Rupia coboară sub pragul 81 față de dolarul american pentru prima dată la începutul tranzacțiilor – The New Indian Express

de PTI

Mumbai: Rupia s-a depreciat cu 44 baisa și a scăzut sub pragul de 81 față de dolarul american pentru prima dată la începutul tranzacțiilor de vineri, ponderată de moneda puternică din SUA și de sentimentul de risc al investitorilor.

Comercianții de valută au declarat că escaladarea riscurilor geopolitice în Ucraina și majorările ratelor dobânzii de către Rezerva Federală a SUA și Banca Angliei, în efortul de a limita inflația, au redus apetitul pentru risc.

Mai mult, puterea monedei SUA pe piețele de peste mări, tendința negativă a acțiunilor interne și starea de spirit de aversiune la risc pe fondul riscurilor geopolitice în creștere din Ucraina au afectat unitatea internă.

Pe piața valutară interbancară, rupia s-a deschis la 81,08 față de dolar, apoi a scăzut la 81,23, înregistrând o scădere de 44 de lire sterline față de închiderea anterioară.

Joi, rupia a scăzut cu 83 baisa – cea mai mare pierdere de o zi din aproape șapte luni – până la un minim istoric de 80,79 față de dolarul american.

Banca Angliei și-a majorat rata de politică monetară cu 50 de puncte de bază, până la cel mai mare nivel din ultimii 14 ani, de 2,25%.

Banca Japoniei a intervenit pe piața valutară pentru prima dată în ultimii 24 de ani pentru a opri scăderea yenului după ce a menținut ratele dobânzilor la niveluri scăzute record, a spus IFA Global Research Academy, adăugând că Banca Națională Elvețiană a majorat ratele cu 75 de dobânzi. puncte la 0,5 puncte. la sută.

Rezerva Federală a SUA a majorat ratele dobânzilor cu 75 de puncte de bază, la 3-3,25%.

Anil Kumar Bhansali, șeful de trezorerie la Finrex Treasury Advisors, a declarat că RBI a fost remarcat joi prin absența sa de pe piața spot, deoarece rupia a scăzut probabil cu 1% pentru că dorea ca rupia să ajungă din urmă.

„Toate evenimentele majore ale acestei luni s-au încheiat în timp ce așteptăm ca Comitetul de politică monetară (MPC) al Băncii de Rezervă a Indiei să-și emită hotărârea pe 30 septembrie 2022”, a adăugat Bhansali.

Între timp, indicele dolarului, care măsoară puterea monedei americane față de un coș de șase valute, a avansat cu 0,05 la sută, până la 111,41.

Contractele futures pe țițeiul Brent au scăzut cu 0,57%, până la 89,94 dolari pe baril.

Pe piaţa bursieră locală, BSE Sensex, cu 30 de acţiuni, s-a tranzacţionat cu 558,59 puncte, sau 0,94 la sută, în scădere la 58.561,13, în timp ce indicele mai larg NSE Nifty a scăzut cu 153,10 puncte, sau 0,87 la sută, la 17.476,70.

Investitorii instituționali străini au fost vânzători neți pe piața de capital joi, descarcând acțiuni în valoare de 2509,55 milioane de lei, potrivit datelor de schimb.

Leave a Comment

Your email address will not be published.