Reacția FOMC: scăderi drastice până la pauză, piața imobiliară se răcește, Putin se intensifică, Bitcoin se stabilizează

Acțiunile au scăzut inițial după ce Fed a rămas profund angajat să câștige războiul împotriva inflației. Fed nu riscă cu inflația și este gata să trimită această economie în recesiune. La revedere de la o aterizare moale, Wall Street se pregătește pentru o aterizare grea. Fed a majorat ratele dobânzilor pentru a treia oară consecutiv cu 75 de puncte de bază și a indicat că se așteaptă ca rata fondurilor Fed să crească la 4,6% în acest ciclu. Așteptările actualizate ale angajaților au fost puțin mai stricte decât se așteptau mulți. Fed se așteaptă ca șomajul să crească la 4,4% anul viitor și că va menține ratele ridicate și, în cele din urmă, le va scădea la 3,9% în 2024.

Acțiunile au revenit în timpul conferinței de presă a lui Powell, deoarece pragul de durere economică al Fed pare oarecum limitat. Vor apărea condiții de afaceri mai blânde, dar se pare că o pauză va avea loc destul de repede la jumătatea anului viitor.

Powell a remarcat că FOMC este împărțit între 100 și 125 de puncte de bază în creșterea ratelor pentru restul anului. Înăsprirea maximă se apropie și aceasta ar trebui să fie o veste bună pentru activele riscante.

locuințe

Vânzările de locuințe existente în SUA au scăzut în august, dar mai multă slăbiciune vine pe măsură ce ratele ipotecare continuă să crească, consumatorul slăbește și probabilitatea ca economia să fie legată de o recesiune crește. Vânzările de locuințe au scăzut la 4,80 milioane, al șaptelea declin lunar consecutiv. Piața imobiliară va continua să se răcească, mai ales având în vedere datele slabe privind autorizațiile de construcție de ieri și cu ipoteca cu rată fixă ​​pe 30 de ani care crește la 6,25%.

Putin ridică ante

Escaladarea recentă a președintelui rus Putin a șocat piețele financiare. Putin a anunțat „mobilizarea parțială” imediată a cetățenilor ruși și a indicat că aceștia vor folosi „toate mijloacele pe care le avem la dispoziție”, ceea ce ar crește riscul folosirii armelor nucleare. Putin este în mod clar frustrat de contraatacul și recucerirea teritorială a Ucrainei. Investitorii sunt îngrijorați de faptul că o escaladare majoră ar putea fi iminentă și aceasta afectează activele europene.

cifru

Reacția criptomonedei după Fed a fost inițial slabă, deoarece poziția solicită a fost confirmată de președintele Fed, Powell. Bitcoin a găsit sprijin la nivelul de 18.800 de dolari, pe măsură ce Wall Street a câștigat încredere că avea o indicație a ratelor dobânzilor mai mari ale Fed.

Wall Street a văzut, de asemenea, Nomura, cel mai mare broker din Japonia, să continue să împingă criptomoneda. Stephen Ashley își schimbă rolul de la șef al departamentului de vânzare cu ridicata și CEO la Nomura la cel de președinte al Laser Digital Holdings AG1, noua companie de active digitale a Nomura. Se aștepta ca Nomura să fie un succes în industria activelor digitale, iar persoanele din interior nu au fost surprinse că Ashley va deschide calea.

Acest articol are doar scop informativ general. Nu este un sfat de investiții sau o soluție de cumpărare sau vânzare de valori mobiliare. Opiniile sunt de la autori. Nu neapărat de la OANDA sau de la oricare dintre afiliații, filialele, ofițerii sau directorii săi. Tranzacționarea cu efect de levier este considerată cu risc ridicat și nu este potrivită pentru toată lumea. Este posibil să pierdeți toate fondurile depuse.

Cu peste 20 de ani de experiență în tranzacționare, Ed Moya este analist principal de piață la OANDA, producând analize actualizate pe piață, acoperirea evenimentelor geopolitice, politicile băncii centrale și reacția pieței la știrile corporative. Expertiza sa specială se află într-o gamă largă de clase de active, inclusiv valută, mărfuri, venit fix, acțiuni și criptomonede. De-a lungul carierei sale, Ed a lucrat cu unii dintre cei mai importanți brokeri de valută, echipe de cercetare și divizii de știri ale Wall Street, inclusiv Global Forex Trading, FX Solutions și Trading Advantage. Cel mai recent a lucrat cu TradeTheNews.com, oferind analize de piață cu privire la date economice și știri corporative. Ed are sediul la New York și este un invitat obișnuit pe mai multe rețele financiare importante de televiziune, inclusiv CNBC, Bloomberg TV și Yahoo! Finance Live, Fox Business și Sky TV. Opiniile sale sunt de încredere de către cele mai cunoscute agenții de presă internaționale, inclusiv Reuters, Bloomberg și Associated Press, și este citat în mod regulat în publicații importante precum MSN, MarketWatch, Forbes, Breitbart, The New York Times și The Wall Street Journal. Ed este licențiat în economie de la Universitatea Rutgers.

Ed Moya

Ed Moya

Leave a Comment

Your email address will not be published.