Fed Hikes Rates by 75 bp to Curb Inflation. What’s Next for Gold, USD & Bitcoin?

Rezerva Federală a majorat ratele dobânzilor cu 75 de puncte de bază pentru a reduce inflația. Ce urmează pentru aur, dolarul american și bitcoin?

Puncte cheie ale deciziei FOMC:

  • Rezerva Federală și-a majorat rata dobânzii de referință cu 75 de puncte de bază la 3,00%-3,25%, în conformitate cu așteptările pieței
  • Factorii politici au redus estimările PIB, revizuind în sus așteptările inflaționiste
  • Graficul cu puncte din septembrie indică o cale de înăsprire mai strânsă decât era prevăzut în Rezumatul perspectivelor economice din iunie

Trade Smart – Abonați-vă la buletinul informativ DailyFX

Primiți în timp util feedback persuasiv al pieței de la echipa DailyFX

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Cele mai citite: Creștere vs. stoc de valoare – Cum afectează ratele dobânzii evaluările

reacția pieței

A doua actualizare la 3:20 PM ET

Președintele Fed a menținut un ton puternic în timpul conferinței sale de presă, menționând că FOMC încearcă să revină la „suficient de restrâns” poziție pentru a restabili stabilitatea prețurilor, dar a remarcat că comitetul este împărțit între 100 și 125 de puncte de bază pentru o înăsprire suplimentară pentru restul anului.

El a repetat, de asemenea, că documentul istoric avertizează despre acest lucru politica de atenuare prematurăDar acest avertisment a fost compensat de comentarii care sugerau că la un moment dat „ar putea deveni potrivit” să încetinești ritmul creșterii ratelor dobânzii, o observație care părea să atenueze unele dintre cele mai mari temeri ale Wall Street-ului.

În ciuda mesajului solicitic, activele riscante au reușit să se redreseze, cu S&P 500, Nasdaq 100 și Bitcoin, toate crescând la tranzacționare târzie. Prețurile aurului au fost și ele mai mari, crescând cu până la 1,2% după evenimentul de presă. Între timp, dolarul american a redus o parte din câștiguri, deoarece randamentele trezoreriei americane au început să-și corecteze avansul inițial.

Privind în perspectivă, odată ce piețele reevaluează evenimentele de astăzi și realizează că mediul de politică monetară va deveni din ce în ce mai ostil economiei și apetitului speculativ, activele riscante își pot relua declinul. Cu toate acestea, nu ar fi surprinzător dacă piețele se întorc înapoi în zilele următoare, pe măsură ce comercianții își reîncarcă pozițiile scurte.

Actualizat la 2:25 PM ET

Înainte de anunțul băncii centrale, contractele futures ale fondurilor federale indicau o rată finală de aproximativ 4,5% față de al doilea trimestru al anului viitor, dar așteptările pieței au fost rapid ajustate mai sus pentru a se potrivi cu estimările mai agresive ale Fed reflectate în graficul cu puncte actualizat, care a indicat 4,6 % ca destinație finală pentru costurile îndatorării în 2023, excluzând în același timp reducerile anticipate.

O reevaluare a așteptărilor politicii monetare a împins randamentele trezoreriei americane în sus pe curbă, bancnotele la doi ani urcând peste pragul de 4,07% pentru prima dată din 2007. Mișcările obligațiunilor au impulsionat dolarul american, împingând indicele DXY la cel mai bun nivel din mai mult de două decenii. Pe de altă parte, metalele prețioase sensibile la rate au reacționat negativ, împingând aurul să reducă majoritatea câștigurilor sesiunii.

Între timp, activele riscante au luat o întorsătură bruscă în jos, cu S&P 500 și Nasdaq 100 scăzând cu peste 0,5%. De asemenea, Bitcoin a scăzut la tranzacționare, ștergând 3% din avans, deoarece comercianții s-au grăbit să reducă pozițiile speculative care ar putea avea de suferit în medii mai puțin favorabile.

sursă: TradingView

Postarea originală 2:10 PM ET

După două zile de deliberări intense, Rezerva Federală și-a încheiat reuniunea din septembrie în această după-amiază. Comitetul Federal pentru Piața Deschisă a făcut un alt pas puternic în lupta pentru restabilirea stabilității prețurilor și a ales să majoreze rata dobânzii de referință cu trei sferturi de punct procentual la 3,00-3,25%, în conformitate cu așteptările consensului. Această decizie, care duce rata fondurilor federale dincolo de „nivelul neutru” în teritoriu restrâns, a fost luată printr-un vot unanim.

Banca centrală a SUA a eliminat relaxarea în cel mai rapid ritm de la începutul anilor 1980, oferind un total de 300 de puncte de bază de înăsprire de la începutul ciclului în martie, având în vedere un obiectiv clar și consecvent: să controleze inflația rampantă. Fed vrea să-și îndeplinească această parte a mandatului său prin încetinirea economiei prin condiții fiscale mai stricte, sub formă de rate ipotecare mai mari, carduri de credit și împrumuturi, precum și prețuri mai mici ale acțiunilor. Împreună, aceste variabile tind să afecteze negativ cheltuielile, investițiile în afaceri și planurile de angajare, rezultând o cerere agregată slabă. În timp, această combinație de factori ajută la atenuarea presiunilor inflaționiste, deși întârzierea este adesea neașteptată.

În timp ce IPC anualizat a scăzut la 8,3% în august de la 8,5% în iulie, acesta a rămas de peste 4 ori mai mare decât ținta pe termen lung a Fed de 2%. Mai mult, metrica de bază a avansat mai mult decât se aștepta, imprimând la 6,3% de la 5,9% anterior, pe fondul unei accelerări a costurilor de închiriere, un semn că așteptările privind prețurile rămân extrem de incerte și părtinitoare spre sus.

