Gold Breaks Support, USDCNH Breaks Resistance but S&P 500 Circling Ahead of UofM

Sprijin pentru spargerea aurului, USDCHF sparge rezistența, dar S&P 500 trece înaintea UofM

Puncte de discuție S&P 500, FOMC, dolar, USDCNH, aur și USDJPY:

  • The Piaţă impresie: USDJPY este de urs sub 141,50; Aurul este de urs sub 1.680
  • În timp ce S&P 500 a condus spectrul de risc la o alunecare modestă în ultima sesiune, adevărata tendință este probabil să rămână extinsă, cu excepția cazului în care perturbările fundamentale se potrivesc așteptărilor FOMC.
  • Conformitatea deplină a indicilor americani sau a EURUSD poate fi un prag ridicat pentru stimul, dar USDCAD și aurul au înregistrat pauze pro-dolar cu datele chineze și UofM în avans.

Trade Smart – Abonați-vă la buletinul informativ DailyFX

Primiți în timp util feedback persuasiv al pieței de la echipa DailyFX

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Activele de risc scad, dar tracțiunea este încă ridicată: S&P 500 și riscul de eveniment

Decizia privind rata FOMC este la aproximativ trei zile de tranzacționare. Așteptarea ca piața să aibă un impact clar asupra tendințelor speculative înainte de a atinge valul primar pare nepractic cu simpla sugestie a volatilității. Există încă probleme fundamentale nerezolvate și riscurile evenimentelor programate de vineri care ar putea beneficia de interese serioase, dar asta depășește dobânda și este în sus de torentul de anunțuri ale ratei dobânzii programate săptămâna viitoare începând de la banca centrală a SUA miercuri după-amiază/seară. Practic, asta se traduce într-o rezervare pentru mine. S&P 500 a scăzut din punct de vedere tehnic cu -1,1 la sută în ultima sesiune și inițial coboară sub intervalul de suport și retragerea Fibonacci de 61,8 la sută a creșterii din 17 iunie până în 16 august. Volumul de tranzacționare din spatele pieței a fost remarcabil de puternic. Cu toate acestea, atractivitatea pieței a lăsat mult de dorit celor care caută convingere. Volatilitatea (ATR) din ultimele două zile de tranzacționare față de ultimele două săptămâni a încetinit brusc. Este posibil să creștem încrederea – în sus sau în jos – înainte ca FOMC să declanșeze săptămâna viitoare, dar rămân sceptic.

Grafic futures Emini S&P 500 cu volum50 și 200 de zile – SMA, precum și 1 zi ROC (zilnic)

Graficul a fost creat în Platforma TradingView

Privind calendarul economic pentru săptămâna viitoare, ar trebui să fie clar de ce piețele sunt saturate de un sentiment artificial de rezistență. Având în vedere subiectele de bază generale mai productive, care s-au concentrat în ultimele săptămâni și luni asupra complexității politicii monetare și a amenințării unei recesiuni, articolele de la bord ar trebui să ridice în mod clar îngrijorare. Concentrarea speculativă asupra ratelor dobânzilor va cădea în principal asupra Rezervei Federale miercuri, la ora 18:00 GMT. Contractele futures ale Fed Fund sunt încă evaluate cu o probabilitate de aproximativ 20% pentru o creștere a ratei de 100 de puncte de bază, în timp ce o actualizare ulterioară a previziunilor din SEP (Rezumatul perspectivelor economice) va fi urmărită îndeaproape. După această lansare unică, Banca Populară a Chinei (PBOC) și Banca Japoniei (BOJ) vor fi presate pentru acreditările lor precaute. În ceea ce privește șoimul, vedem că BoE crește cu 50 pb, Banca Națională Elvețiană se aștepta să ridice 75 pb pentru a-și urma omologul său din zona euro și multe grupuri de piețe emergente se vor confrunta cu o volatilitate ridicată. În ceea ce privește creșterea economică, pe lângă SEP, PMI-urile lumii dezvoltate pentru septembrie, vineri, vor fi o cursă importantă.

