Cointelegraph Magazine

Puterile… Tranzacții privilegiate cu criptomonede vizate – În sfârșit! Partea 2 – Revista Cointelegraph

Aceasta este a doua parte a rubricii mele despre reprimarea tranzacțiilor privilegiate care include criptomonede. În partea întâi, discut despre acuzarea penală a lui Nathaniel Chastain, fost manager de produs la OpenSea NFT Marketplace. De asemenea, a discutat acuzațiile SEC împotriva fostului angajat Coinbase Ishan Wahi, fratele și prietenul său, bazate pe teoria „deturnării” a tranzacțiilor privilegiate.


Puterile de a… este o coloană lunară de opinie a lui Mark Powers, care și-a petrecut 40 de ani din cariera sa juridică lucrând cu probleme complexe legate de valorile mobiliare în Statele Unite, după o perioadă la Securities and Exchange Commission. Acum este profesor asistent la Florida International University School of Law, unde predă „Blockchain and Law”.


În urmă Statele Unite contra O’Hagan În cazul Curții Supreme din 1997, teoria deturnării a răspunderii comerciale din interior a fost recunoscută în mod explicit. Înainte și după această dată, „peeping” a secretelor companiei sau a informațiilor confidențiale utilizate în legătură cu tranzacționarea cu acțiuni a fost un domeniu activ al aplicării SEC și al urmăririlor penale.

Un exemplu în acest sens este un fost scriitor din Wall Street Journal Statele Unite ale Americii v. Winans; Personalul de la standul revistei Hudson News în Comisia pentru Valori Mobiliare v. Smath; O imprimantă dintr-o companie care tipări documente oferte de licitație în format . Kyarilla vs. Statele Unite; Recent, analiștii financiari în Statele Unite contra Newman Si Salman împotriva Statelor Unite. La aceeași dată la care SEC a depus dosarul împotriva lui Ishan Wahee și a asociaților săi, procurorul SUA pentru Districtul de Sud din New York a dezvăluit un rechizitoriu penal paralel prin care acuza acești trei inculpați de fraudă și conspirație pentru fraudă.

Tippee care primesc informații materiale, non-publice sau confidențiale de la un bacșiș, care încalcă regulile de tranzacționare a informațiilor privilegiate, dacă știu că bacșișorul a încălcat o obligație datorată față de altcineva și a obținut un anumit tip de beneficiu personal din bacșiș. Curtea Supremă a spus în 2016 Salman În cazul în care beneficiul personal nu trebuie să fie financiar sau financiar. Condiția de eligibilitate este îndeplinită prin oferirea acestor informații unei rude de afaceri sau unui prieten apropiat.

Sincer, este timpul ca SEC și birourile procurorului general să se concentreze asupra criminalității și fraudei reale. Acesta este exact ceea ce este comerțul privilegiat: fraudă. Este un avantaj nedrept de a tranzacționa de către cineva care învață informații confidențiale și tranzacționează cu acestea pentru câștig economic și profit. dar asta şchiop Apare întrebarea ce este exact comerțul privilegiat. După cum am menționat mai devreme, tranzacționarea cu informații privilegiate include tranzacționarea cu „titluri de valoare”. În consecință, pentru a-și argumenta, SEC susține că cel puțin nouă dintre jetoanele listate pe Coinbase care au fost tranzacționate anterior de pârâți se încadrează în analiza „contractului de investiții” Howey Test. Dar chiar sunt?

Securities and Exchange Commission spune că unele jetoane sunt „pretins” a fi jetoane de guvernare, dar sunt „titluri de valoare”. Deci, merită remarcat această lovitură de avertizare. Pentru emitenții de jetoane care se simt confortabil cu avocații care decretează că jetoanele lor nu sunt titluri de valoare deoarece sunt jetoane de guvernare, aveți grijă – și poate obține o altă opinie de la un avocat calificat în valori mobiliare.

În afară de aspectele interesante ale acestui caz particular, ce înseamnă asta pentru alții, cum ar fi Coinbase în sine? Ei bine, SEC susține că unele dintre jetoanele de pe schimb sunt „titluri de valoare”. Dacă da, Coinbase ar trebui să fie înregistrată ca o „bursă” în conformitate cu Securities and Exchange Act din 1934. Nu este surprinzător, la câteva zile după depunerea de către SEC, s-a raportat că Coinbase a fost investigat de SEC.

Părerea mea este că președintele Comisiei pentru Valori Mobiliare și Schimb (SEC), Gary Gensler, folosește acest caz ca o „acaparare de terenuri” pentru a prelua jurisdicția asupra activelor digitale – și în special a criptomonedelor – departe de CFTC. Am mai spus asta. Într-adevăr, comisarul CFTC Caroline de Femme îl vede prin eforturile Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse.

Cel mai bun din blockchain, în fiecare marți

Abonați-vă la explorări atente și o lectură pe îndelete din revistă.

Prin abonare, sunteți de acord cu Termenii și condițiile noastre și cu Politica de confidențialitate

În ziua depunerii plângerii, a spus ea export O declarație publică, care spune: „Acuzațiile SEC pot avea implicații largi dincolo de acest caz unic, subliniind importanța și urgența ca autoritățile de reglementare să lucreze împreună. Întrebările cheie sunt cel mai bine abordate printr-un proces transparent care implică publicul să dezvolte o politică adecvată”. […] Claritatea de reglementare vine din a fi în aer liber, nu în întuneric.”

Pham a mai spus:SEC vs Wahi Un exemplu izbitor de „reglementare prin executare”. Patru zile mai târziu, pe 25 iulie, președintele CFTC, Rustin Behnam, a vorbit la Brookings Institution și și-a exprimat ecou opinia conform căreia CFTC ar fi cel mai bun și mai bun organism de reglementare pentru reglementarea criptomonedei.

Dar acei nouă „emitenți” dintre cele nouă jetoane despre care SEC pretinde că sunt valori mobiliare? Ei bine, se pot aștepta, de asemenea, să fie supuși unor investigații independente de către angajații SEC care caută încălcările înregistrării. Ambele ICO-uri sau ofertele lor se încadrează într-un termen de prescripție de cinci ani pentru care SEC poate lua măsuri de executare. Rămâneţi aproape


Opiniile exprimate sunt doar ale autorului și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Cointelegraph sau ale Facultății de Drept din Florida International University sau ale afiliaților săi. Acest articol are scop informativ general și nu este destinat și nu ar trebui să fie considerat sfaturi juridice sau de investiții.


Leave a Comment

Your email address will not be published.