererea. Deocamdată, piețele dobânzilor nu văd în mod clar cum acest lucru poate ajuta la răcirea inflației UEM. Randamentele din Marea Britanie sunt în urmă față de mișcările din SUA și Uniunea Monetară Europeană. Inflația din Marea Britanie pentru luna august (9,9%, de bază 6,3%) a fost conform așteptărilor. Piețele încă încearcă să-și dea seama care este funcția reacției BoE, deoarece acțiunile guvernamentale care plafonează facturile la energie pentru întreprinderi și consumatori vor încetini semnificativ inflația, cu prețul unui efort fiscal masiv. Acțiunile europene scad cu 1,0% (EuroStoxx 50), dar rămân departe de minimul din august. Indicii bursieri americani s-au schimbat puțin după căderea liberă de ieri.

Un relativ calm a revenit pe piețele valutare după revenirea bruscă a dolarului de ieri. USD DXY nu a reușit să recâștige mânerul 110 (109,50). Într-o mișcare similară, EUR/USD încearcă să restabilească paritatea. Cu toate acestea, eșecul de ieri sugerează că orice redresare susținută pentru EUR/USD nu va fi ușoară, deoarece randamentele reale din SUA susțin atractivitatea dolarului american. dolarul american / yenul japonez Retragerea din zona 145 pe măsură ce Banca Japoniei verifică FX a fost văzută ca un ultim avertisment înainte de a începe intervențiile pe piața valutară pentru a încetini căderea liberă a yenului. Inflația din Marea Britanie nu a schimbat imaginea pentru tranzacționarea cu lire sterline. Testul respins de luni al nivelului cheie EUR/GBP 0,8721 inspiră unele rânduieli în intervalul de tranzacționare anterior (în prezent 0,87665).

Titluri de știri

Inflația suedeză pentru luna august a depășit estimările. IPC general a fost de 9,8% pe an (1,8% pe lună), în creștere de la 8,5% și mai mult decât se aștepta, la 9,6%. Folosind rata fixă ​​a dobânzii (CPIF), inflația a accelerat de la 8% la 9%. CPIF excluzând energia – metricul preferat de Riksbank – a fost singurul indicator care nu a depășit așteptările. Cu toate acestea, a accelerat de la 6,6% la 6,8%. Presiunile crescânde ale prețurilor au ridicat deja anunțul pentru întâlnirea Riksbank din septembrie (20 septembrie). Orice creștere sub 75 de puncte de bază ar fi o dezamăgire. Dar, având în vedere că Banca Centrală Europeană a crescut și miza, coroana suedeză abia a beneficiat de viitoarea susținere a ratei dobânzii. EUR/SEK se tranzacționează în apropierea maximelor recente în jurul valorii de 10,67.

Au spus oficialii apropiați de problemă Comisia Europeană intenționează să susțină duminică recomandările de reducere a finanțării premierului ungar Orban. Este următorul pas într-un proces juridic îndelungat legat de preocupările legate de corupție și statul de drept. Guvernele UE vor lua apoi decizia finală în termen de trei luni. Este nevoie de o majoritate calificată a statelor membre pentru ca propunerea Comisiei Europene să intre în vigoare. În acest moment, aproximativ 40 de miliarde de euro au fost blocați din finanțarea UE. Guvernul ungar s-a oferit recent să creeze o agenție împotriva corupției și să facă eforturi pentru schimbări în legislația privind achizițiile publice. Se spune că Comisia Europeană le cere liderilor UE să acorde lui Orbán ceva timp pentru a-și îndeplini aceste angajamente. The Forintul maghiar a avut performanțe scăzute față de colegii săi după raport. EUR/HUF urcă cu 4 cifre mari la 403,80.

Belgia a lansat cu succes a doua obligațiune de stat verde Prin Sindicatul Băncilor astăzi. Obligațiunile din aprilie 2039 și purtând un cupon de 2,75% au atras dobândă de piață cu peste 32 de miliarde de euro, din care Regatul a strâns în cele din urmă 4,5 miliarde de euro. Prețul a fost stabilit cu 6 puncte de bază peste tradiționalul 1,9% din iunie 2038 OLO.

Leave a Comment

Your email address will not be published.