S&P 500, Nasdaq and Dow Rally as Risk-On Mood Rules Amid Soft USD

S&P 500, Nasdaq și Dow Rally ca baze în starea de risc pe fondul dolarului slab

Puncte cheie pe bursa americană:

  • The Standard & Poor’s 500Dow și Nasdaq 100 ajung la maxime de două săptămâni pe fondul slăbiciunii dolarului
  • Prognozele de inflație la Rezerva Federală din New York Cele mai scăzute niveluri din ultimele luni
  • toți ochii fi pe mine Mâine IPC SUA și săptămâna viitoare Decizia de politică monetară a Comitetului Federal pentru Piața Deschisă

Trade Smart – Abonați-vă la buletinul informativ DailyFX

Primiți în timp util feedback persuasiv al pieței de la echipa DailyFX

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Cele mai citite: S&P 500 și Nasdaq 100: taurii s-au grăbit în IPC după o creștere optimistă săptămâna trecută

Indicii bursieri americani au purtat starea de spirit săptămâna trecută și s-au încheiat luni pe un teritoriu pozitiv, înregistrând patru zile consecutive de câștiguri și atingând cele mai bune niveluri în două săptămâni. Nu există date importante despre Calendarul economic Iar o sesiune liniștită din cauza „pentrului” a Fed-ului înainte de decizia din septembrie a FOMC din 21 septembrie a ajutat probabil activele de risc.

La final, Dow Jones a crescut cu 0,72%, în timp ce S&P 500 a crescut cu 1,07%, condus de câștiguri în toate sectoarele, dar mai ales cu o creștere de 1,83% a energiei. ulei Prețurile au crescut luni pe fondul preocupărilor legate de aprovizionare, deoarece guvernele europene s-au întrebat dacă Iranul s-a angajat cu adevărat să revigoreze acordul nuclear din 2015.

În plus, acțiunile farmaceutice, cum ar fi Gilead Science și Bristol-Myers, au avut o evoluție puternică, crescând puternic indicele S&P 500. Acțiunile ambelor companii au crescut astăzi cu peste 3%.

Din punct de vedere tehnic, S&P 500 și-a menținut un impuls optimist după ce a închis peste 100 SMA vinerea trecută, prețurile apropiindu-se temporar de nivelul psihologic de 4200, dar adevăratul test poate veni la 200-DrAy spufăind MEntuziast AmedieUnde indicatorul s-a oprit luna trecută.

Graficul zilnic S&P 500 (ES).

Graficul zilnic S&P 500 (ES) Mini Futures creat cu TradingView

Concentrându-se pe Nasdaq 100, indicele tehnologic a crescut cu 1,2%, datorită știrilor pozitive de la Apple, care a lansat noua sa actualizare de software pentru iPhone. Actualizarea este așteptată de mult, deoarece permite o personalizare mai mare a iMessage-urilor, e-mailurilor și mesajelor text cu utilizatorii Android și dictarea mai inteligentă. Acțiunile Apple au crescut cu 3,85% în această zi.

Slăbiciunea de astăzi a dolarului american a ajutat, de asemenea, apetitul pentru risc. Dolarul a căzut față de principalele valute înaintea unui eveniment de mare impact de marți dimineață: datele IPC din SUA.

Există un optimism tot mai mare că așteptările inflaționiste se pot îmbunătăți în continuare. Sondajul privind așteptările inflaționiste a Fed din New York, publicat astăzi, a întărit acest sentiment. Potrivit raportului, așteptările inflaționiste pe un an au scăzut la 5,7% de la 6,2% în iulie, cel mai scăzut nivel din ultimele zece luni. Între timp, prognoza pe trei ani a scăzut la 2,8% de la 3,2% anterior, cel mai scăzut nivel din aproape doi ani.

În timp ce unii comercianți cred că IPC a atins un vârf, este important de remarcat că Rezerva Federală a fost clar că piața muncii rămâne strânsă și nu se va opri din creșterea ratelor dobânzilor până când inflația va fi pe cale de a converge către ținta de 2%, indicând acea mișcare Astăzi, dolarul american ar putea fi doar o corecție.

În acest context, este de remarcat și recenta apreciere a euro. După ce Banca Centrală Europeană a majorat ratele dobânzilor cu 75 de puncte de bază săptămâna trecută, moneda comună a reușit să-și dezvolte o oarecare putere față de dolar. Comentariile dure din partea oficialilor Băncii Centrale Europene, precum și planurile Bruxelles-ului de a susține costurile energiei după manevra Rusiei de a întrerupe aprovizionarea cu gaze naturale în regiune, au împins cursul de schimb mai aproape de o linie majoră de tendință.

Graficul zilnic EUR/USD

Graficul zilnic EUR/USD

Graficul zilnic EUR/USD a fost creat folosind TradingView

Cu toate acestea, următorul nivel important de urmărit pe EUR/USD este 1,0200. O închidere peste această rezistență tehnică le-ar putea oferi taurilor motive să împingă prețurile mai sus spre 1,0370.

Recomandat de Cecilia Sanchez Corona

Obțineți gratuit prognoza stocului

  • Tocmai ai început? Descarca Ghid pentru începători pentru comercianții de valută
  • Vrei să afli mai multe despre personalitatea afacerii tale? lua DailyFX . Test si afla
  • Datele IG privind poziționarea clienților oferă informații valoroase despre sentimentul pieței. Obțineți ghidul dvs. gratuit Despre cum să utilizați acest indicator puternic de tranzacționare aici.

— De Cecilia Sanchez Corona, Echipa de cercetare, DailyFX

Leave a Comment

Your email address will not be published.