Gold Price Forecast: Stuck Below Former Support Post-Fed - Levels for XAU/USD

Prognoza prețului aurului: blocat sub fostul suport post-Fed

Prognoza prețului aurului:

  • Prețurile aurului au scăzut în urma reuniunii Rezervei Federale din septembrie, când Comitetul Federal pentru Piața Deschisă a semnalat o creștere a ratei în lunile următoare.
  • Studiile de analiză tehnică sugerează că ar putea exista o mai mare slăbiciune a prețurilor aurului, care nu au reușit să facă o recuperare semnificativă peste 1680.
  • Prețurile aurului mențin o pantă de urs pe termen scurt, potrivit IG. Indicele de încredere a clienților.

Recomandat de Christopher Vecchio, CFA

Obține gratuit prognoza aurului

Fed nu va pivota în curând

Întâlnirea Rezervei Federale din septembrie a dezvăluit că FOMC este mai agresiv decât se așteptau piețele. Înainte de întâlnire, piețele dobânzilor se așteptau ca rata fondurilor Fed să ajungă la 4,5% în 2023 și să încheie anul aproape de 4%. În schimb, Rezumatul perspectivelor economice a arătat că unii factori de decizie ai Fed au favorizat rotunjirea ratei cheie la 5% la vârf, în timp ce consensul era că rata cheie se va încheia în 2023 la 4,6%.

Efectul net a fost randamentele mai ridicate ale trezoreriei americane și randamentele reale ale SUA, care au fost ruina prețurilor aurului în ultimele luni (randamentul real pe 10 ani din SUA a atins un vârf la +110 puncte de bază). Este de înțeles că mediul de bază a devenit mai dificil în ultimele 24 de ore, ceea ce completează fundalul tehnic deja slab (indiferent de dezavantaj) Tendință sezonieră din septembriey).

Volatilitatea aurului scade, prețurile aurului sunt stabile

Din punct de vedere istoric, prețurile aurului au avut de-a face cu volatilitatea, spre deosebire de alte clase de active. În timp ce altor clase de active, cum ar fi obligațiunile și acțiunile, nu le place o volatilitate crescută – indicând o mai mare incertitudine cu privire la fluxurile de numerar, dividende, plățile cupoanelor etc. – aurul tinde să beneficieze în perioadele de volatilitate ridicată. Volatilitatea aurului s-a diminuat modest, iar în contextul creșterii randamentelor americane (atât nominale, cât și reale) și al unui dolar american puternic, prețurile aurului continuă să se lupte.

Analiza tehnică GVZ (volatilitatea aurului): graficul prețului zilnic (septembrie 2021 până în septembrie 2022) (Graficul 1)

Volatilitatea aurului (măsurată de ETF, GVZ Gold Volatility Cboe, care urmărește volatilitatea implicită de o lună a aurului, derivată din lanțul de opțiuni GLD) se tranzacționează la 17,91 la momentul redactării acestui articol. Corelația pe 5 zile dintre GVZ și prețurile aurului este -0,51, în timp ce corelația pe 20 de zile este -0,92. Cu o săptămână mai devreme, pe 15 septembrie, corelația de 5 zile a fost -0,98 și corelația de 20 de zile a fost -0,89.

Analiza tehnică a prețului aurului: grafic zilnic (august 2021 până în septembrie 2022) (Graficul 2)

S-a remarcat săptămâna trecută că „o revenire la un minim anual nu poate fi exclusă pe termen scurt”. Prețurile aurului au alunecat de minimul anual anterior în jurul anului 1680, atingând ieri un minim din septembrie și un minim din 2022 de 1653,87. Deși nu a existat o urmărire negativă semnificativă, adevărul este că prețurile aurului au tratat zona 1680 ca un plafon în ultimele zile, ceea ce indică faptul că suportul anterior a devenit o rezistență semnificativă.

Momentul este încă urs. Prețurile aurului sunt sub plicurile 5, 8, 13, 21-EMA și EMA, în ordine descrescătoare. MACD-ul zilnic se îndreaptă mai jos sub linia sa de semnal, iar stocastica lent zilnică este în supravânzare. O scădere sub 1653,87 va deschide podeaua pentru a trece în anii 30 până la sfârșitul lunii.

Analiza tehnică a prețului aurului: grafic săptămânal (octombrie 2015 până în septembrie 2022) (Graficul 3)

Viziunea pe termen lung se dezvoltă ușor, deși „topul dublu este încă pe loc [and] S-ar putea să se fi format un interval masiv lateral între 1680-2075.” Momentul pe intervalul de timp săptămânal este încă urs, deoarece prețurile aurului sunt sub plicurile săptămânale 4, 8 și 13-EMA, care sunt într-o ordine secvențială descrescătoare. MACD este încă în tendință mai scăzută sub linia sa de semnal, iar Stochasticul lent săptămânal este supravândut. Dacă prețurile aurului nu reușesc să se recupereze peste 1680, topul dublu solicită o perspectivă de urs pe termen lung – mai multe luni, dacă nu mai mulți ani – pentru prețurile aurului.

Recomandat de Christopher Vecchio, CFA

Creșterea încrederii în tranzacționare

Indexul datelor clienților IG: Predicția prețului aurului (22 septembrie 2022) (Graficul 4)

Aur: Datele comercianților cu amănuntul arată că 81,23% dintre comercianți sunt net long, cu raportul dintre comercianți long și scurt la 4,33 la 1. Numărul comercianților pe termen lung este cu 4,75% mai mic decât ieri și cu 11,33% mai mic decât săptămâna trecută. traderii a scăzut cu 15,92% față de ieri și cu 35,61% mai mult decât săptămâna trecută.

De obicei, avem o viziune contradictorie cu sentimentul mulțimii, iar faptul că comercianții rezistă indică faptul că prețurile aurului ar putea continua să scadă.

Poziționarea netă este mai lungă decât ieri, dar mai puțină cumpărare netă decât săptămâna trecută. Combinația dintre sentimentul actual și schimbările recente ne oferă o părtinire mai mixtă în tranzacționarea cu aur.

Trade Smart – Abonați-vă la buletinul informativ DailyFX

Primiți în timp util feedback persuasiv al pieței de la echipa DailyFX

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

— Scrisă de Christopher Vecchio, analist financiar autorizat, strateg șef

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *