Silver Price Forecast: Clinging to Downtrend Ahead of FOMC - Levels for XAG/USD

Prognoza prețului argintului: rămâneți în scădere înainte de întâlnirea FOMC

Prognoza prețului argintului:

  • Prețurile argintului se mențin pe o linie descendentă timp de câteva luni înainte de întâlnirea de mâine a Rezervei Federale din septembrie.
  • O mișcare deasupra liniei de tendință crește probabilitatea unei reveniri la maximul din septembrie, în timp ce o scădere crește probabilitatea unei reveniri la un minim anual.
  • sSchimbări economice în sentiment Indică faptul că prețurile argintului au o părtinire mixtă.

în aşteptarea lui Powell

La fel ca majoritatea celorlalte active în această săptămână, prețurile argintului au cunoscut o acțiune slabă a prețurilor în perioada premergătoare reuniunii Rezervei Federale din septembrie. Rămân întrebări dacă președintele Rezervei Federale Jerome Powell și Comitetul Federal pentru Piața Deschisă vor crește ratele cu 75 sau 100 de puncte de bază, deși ambele scenarii ar putea declanșa o reacție majoră a pieței în urma lor. Dacă Fed oferă doar 75 de puncte de bază, există șansa unei redresări pe termen scurt prin prețurile argintului; Dacă Fed oferă 100 de puncte de bază, prețurile argintului ar putea scădea rapid. Oricum, prețurile argintului se agață de o linie de tendință descendentă de mai multe luni înainte de reuniunea Rezervei Federale din septembrie, iar o decizie în jurul acestui domeniu tehnic cheie va ghida direcția de tranzacționare pentru restul acestei săptămâni.

Recomandat de Christopher Vecchio, CFA

Forex News Trading: Strategie

Consolidarea relației dintre volatilitate și prețurile argintului

Atât aurul, cât și argintul sunt metale prețioase care se bucură de obicei de un refugiu sigur în perioadele de incertitudine de pe piețele financiare. În timp ce altor clase de active nu le place o volatilitate crescută (indicând o mai mare incertitudine cu privire la fluxurile de numerar, dividende, plățile cupoanelor etc.), metalele prețioase tind să beneficieze de perioade de volatilitate mai mare în care incertitudinea crește atractivitatea argintului ca refugiu sigur. Creșterea recentă a volatilității pieței bursiere din SUA poate ajuta prețurile argintului să evite o scădere mai mare pe termen scurt.

Analiza tehnică a prețului VIX (S&P 500 din SUA) față de prețul argintului: grafic preț zilnic (septembrie 2021 până în septembrie 2022) (Graficul 1)

Volatilitatea pieței bursiere din SUA (conform indicelui de volatilitate S&P 500 din SUA, VIX, care urmărește așteptările pieței bursiere cu privire la volatilitate pe baza opțiunilor indicelui S&P 500) se tranzacționează la 26,51 la momentul redactării acestui articol. Corelația de 5 zile dintre prețurile argintului și VIX este de +0,50, iar corelația de 20 de zile este de +0,30. Cu o săptămână mai devreme, pe 13 septembrie, corelația pe 5 zile era de -0,45, iar cea pe 20 de zile era -0,05.

Analiza tehnică a prețului argintului: grafic zilnic (septembrie 2021 până în septembrie 2022) (Graficul 2)

După ce a atins un nou minim anual de 17,5590 în prima zi a lunii septembrie, prețurile argintului au revenit rapid la o linie de tendință descendentă de la maximele variabile din aprilie și august. Agățat de tendința descendentă din ultima săptămână, prețurile argintului sunt încă sub un set de niveluri importante Fibonacci – 23,6% retragere din intervalul minim din 2011 / maxim 2011; Și retragere de 50% din intervalul minim/maxim 2021 din 2020 – menținând în același timp peste nivelul de retragere de 61,8% al intervalului minim/maxim 2021 din 2020.

Momentul s-a îmbunătățit în ultimele zile. Prețurile argintului sunt peste nivelul zilnic de 5, 8, 13 și 21-EMA, care este într-o ordine secvențială ascendentă. MACD-ul zilnic se apropie de un crossover optimist pe linia sa de semnal, în timp ce stocascul lent zilnic se menține sub zona de supracumparare. O creștere după întâlnirea Fed din septembrie ar putea trimite prețurile argintului înapoi la maxime lunare de 20,0140; Slăbiciunea după FOMC ar putea duce la o scădere sub linia de tendință descendentă pe mai multe luni, deschizând calea pentru o revenire la minimul anual de 17,5590.

Analiza tehnică a prețului argintului: grafic săptămânal (noiembrie 2010 până în septembrie 2022) (graficul 3)

În ciuda revenirii recente, există un argument că perspectiva pe termen lung rămâne de urs. În condițiile în care prețurile argintului depășesc retragerea Fibonacci de 61,8% din intervalul maxim 2020/2021 la 18,7064, tendința ascendentă în 2020 și 2021 rămâne cazul. Prețurile argintului sunt încă sub mediile mobile săptămânale 4, 8 și 13, iar pachetul EMA este aliniat într-o ordine secvențială descrescătoare. MACD-ul săptămânal a început să crească, dar este încă sub linia sa de semnal, în timp ce stocascul lent săptămânal este încă sub linia sa de mijloc. Dintr-o perspectivă săptămânală, ca și acum, prețurile argintului rămân în modul „sell on up”.

Indexul datelor clienților IG: Predicția prețului argintului (20 septembrie 2022) (Graficul 4)

Argint: Datele comercianților cu amănuntul arată că 84,74% dintre comercianți sunt net long, cu raportul dintre comercianții long și scurt la 5,55 la 1. Numărul comercianților long este cu 1,00% mai mare decât ieri și cu 5,50% mai mic decât săptămâna trecută. Numărul comercianților short a scăzut cu 0,91% față de ieri și cu 64,00% mai mare decât săptămâna trecută.

De obicei, avem o viziune contradictorie cu sentimentul mulțimii, iar faptul că comercianții rezistă indică faptul că prețurile argintului ar putea continua să scadă.

Poziționarea netă este mai lungă decât ieri, dar mai puțină cumpărare netă decât săptămâna trecută. Combinația dintre sentimentul actual și schimbările recente ne oferă o părtinire mai mixtă în tranzacționarea cu argint.

Trade Smart – Abonați-vă la buletinul informativ DailyFX

Primiți în timp util feedback persuasiv al pieței de la echipa DailyFX

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

— Scrisă de Christopher Vecchio, analist financiar autorizat, strateg șef

Leave a Comment

Your email address will not be published.