Rezerva Federală, Banca Națională Elvețiană și Banca Angliei ridică dobânzile, Banca Japoniei se va opri în această săptămână

Dolarul se tranzacționează pe un ton puțin mai puternic într-o sesiune liniștită din Asia. Dar, în general, majoritatea perechilor și încrucișărilor majore sunt blocate în intervalul de vineri. Tranzacționarea este probabil să rămână slabă, cu Japonia și Marea Britanie în vacanță, calendarul luminat. Cu toate acestea, săptămâna viitoare este foarte aglomerată cu patru întâlniri ale băncii centrale și, de asemenea, câteva date economice importante.

Din punct de vedere tehnic, EUR a sărit frumos în unele perechi, pe baza așteptărilor neplăcute de la Banca Centrală Europeană. Erupția EUR/CAD a rezistenței de 1.3271 a confirmat atingerea unui minim pe termen scurt la 1.2867, în cazul unei convergențe optimiste pe MACD zilnic. Pauza deasupra mediei mobile de 55 de zile, precum și rezistența descendentă a liniei de tendință, susțin că cel puțin corectează declinul de la 1,4633. Este posibil ca un alt ascendent să revină la retragerea de 38,2% de la 1,4633 la 1,2867 la 1,3542. O astfel de evoluție ar putea ajuta la atenuarea oricărei scăderi a EUR/USD.

În Asia, Japonia este în vacanță. HSI din Hong Kong a scăzut cu -0,99%. China Shanghai SSE Indicele este în scădere cu -0,21%. Singapore Strait Times este în scădere cu -0,09%.

BCE Lane: Strângerea nu este lipsită de durere

Economistul-șef al Băncii Centrale Europene, Philip Lane, a declarat în cadrul unei conferințe din weekend că înăsprirea monetară ar „slăbi cererea” și „nu vom pretinde că este fără probleme”.

„Cererea este acum o sursă de presiune inflaționistă, care nu era la fel în urmă cu șase sau nouă luni ca acum”, a adăugat el.

În timp ce creșterea ratelor ar putea continua la fiecare întâlnire rămasă din an, extinzându-se până la începutul anului viitor, Lane a spus că BCE este deschisă unde se oprește cu abordarea întâlnire cu întâlnire.

În ceea ce privește economia, Lin a spus separat într-un interviu acordat RTE: „Dacă credem că cazul nostru de bază abia crește, nu poate fi exclusă o scădere tehnică — căderea într-o recesiune ușoară–.

Bundesbank Nagel: Trebuie să fim fermi, în octombrie și mai departe

Președintele Bundesbank, Joachim Nagel, a declarat duminică: “Dacă tendința datelor continuă, ar trebui să urmeze noi creșteri ale ratelor – și asta a fost deja convenit în Consiliul guvernatorilor. Trebuie să fim hotărâți, în octombrie și mai departe”.

Nagel a adăugat că ratele dobânzilor sunt încă „oarecum în afara nivelurilor” pentru a reduce inflația. „Trebuie să readucem inflația sub control”, a spus el. „Nu trebuie să cedăm, chiar dacă economia se înrăutățește”.

În ceea ce privește economia germană, el a spus că este posibil ca impulsul să încetinească în al treilea și al patrulea trimestru, dar este încrezător că poate evita o recesiune bruscă.

Serviciile NZ BusinessNZ au crescut cu 58,6, cât durează revenirea?

Indicele de performanță a serviciilor de afaceri din Noua Zeelandă a crescut de la 54,4 la 58,6 în august. Privind câteva detalii, activitatea/vânzările au crescut de la 54,4 la 67,1. Ocuparea forței de muncă a crescut de la 49,3 la 50,8. Noile comenzi/afaceri au crescut de la 53,4 la 66,5. Stocurile/stocurile au crescut de la 53,8 la 59,6. Livrările furnizorilor au crescut de la 47,6 la 49,6.

Doug Steele, economist-șef la BNZ, a declarat: „În general, combinația dintre indicele puternic de performanță sectorială din august cu PMI mai ferm de săptămâna trecută generează un indice compus (PCI) care indică o creștere anuală a PIB-ului de 5% în trimestrul 3 2022. În prezent, ne așteptăm o creștere de 5% + pentru acea perioadă, dar acea putere este în mare parte o funcție a perioadei de bază foarte slabe. Dacă PCI cu adevărat revine, întrebarea cheie este pentru cât timp?”

Rezerva Federală, Banca Națională Elvețiană și Banca Angliei măresc ratele dobânzilor, iar Banca Japoniei stă cu mâinile în brațe.

Patru bănci centrale se vor întâlni săptămâna aceasta. Se așteaptă ca Fed să ridice încă 75 de puncte de bază la 3,00-3,25%. Există unele speculații cu privire la o creștere de 100 de puncte de bază, dar este puțin probabil ca Fed să apese butonul de panică și să facă acest lucru. Noi previziuni economice și dot plot vor fi, de asemenea, lansate. Acolo pot fi văzute câteva surprize de șoim, indicând o dobândă mai mare pentru ciclul actual și o perioadă mai lungă pentru a rămâne acolo.

Se așteaptă ca Banca Japoniei să mențină o strânsă putere asupra politicii monetare. Guvernatorul Haruhiko Kuroda poate repeta că o scădere rapidă unilaterală a cursului de schimb este nedorită, dar nimic mai mult. Se așteaptă ca Banca Națională Elvețiană să se alăture clubului de creștere a dobânzilor cu 75 de puncte de bază și să ridice din nou rata dobânzii la un nivel pozitiv de 0,50%. BNS va reitera, de asemenea, că o apreciere a francului elvețian este binevenită deocamdată, deoarece ajută la reducerea inflației importate. Se așteaptă ca Banca Angliei să ridice încă 50 de puncte de bază la 2,25%. Având în vedere că economia Regatului Unit este deja în recesiune, ar putea exista surprize pesimiste la vot.

Alte activități ale băncii centrale includ emiterea proceselor-verbale de ședință a RBA și a buletinului lunar al BCE. În ceea ce privește datele, IPC canadian și vânzările cu amănuntul vor primi multă atenție, împreună cu PMI din Australia, zona euro, Marea Britanie și SUA.

Iată câteva dintre cele mai importante momente pentru această săptămână:

  • Luni: servicii BusinessNZ din Noua Zeelandă; Canada IPPI, RMPI; NAHB US Housing Index.
  • Marți: IPC japonez. RBA Minutes Balanța comercială elvețiană, SECO Economic Outlook, PPI german; Contul curent al IPC din zona euro Canada, autorizații de construcție din SUA și începuturi de locuințe.
  • Miercuri: împrumutul net al sectorului public din Regatul Unit, prognoza sistemului industrial CBI; S.U.A. Vânzări de locuințe existente, Decizia privind tariful Comitetului Federal pentru Piața Deschisă.
  • Joi: Balanța comercială din Noua Zeelandă. Decizia Băncii Japoniei privind rata dobânzii; Decizia ratei Băncii Centrale Elvețiane Buletinul lunar al Băncii Centrale Europene. Decizia ratei Băncii Angliei; Indicele prețurilor caselor noi din Canada; Cereri de șomaj în SUA, cont curent, încrederea consumatorilor.
  • Vineri: Australia PMI; PMI din zona euro; PMI din Marea Britanie; Vânzări cu amănuntul în Canada PMI din SUA.

Prognoza zilnică pentru perechea liră sterlină/dolar american

Hub-uri zilnice: (S1) 1.1355; (p) 1,1418; (R1) 1,1485; Mai mult…

Înclinația intraday pentru perechea GBP/USD rămâne în scădere în această săptămână. Tendința descendentă actuală ar trebui să țintească 61,8% de la 1,3748 la 1,1759 de la 1,2292 la 1,1063. Și în sus, peste 1,1479, rezistența minoră va deveni mai întâi neutru a părtinirii intraday. Dar este necesară o rupere a rezistenței de 1,1737 pentru a semnala un minim pe termen scurt. În caz contrar, perspectiva va rămâne ursursă în cazul redresării.

În imaginea de ansamblu, pe baza impulsului actual, scăderea de la 1,4248 (cel mai mare din 2018) va relua probabil tendința descendentă pe termen lung de la 2,1161 (cel mai mare din 2007). Pauza susținută va viza 1,1409, se așteaptă 61,8% de la 1,7190 (maximum din 2014) la 1,1409 (minim 2020) de la 1,4248 (maximum din 2021) la 1,0675. Acesta va rămâne cazul preferat deocamdată atâta timp cât rezistența de la 1.2292 se menține.

Actualizarea indicatorilor economici

GMT Ccy Evenimente real Prognoza climatică fost revizuire
22:30 dolarul neozeelandez Business NZ PSI aug 58,6 51.2 54.4
10:00 euro Raport lunar german Bupa
12:30 Bastard – răufăcător Prețul produsului industrial l/l august 0,20% -2,10%
12:30 Bastard – răufăcător Indicele prețurilor materiilor prime aug 3,20% -7,40%
14:00 dolar american Indicele pieței locuințelor NAHB septembrie 48 49

Leave a Comment

Your email address will not be published.