Sfaturi utile pentru a rămâne în siguranță atunci când tranzacționați criptomonede

Criptomonedele au devenit o marfă fierbinte în ultimii ani și din motive întemeiate! Ele oferă o modalitate interesantă de a face bani și pot fi foarte profitabile. Cu toate acestea, există întotdeauna posibilitatea de a pierde cu orice investiție pe care o faci. În această postare pe blog, vom discuta câteva sfaturi pentru a rămâne în siguranță în timp ce tranzacționăm criptomonede.

Înțelegerea criptomonedelor – Cum să vă faceți tranzacțiile în siguranță

Criptomonedele, cunoscute și sub denumirea de cripto, sunt active digitale concepute să funcționeze ca un mediu de schimb care utilizează criptografie pentru a securiza tranzacțiile, a controla crearea de noi unități și a verifica transferul de active. Dacă sunteți nou în această tendință, poate doriți să înțelegeți pe deplin aceste active digitale și modul în care funcționează. Pe de altă parte, dacă sunteți deja pe deplin în lumea cripto, ați putea dori să învățați lucruri precum „Este Exodus Wallet sigur?” Sau cum să vă asigurați siguranța criptomonedelor în general. Înainte de orice, este important să înțelegem că criptomonedele sunt încă în mare parte experimentale și vin cu un nivel ridicat de risc. Deși au existat investitori de mare succes, au existat și cei care au pierdut tot ce au pus pe piață. Așadar, înainte de a investi bani, asigurați-vă că faceți cercetări și înțelegeți riscurile implicate.

Nu investiți niciodată mai mult decât vă puteți permite să pierdeți

Aceasta este poate cea mai importantă regulă dintre toate atunci când vine vorba de investiții pe orice piață, dar este deosebit de importantă în lumea volatilă a criptomonedei. Nu există garanții pe piața criptomonedei, iar prețurile pot crește sau scădea foarte repede. Ca atare, ar trebui să investești doar o sumă pe care ești confortabil să o pierzi. În acest fel, dacă piața ia o întorsătură în rău, nu vei fi devastat. Acum, ar trebui să înțelegeți toate riscurile implicate în tranzacționarea cu criptomonede înainte de a începe. În continuare, să aruncăm o privire la câteva sfaturi pentru a fi în siguranță în timpul tranzacționării reale.

Păstrează-ți cheile private private

În lumea criptomonedei, cheile tale private sunt totul. Este ceea ce vă permite să accesați și să tranzacționați monedele dvs. Ca atare, este absolut esențial să le păstrați în siguranță și în siguranță. Cheile tale private nu ar trebui niciodată partajate cu nimeni, indiferent de ce, și ar trebui să fie întotdeauna păstrate într-un loc sigur. Mulți oameni aleg să-și stocheze cheile pe o bucată de hârtie sau într-un fișier digital criptat. Cheile private vă oferă dreptul de proprietate asupra monedelor dvs., așa că este important să le manipulați cu atenție.

Nu tranzacționați pe burse negarantate

Există o mulțime de schimburi de criptomonede și nu toate sunt create egale. Unele schimburi sunt mai sigure decât altele, așa că este important să vă cercetați înainte de a tranzacționa pe orice platformă. Tranzacționarea pe o bursă negarantată vă poate pune banii în pericol, așa că asigurați-vă că tranzacționați numai pe bursele în care aveți încredere. Schimburile nesecurizate sunt adesea supuse hackurilor și atacurilor cibernetice, așa că cel mai bine este să le evitați complet. De asemenea, adesea nu merită riscul. Astfel, utilizați doar schimburile care au implementat măsuri de securitate adecvate, cum ar fi autentificarea cu doi factori și stocarea la rece.

Diversifică-ți portofoliul

Când vine vorba de investiții, diversificarea este cheia. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că nu trebuie să vă puneți toate ouăle într-un singur coș, deoarece există un risc foarte mare de pierdere completă a monedelor. În schimb, ar trebui să investești într-o varietate de active, astfel încât să nu fii expus la niciun activ anume. Acest lucru este deosebit de important în lumea criptomonedei, unde prețurile pot fi foarte volatile. Prin diversificarea portofoliului, puteți atenua unele dintre riscurile implicate în tranzacționarea criptomonedelor. În plus, puteți profita și de diferitele mișcări ale prețurilor de pe piață pentru a vă maximiza profiturile. Diversificarea are mai multe șanse să reușească atunci când aveți un orizont de investiții pe termen lung.

Înțelegeți riscurile implicate în tranzacționarea criptomonedei

După cum am menționat mai devreme, tranzacționarea cu criptomonede implică un nivel ridicat de risc. Prețurile pot fi foarte volatile și există întotdeauna posibilitatea unei pierderi. Cu toate acestea, dacă sunteți conștient de riscurile implicate și luați măsuri pentru a le atenua, vă puteți crește șansele de succes pe piață. Tranzacționarea cu criptomonede poate fi o modalitate excelentă de a câștiga bani, dar este important să rețineți că nu este lipsită de riscuri. Cercetați riscurile implicate în activitatea aleasă de dvs. înainte de a începe pentru a vă asigura o experiență sigură și plăcută.

Cercetați-vă înainte de a investi

Există un număr mare de criptomonede diferite și poate fi dificil să știi care dintre ele este potrivită pentru tine. Ca atare, este important să vă faceți cercetări înainte de a investi într-o anumită monedă. Ar trebui să luați în considerare factori precum echipa din spatele proiectului, tehnologia, foaia de parcurs și comunitatea. Făcând propriile cercetări, vă puteți crește șansele de a alege un câștigător și de a obține profit. Cercetarea este oricum necesară dacă doriți să fiți un trader cripto profitabil. Cel mai important, cercetarea vă poate ajuta să evitați greșelile costisitoare.

Alegerea schimbului potrivit

Ar trebui să știi, imediat, că nu toate schimburile sunt la fel. Atunci când alegeți un schimb, asigurați-vă că alegeți un schimb de renume, cu un istoric dovedit. De asemenea, ar trebui să vă asigurați că schimbul oferă valutele pe care doriți să le tranzacționați. În plus, taxele și condițiile trebuie să fie favorabile. Odată ce găsiți un schimb bun, asigurați-vă că vă acordați ceva timp pentru a configura autentificarea cu doi factori pentru un plus de securitate. Pe de altă parte, dacă sunteți în căutarea unui schimb mai anonim, ar trebui să luați în considerare utilizarea unui schimb descentralizat.

Fiți conștienți de tendințele pieței

Tendințele pieței vor determina întotdeauna mișcările prețurilor pentru orice activ dat. Ca atare, este important să fii conștient de diferitele tendințe de pe piață, astfel încât să poți lua decizii informate cu privire la tranzacțiile tale. Există o serie de moduri diferite de a rămâne la curent cu tendințele pieței. De exemplu, puteți utiliza rețelele sociale, forumurile și camerele de chat. De asemenea, vă puteți abona la buletine informative și la alte servicii care vă vor oferi cele mai actualizate informații. Fiind conștient de tendințele pieței, puteți fi într-o poziție mai bună pentru a face tranzacții profitabile.

Utilizați autentificarea cu doi factori atunci când tranzacționați pe burse

Autentificarea în doi factori (cunoscută și ca verificare în doi pași) este o măsură suplimentară de securitate care poate fi utilizată pentru a vă proteja contul. Când este activat, vi se va cere să introduceți un cod de pe telefon sau alt dispozitiv în plus față de parola când vă conectați la contul dvs. Acest lucru face dificil pentru hackeri să obțină acces la contul dvs., deoarece vor trebui să vă obțină parola, precum și telefonul sau alt dispozitiv. Autentificarea cu doi factori este o modalitate bună de a vă proteja contul și ar trebui utilizată ori de câte ori este posibil.

Nu tranzacționați impulsiv

Tranzacționarea cu criptomonede poate fi interesantă și poate fi tentant să faci tranzacții impulsiv. Cu toate acestea, aceasta este adesea o rețetă pentru dezastru. Este important să vă faceți timp să vă gândiți la tranzacții înainte de a le face. Ar trebui să luați în considerare factori precum tendințele pieței, prețul activului și propria dumneavoastră toleranță la risc. Făcându-ți timp să te gândești la tranzacțiile tale, îți poți crește șansele de a lua decizii profitabile.

Ai un orizont de investiții pe termen lung

Mulți oameni intră în tranzacționarea cu criptomonede cu scopul de a obține profituri rapide. Cu toate acestea, aceasta nu este adesea cea mai bună abordare. Dacă vrei să ai succes pe termen lung, este important să ai un orizont de investiții pe termen lung. Aceasta înseamnă că nu ar trebui să vă vindeți bunurile odată ce valoarea lor crește. În schimb, ar trebui să rămâneți cu el pe termen lung și să îl vindeți atunci când credeți că a atins apogeul. Luând o abordare pe termen lung, vă puteți crește șansele de a obține profituri mari.