Riscurile unui macroeveniment critic în calendarul economic global pentru săptămâna viitoare

Calendar creat de John Kicklighter

Piețe precum aurul încă în mișcare: aur și USDCNH

Pe măsură ce urmărim piețele, atenția se concentrează în primul rând asupra activelor de ultimă generație, firește. Cu toate acestea, cu cât activele sunt mai lichide și mai prolifice, cu atât sunt mai dependente de rezolvarea riscului de evenimente critice săptămâna viitoare. Cu toate acestea, nu toate piețele au fost retrogradate într-un impas speculativ. Una dintre evoluțiile tehnice atrăgătoare din ultima sesiune a fost alunecarea aurului până la 1675. Acest nivel a fost capătul inferior al intervalului de doi ani și jumătate al mărfurilor. A existat și semnificația tehnică a nivelului Fibonacci pe termen lung și a mediei mobile pe 200 de săptămâni în aceeași zonă. Cu alte cuvinte, alunecarea la acest nivel nu a fost o operație mică. Cu toate acestea, nu este tocmai cea mai mare surpriză fundamentală, având în vedere că ratele dobânzilor globale cresc rapid. Această „alternativă la moneda fiat” se luptă atunci când randamentele sunt mari, deoarece aurul nu oferă la fel de multă dobândă ca un activ financiar.

Recomandat de John Kicklighter

Cum se face schimb cu aur

Grafic futures pe aur pe 20 și 200 de săptămâni cu volum, poziționare net din specificațiile COT (săptămânal)

Graficul a fost creat în Platforma TradingView

O altă dezvoltare tehnică care a ieșit în evidență pentru cei care urmăreau evoluțiile macro înainte de pandemie a fost avansul de joi de la USDCNH peste pragul de 7.0000. Din punct de vedere istoric, acest nivel specific al cursului de schimb dintre Statele Unite și China a fost văzut ca un punct de cotitură politic, deoarece observatorii occidentali credeau că China căuta să-și devalorizeze moneda națională pentru a compensa în mod flagrant sancțiunile impuse exporturilor sale. . În ultima sesiune, președintele american Biden a anunțat că a semnat un ordin pentru a examina în continuare investițiile chineze în sectorul tehnologic din SUA. Nu cred că același nivel are același grad de consecințe ca cândva, dar rămân multe probleme. Cu toate acestea, cu o divergență clară în politicile monetare și o dorință pentru probleme de siguranță și comerț; Taxa nu depășește așteptările.

Grafic USDCNH cu SMA pe 20 și 200 de zile (zilnic)

Graficul a fost creat în Platforma TradingView

Vineri: Riscuri de volatilitate în datele chineze și sondajul Universității din Michigan

Deși nu cred că acest ultim grafic de 24 de ore poate depăși în mod sistematic mixul așteptat de scurgere de lichidități din weekend și tendința fundamentală copleșitoare de săptămâna viitoare pentru a produce o tendință serioasă, poate induce în mod rezonabil volatilitate. Există o serie de riscuri de evenimente care merită urmărite, dar separarea acțiunii importante din punct de vedere economic de acțiunea pieței este un exercițiu important. De exemplu, raportul privind vânzările cu amănuntul din Regatul Unit, sondajul privind sentimentul în afaceri din Noua Zeelandă și intrările de capital din Canada sunt toate interesante, având în vedere poziția relativă a monedelor lor. Cu toate acestea, datele chineze din august reprezintă o actualizare a imaginii de ansamblu a celei de-a doua economii ca mărime din lume, în timp ce sondajul american asupra sentimentului este doar un grad de detașare de temerile de inflație și recesiune.

Riscurile de evenimente macro critice din calendarul economic global de vineri

Calendar creat de John Kicklighter

Cel mai important risc de eveniment pentru mine este Raportul de sentiment al Universității din Michigan. Într-o actualizare recentă, consumatorul american a raportat o creștere uriașă a încrederii pentru a ne ajuta să ieșim dintr-o scădere a încrederii de mai multe decenii. Această redresare a jucat un rol crucial în interpretarea de către piață a cifrelor inflației, care a trecut de la un potențial vârf care a condus la acțiuni serioase ale pieței. Cu toate acestea, declinul de pe traiectoria descendentă a IPC a zdruncinat convingerile. Dacă UofM întărește aceste îndoieli cu privire la redresare, deoarece este un indicator de perspectivă, ar putea transforma un nerv mai expus în jurul „fricii” care se adresează de fapt situației de lichiditate a pieței. Dincolo de cifra principală, urmăriți componentele de prognoză și inflație.

Graficul UofM al încrederii consumatorilor suprapus cu PIB-ul SUA (MoM)

Grafic din Baza de date economică a Rezervei Federale din St. Louis cu date de la BEA și UofM

Leave a Comment

Your email address will not be published.