Semnale Forex Briefing pentru 22 septembrie: Mai multe creșteri de preț astăzi de la BoE și Banca Națională Elvețiană după întâlnirea FOMC

Încheiere de piață ieri

Piețele au așteptat întâlnirea FOMC care a avut loc ieri seară, deși mai avem și alte evenimente. Sentimentul de risc a devenit negativ la începutul sesiunii europene, iar piețele de valori s-au deschis cu un decalaj în scădere, deoarece președintele rus Vladimir Putin a cerut mobilizarea forțelor de rezervă pentru a contracara amenințările din Occident. Petrolul a beneficiat de acest lucru și a crescut cu aproximativ 3 dolari. Cu toate acestea, tonele s-au calmat și petrolul este din nou mai scăzut pe măsură ce ne îndreptăm spre reuniunea FOMC.

Fed a majorat dobânzile cu 0,75% pentru a treia oară, la 3,25%. Dolarul american a sărit în urma deciziei FOMC, înregistrând noi maxime la nivel general și depășind nivelurile cheie față de toate monedele importante.

Graficul de puncte FOMC este principalul motiv din spatele forței dolarului. Prognoza este de 4,4% până la sfârșitul acestui an, rămânând doar două întâlniri. Asta ar putea însemna o altă creștere mare de la 3,25% în prezent, care ar fi probabil 75 de puncte de bază și 50 de puncte de bază. Prognoza pentru anul viitor este de 4,6%, ceea ce înseamnă mai multe drumeții în 2023 înainte de aplatizare. Aceasta este mai mare decât se așteptau piețele.

Prognoza pieței de astăzi

Astăzi este o altă zi importantă, deoarece ratele dobânzilor sunt de așteptat să crească puternic în calendarul economic. Banca Națională Elvețiană a majorat dobânzile cu 0,75% de la -0,25% la 0,50% după ce le-a majorat cu 50 de puncte de bază la ultima întâlnire. Francul elvețian a fost puternic, iar înăsprirea începută de BNS la ultima întâlnire îl va ajuta să crească în continuare. Banca Angliei este de așteptat să ofere o creștere de 50 de puncte de bază mai târziu, ceea ce i-ar duce la 2,25%, deși lira sterlină nu este de așteptat să câștige prea mult din asta.

Volatilitatea a fost ridicată ieri dimineață, deoarece sentimentul de risc a devenit negativ la știrile rusești, dar s-a îmbunătățit după aceea, ducând la prăbușirea majorității piețelor. Apoi a urmat întâlnirea de seară a Fed, care a trimis și majoritatea activelor într-un alt tren. Am deschis opt semnale de tranzacționare în valută și mărfuri și am încheiat ziua cu patru semnale de câștig și patru semnale de pierdere, deoarece piețele au continuat să se miște mai sus și s-au inversat în declin.

Vinde EUR / USD

Euro a fost descendente în această săptămână, reluându-și declinul după ce a stagnat în jurul nivelului de paritate timp de câteva zile. SMA 20 (gri) s-a transformat în rezistență în timpul declinului, indicând o presiune puternică de vânzare. Continuăm să vindem această pereche și ieri am închis un alt semnal pentru perechea EUR/USD în profit.

EUR/USD – H4 Grafic

fii scurt West Texas Intermediate ulei

Țițeiul este, de asemenea, încă în dezavantaj, tranzacționându-se aproape de 80 de dolari, deși vedem din nou o presiune negativă de cumpărare în zona de peste 80 de dolari. Ieri am văzut un salt care ne-a pus pe partea greșită și am decis să vindem din nou petrol înaintea Fed-ului, pe măsură ce revenirea s-a estompat, dar din nou au existat cumpărători în apropierea zonei de suport.

US WTI Oil – Grafic 60 de minute

Actualizare criptomonede

Criptomonedele s-au inversat luni, după ce s-au întors săptămâna trecută, dar marți nu a existat o continuare a inversării optimiste, deoarece principalele criptomonede au stagnat, cu excepția XRP-ului Ripple, încă optimist. Ieri am văzut o altă încercare a cumpărătorilor imediat după decizia FOMC, dar această încercare a eșuat și impulsul de urs a revenit.

Bitcoin Eșec mai puțin de 20.000 USD

Bitcoin a devenit optimist în ultimele două zile, a făcut niște câștiguri decente și ieri am văzut o altă încercare de creștere imediat după decizia Fed. Dar 200 SMA (violet) a oprit creșterea direct sub nivelul de 20.000 și vânzătorii au revenit după aceea.

BTC/USD – H1 Grafic

Ripple plătește peste 0,43 USD

XRP / dolar american A fost una dintre cele mai descendente criptomonede de când a început bătălia juridică cu SEC (Securities and Exchange Commission) în urmă cu aproape doi ani, iar zona de aproximativ 0,40 USD s-a transformat în rezistență din iunie. În ultimele trei zile, am observat o inversare, deoarece Ripple Labs și SEC fac eforturi pentru o judecată rapidă asupra problemei, despre care comercianții au crezut că s-ar putea înclina în favoarea lui Ripple, de unde și impulsul optimist. Luni am observat o inversare după ce cumpărătorii nu au reușit să crească peste 0,40 USD, dar ieri cumpărătorii au împins în sfârșit prețul peste 0,40 USD, ajungând ieri la 0,43 USD.

XRP / USD – H4. Grafic

Leave a Comment

Your email address will not be published.