Folosiți stop loss-urile pentru a vă proteja investiția

Un stop loss este un ordin pe care îl puteți plasa unui broker pentru a vinde un activ atunci când acesta atinge un anumit preț. Acest lucru poate fi folosit pentru a vă proteja investiția de pierderi semnificative. De exemplu, dacă cumpărați o monedă pentru 100 USD și setați un stop loss la 90 USD, brokerul va vinde automat moneda dacă scade la 90 USD. Acest lucru vă poate ajuta să vă limitați pierderile și să vă protejați capitalul. Stop loss-ul trebuie plasat la nivelul care vi se potrivește, deoarece poate fi întotdeauna ajustat dacă este necesar. Cel mai important, poate doriți să o luați în considerare pentru majoritatea tranzacțiilor dvs. Puteți chiar să configurați ordine stop-loss, astfel încât poziția dvs. să fie vândută automat dacă prețul scade sub un anumit nivel.

Luați profit când puteți

Deși este important să aveți un orizont de investiții pe termen lung, ar trebui să luați și profituri atunci când puteți. Aceasta înseamnă că ar trebui să vă vindeți activele atunci când ajungeți la un preț care vi se potrivește. De exemplu, dacă cumpărați o monedă de 100 USD și atinge 200 USD, este posibil să vă gândiți să o vindeți. Luând profit, vă puteți crește capitalul și îl puteți reinvesti în alte active. Acest lucru vă poate ajuta să vă creșteți portofoliul și să generați mai multe profituri pe termen lung.

Faceți un plan pentru când să vă vindeți monedele

Este important să aveți un plan pentru când să vă vindeți monedele. Acest lucru ar trebui să depindă de obiectivele dvs. de investiție și de prețul pe care vă simțiți confortabil să îl vindeți. De exemplu, dacă investiți pe termen lung, este posibil să doriți să vă vindeți monedele când acestea ajung la un anumit preț. Pe de altă parte, dacă doriți să obțineți profituri rapide, este posibil să doriți să vă vindeți monedele odată ce valoarea lor crește. Având un plan, vă va ajuta să luați decizii mai bune cu privire la momentul în care să vă vindeți activele.

Nu este atașat la nicio monedă

Tranzacționarea cu criptomonede poate fi emoțională și este ușor să vă atașați de o anumită monedă. Cu toate acestea, este important să rețineți că investiți într-un activ, nu într-o companie sau într-o persoană. Aceasta înseamnă că nu ar trebui să fii atașat emoțional de nicio monedă unică. Dacă prețul monedei scade, nu intrați în panică. Cu o varietate atât de mare de monede disponibile, există întotdeauna o oportunitate de a cumpăra o altă monedă care funcționează bine. La fel, dacă moneda pe care o dețineți crește în valoare, nu vă fie teamă să o vindeți. Ținându-vă emoțiile sub control, puteți lua decizii mai bune despre când să cumpărați și să vindeți active.

Examinați-vă portofoliul în mod regulat

Este important să vă revizuiți portofoliul în mod regulat. Acest lucru vă va ajuta să vă urmăriți progresul și să vă asigurați că sunteți pe drumul cel bun pentru a vă atinge obiectivele. De asemenea, vă va permite să vedeți cum s-a schimbat portofoliul dvs. de-a lungul timpului. De exemplu, dacă ați deținut o monedă de mult timp și prețul acesteia a crescut, este posibil să vă gândiți să o vindeți. Pe de altă parte, dacă moneda pe care tocmai ați cumpărat-o scade, poate doriți să o păstrați pentru o perioadă mai lungă. Revizuindu-vă portofoliul în mod regulat, vă puteți asigura că luați cele mai bune decizii cu privire la ce active să cumpărați și să vindeți.

Utilizați portofele de încredere și sigure

Când depozitați monedele, este important să utilizați portofele fiabile și sigure. Există o varietate de portofele disponibile și ar trebui să-l alegeți pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. De exemplu, dacă doriți să vă stocați monedele într-un schimb, poate doriți să utilizați portofelul oferit de schimb. Cu toate acestea, dacă doriți să vă stocați monedele offline, este posibil să doriți să utilizați un portofel hardware. Există și portofele de hârtie pe care le puteți folosi. Indiferent de tipul de portofel pe care îl alegeți, asigurați-vă că este sigur și că aveți o copie de rezervă a cheilor private.

În concluzie, există o serie de lucruri de luat în considerare atunci când tranzacționați criptomonede. Urmând aceste sfaturi, vă puteți asigura că luați cele mai bune decizii și că veți fi în siguranță în timp ce faceți acest lucru. În plus, ținându-ți sentimentele sub control, poți evita să faci greșeli care te-ar putea costa bani. În cele din urmă, revizuindu-vă portofoliul în mod regulat, vă puteți urmări progresul și vă puteți asigura că sunteți pe drumul cel bun pentru a vă atinge obiectivele de investiții.

Leave a Comment

Your email address will not be published.