Regimul de drumeții al Fed a fost responsabil pentru creșterea bruscă a dolarului american în acest an, care a împins DXY la maxime de mai multe decenii la începutul acestei luni. Procesul de normalizare a provocat, de asemenea, o vânzare masivă a activelor riscante, de la acțiuni la criptomonede, în timp ce investitorii s-au străduit să reducă pozițiile speculative pe fondul înăspririi lichidității. Odată cu sfârșitul erei banilor ușori, este probabil ca volatilitatea să rămână ridicată, menținând sentimentul pieței la limită și împiedicând recuperarea permanentă a activelor riscante. Aceasta înseamnă că S&P 500 și Bitcoin nu sunt încă în afara pericolului.

Legate de: Băncile centrale și politica monetară – Cum controlează Fed inflația

Recomandat de Diego Coleman

Obțineți gratuit prognoza stocului

Declarație de politică FOMC

Declarația a prezentat un mesaj pesimist cu privire la activitatea economică, menționând că indicatorii de cheltuieli și producție arată o creștere modestă.

Pe piața muncii, documentul a subliniat că șomajul rămâne scăzut, recunoscând că câștigurile de locuri de muncă rămân puternice, oferind un vot de încredere în perspective.

Banca centrală a confirmat că inflația este ridicată, reflectând dezechilibrele dintre cerere și ofertă legate de criza de sănătate a coronavirusului, creșterea costurilor cu alimente și energie și presiuni mai ample ale prețurilor. În plus, banca a spus că continuă să acorde atenție riscurilor de inflație.

În ceea ce privește politica monetară, FOMC a menținut aceeași orientare anticipată ca și datele anterioare, indicând că ar fi adecvate creșteri continue în intervalul țintă, sugerând că factorii de decizie politică nu au terminat încă cu creșterile abrupte.

Rămâneți la curent cu analiza de piață a deciziei de astăzi și conferința de presă a președintelui Powell

Legate de: Federal Reserve Bank – Ghidul comerciantului de valută

Rezumatul perspectivelor economice

S-au înregistrat modificări semnificative în Rezumatul Perspectivelor Economice (SEP) din septembrie comparativ cu materialul prezentat în iunie. În plus, orizontul de prognoză a fost extins pentru a include estimări pentru anul 2025. Detaliile cheie sunt evidențiate mai jos.

Sursa: Rezerva Federală

FED DOT PLOT

Așa-numitul grafic de puncte al Fed, care arată traiectoria ratelor dobânzilor, indică o cale de mers mai strânsă decât era anticipată cu câteva luni în urmă.

Potrivit graficului actualizat, oficialii se așteaptă ca costurile împrumuturilor să crească la 4,4% până în decembrie, ceea ce ar implica aproximativ 120 de puncte de bază de înăsprire suplimentară până la sfârșitul anului. Aceasta reflectă o revizuire ascendentă de 100 de puncte de bază din materialul trimis în iunie. Participanții văd apoi că rata fondurilor alimentare crește la 4,6% în 2023, cu 80 de puncte de bază mai mare decât previziunile anterioare. Pentru 2024, prețul de referință este de așteptat să se situeze la 3,9%, comparativ cu 3,4% anterior.

S-ar putea sa iti placa: Activitatea economică – ce este creșterea PIB-ului?

GPD și șomaj

În iunie, prognoza mediană pentru PIB a fost de 1,7% pentru anul acesta și următorul, și 1,9% pentru 2024. Banca centrală a redus aceste previziuni și acum se așteaptă ca PIB-ul să crească cu 0,2%, 1,2% și, respectiv, 1,7%. Acești trei ani, sugerând că Fed intenționează să creeze o perioadă de creștere durabilă fără tendința predominantă de a slăbi inflația.

Trecând la șomaj, noile revizuiri au fost mai mici, dar totuși dezamăgitoare. Deocamdată, piața muncii este încă foarte strânsă, cererea de muncitori depășind oferta de muncă, dar acest dezechilibru va începe să se corecteze pe termen mediu odată ce acțiunile Fed vor intra pe deplin în economia reală. În conformitate cu acest raționament, factorii de decizie au ridicat estimările ratei șomajului pentru acest an cu o zecime, la 3,8%. Pentru 2023, rata șomajului a crescut la 4,4% de la 3,9% anterior.

Rezultate interesante: IPC și Forex – Cum afectează datele IPC prețurile valutare

inflatia

Prognoza medie pentru PCE de bază, măsura preferată a băncii centrale a inflației, pentru 2022 și 2023 a fost majorată la 4,5%, respectiv 3,1%. În rezumatul perspectivelor economice din iunie, prognozele pentru această măsurătoare sunt de 4,3% și 2,7% pentru aceste două perioade.

Recomandat de Diego Coleman

Îmbunătățiți-vă tranzacționarea cu datele despre încrederea clienților IG

Instrumente educaționale pentru comercianți

  • Tocmai ai început? Descărcați ghidul pentru începători pentru comercianții de valută
  • Vrei să afli mai multe despre personalitatea afacerii tale? Faceți testul DailyFX și aflați
  • Datele IG privind poziționarea clienților oferă informații valoroase despre sentimentul pieței. Obțineți ghidul gratuit despre cum să utilizați acest indicator puternic de tranzacționare aici.

— De Diego Coleman, Strategist de piață, DailyFX

Leave a Comment

Your email address will not be published.