Semnale Forex Briefing pentru 23 septembrie: Serviciile și producția rămân în contracție la nivel global

Încheiere de piață ieri

Ultimele 24 de ore sau cam asa ceva au fost încărcate cu evenimente și oarecum acțiune de preț. A început cu întâlnirea FOMC de miercuri seara, care a majorat ratele cu 0,75%, graficul cu puncte arătând câștiguri mai puternice la întâlnirile viitoare.

Prin urmare, ieri, dolarul a început o tendință ascendentă. Deși am observat o scădere puternică a USD/JPY dimineața, când Banca Japoniei a decis să intervină pe piața valutară, trimițând JPY-ul mai sus. dolarul american / yenul japonez A scăzut cu mai mult de 5 cenți, dar apoi a început să se inverseze din nou, pentru că o singură intervenție nu ar realiza mare lucru, dacă nu ar exista o amenințare constantă de intervenție.

Banca Națională Elvețiană a majorat rata dobânzii cu 75 de puncte de bază, aducând dobânzile în teritoriu pozitiv, dar declarația a oferit o surpriză pesimistă care a făcut ca francul elvețian să scadă cu 2 cenți. Banca Angliei a majorat ratele dobânzilor cu 50 de puncte de bază față de 75 de puncte de bază așteptate. Sterlina a crescut cu 150 de pips înainte de întâlnire, dar a revenit din nou în jos și a redus toate câștigurile după cea de-a șaptea creștere a ratei.

Prognoza pieței de astăzi

Astăzi, atenția se îndreaptă din nou către datele economice de la băncile centrale. Mai devreme în această dimineață, au fost făcute publice cifrele europene privind producția și serviciile, care au arătat că sectorul era încă în contracție în septembrie, deoarece prețurile au continuat să crească. Serviciile britanice au rămas, de asemenea, în contracție, în timp ce serviciile de acolo erau de așteptat să scadă în această lună. Mai târziu, avem cifrele vânzărilor cu amănuntul din Canada, precum și raportul PMI pentru producție și servicii din SUA, înainte ca Jerome Powell să vorbească seara.

Ieri am început greșit după niște mișcări mari în urma reuniunii FOMC de miercuri seara. Dar, performanța sa îmbunătățit pe măsură ce ziua a progresat și după două semnale de pierdere am avut patru semnale de tranzacționare câștigătoare. Aproape toate semnalele noastre valutare au fost în valută, cu excepția unuia în țiței.

Vinde Dolar australian/dolar american

AUD/USD a devenit ursist săptămâna trecută, sub mediile mobile, care s-au transformat în rezistență la vârf. Prețul s-a tranzacționat în mare parte lateral de atunci, deși există o tendință de urs, deoarece raliurile continuă să scadă.

După ce rata Fed a crescut miercuri seara, am văzut o altă mișcare de urs, care a fost urmată de o corecție ieri. Am decis să deschidem aici un semnal de vânzare valutară după ce am respins SMA de 50 (galben), astfel încât acel semnal sa închis în profit.

AUD/USD – H1 Grafic

Vinde West Texas Intermediate ulei

Țițeiul și-a reluat tendința descendentă săptămâna aceasta, îndreptându-se spre 80 de dolari, deși vedem din nou o presiune negativă de cumpărare în regiune peste 80 de dolari. Ieri am văzut un salt care a trimis prețul WTI de la 82,50 la 86 USD, dar SMA de 200 a acționat din nou ca rezistență și a respins-o. Am decis să deschidem un semnal de vânzare pe măsură ce prețul scade și am rezervat profitul mai mic.

US WTI Oil – Grafic 60 de minute

Actualizare criptomonede

Criptomonedele au coborât din nou miercuri seara și joi dimineața, după ce decizia privind rata dobânzii a Rezervei Federale a transformat sentimentul de risc în negativ pe piețele financiare. Criptomonedele au scăzut din nou, dar s-au inversat mai sus, așa că există încă presiunea de cumpărare.

Cumpără Bitcoin Mai puțin de 19.000 USD

Bitcoin a continuat să atingă maxime mai scăzute de la inversarea sa de la aproximativ 22.500 USD săptămâna trecută. Săptămâna aceasta am văzut o altă inversare de scădere după respingerea la 200 SMA (violet), în urma creșterii ratei Fed și a prețului coborât la 18.200 USD. Deși am decis să mergem lung și în cele din urmă am inversat BTC/USD, SMA de 200 încă ținea ca rezistență aseară.

BTC/USD – H1 Grafic

Ripple se confruntă cu SMA de 200 de dolari zilnic, în timp ce se împinge spre 0,50 USD

XRP / dolar american A fost una dintre cele mai descendente criptomonede de când a început bătălia juridică cu SEC (Securities and Exchange Commission) în urmă cu aproape doi ani, iar zona de aproximativ 0,40 USD s-a transformat în rezistență din iunie. În ultimele trei zile, am observat o inversare, deoarece Ripple Labs și SEC fac eforturi pentru o judecată rapidă asupra problemei, despre care comercianții au crezut că s-ar putea înclina în favoarea lui Ripple, de unde și impulsul optimist. Luni am asistat la o inversare în scădere, după ce cumpărătorii nu au reușit să crească peste 0,40 USD, dar cumpărăturile s-au reluat, iar ieri XRP a încercat să învingă SMA zilnic de 200 (violet) pe măsură ce se apropia de 0,50 USD.

XRP / USD – Grafic zilnic

Leave a Comment

Your email address will not be published.