US and Canadian indices over the past couple months, as of Sept 16 2022

Prognoza pieței de valori fluctuante pentru săptămâna din 19 septembrie

Săptămâna trecută, piața de valori a fost lovită puternic de o scădere mare marți și apoi unele vânzări ulterioare până la sfârșitul săptămânii.

Indicatorii de sănătate se datorează sănătății precare. Voi continua să cercetez, deoarece circumstanțele se pot schimba rapid, deși nu ocup noi poziții în acest moment.

Am câteva poziții înainte. Unele sunt întrerupte, altele funcționează bine, iar altele sunt aproape de niveluri de oprire. În general, dacă nu începem să creștem relativ curând, voi reveni în numerar pe măsură ce pozițiile existente sunt urmărite (toate pozițiile existente sunt o strategie TATR). Dar, dacă vom obține o revenire, voi avea totuși o anumită expunere la acțiuni care au rezistat foarte bine în ciuda slăbiciunii recente a pieței.

Iată un rezumat video de 5 minute despre starea actuală a pieței de valori.

Cum funcționează indicatorii de piață?

Aruncă o privire la 4 indici diferiți din SUA, deoarece fiecare spune o poveste diferită despre starea generală de sănătate a pieței de valori. Piața de valori este cea mai sănătoasă – iar tranzacționarea acțiunilor swing pe partea lungă este cea mai profitabilă – atunci când toți acești indicatori sunt în trend ascendent. Iată ce reprezintă fiecare dintre cei patru indicatori:

 • Nasdaq 100 – Stocuri tehnice
 • S&P 500 – Marile companii americane
 • NYSE Composite – o gamă largă de acțiuni, care variază ca dimensiune și industrie
 • Russell 2000 – Afaceri mici

Sunt incluși și 2 indici bursieri canadieni. Composite urmărește companiile mari, în timp ce Venture urmărește companiile foarte mici.

Diagramele sunt furnizate de TradingView – Diagrame pe care le folosesc personal.

Toate indicațiile au fost o săptămână grea. Din perspectiva acțiunii prețului, tendința descendentă pe termen scurt (parte a unui trend descendent pe termen lung) care a început la mijlocul lunii august este încă pe deplin în vigoare, coborând sub minimele oscilante de la începutul lunii septembrie.

Tendințele descendențe constau în swing lows și swing lows, ceea ce este ceea ce avem acum în indicii americani. Indicii canadieni sunt în aceeași barcă, dar sunt încă peste minimele anterioare din septembrie pentru moment.

Trebuie să începem să vedem câteva înalte și minime pentru a crea un caz pozitiv.

Indicatori de sănătate ai stării pieței

Următorul grafic prezintă indicatorii de sănătate a pieței pe care îi urmăresc. Ei îmi spun starea pieței de valori în general și dacă este un moment bun pentru a tranzacționa acțiuni individuale.

SP & 500 cu indicatori de sănătate pe piață 16 septembrie

Indicatorii de sănătate a pieței sunt slabi.

 • 24% din acțiunile S&P 500 sunt peste media mobilă pe 50 de zile. 31% din toate acțiunile din SUA sunt peste media mobilă pe 50 de zile. În general, este mai ușor să schimbi tranzacția profitabil (pe partea lungă) atunci când mai multe acțiuni sunt peste media pe 50 de zile. Atunci când acest indicator este sub 50%, tinde să fie lateral sau descendent pentru majoritatea acțiunilor/indicilor. sărac.
 • Volumul a fost exact pe 24 iunie, când a crescut cu prețul în creștere cu 3% pentru a crea o urmărire intraday (FTD). Scăderile mari în volum mare din 26 august și 13 septembrie sunt ceea ce eu numesc zile de aruncare. Acest lucru indică adesea o retragere pe termen scurt… care a avut loc deja.
 • Barele albastru închis sunt fișiere Procentul de mișcare zilnică a indicelui S&P 500. Mișcările mari sunt legate de tendințe descendențe și puncte de cotitură. Valorile mici sunt asociate cu o tendință ascendentă. Valorile -2 sunt un semn de avertizare oricând apar. Scădere de peste 3% pe 13 septembrie. sărac.
 • Linia albastră este linia cumulativă Linia avansată de respingere a Bursei de Valori din New York. A depășit maximul de la începutul lunii aprilie, înainte ca S&P 500 să depășească maximul din aprilie. Aceasta este o divergență optimistă și indică faptul că S&P 500 este probabil să atingă maximul din aprilie înainte de un nou minim. Indicele a rămas, de asemenea, peste nivelul din 6 septembrie, în timp ce S&P 500 a scăzut recent sub nivelul din 6 septembrie. Acceptabil.
 • stâlpi albaștri Volumul tranzacționării la Bursa din New York împărțit la volumul total al Bursei din New York. Urmărește entuziasmul de cumpărare și vânzare. A existat o zi de 90% optimistă pe 9 septembrie (calculată manual, indicatorul oferă doar o estimare). și o scădere cu 93% în septembrie. sărac.
  • Vechea metodă de a crea acest indicator pe TradingView nu mai pare exactă. Am creat un indicator numit UpVol/TVol NYSE Lowry Upside Days. Îl puteți viziona aici sau puteți căuta „Lowry” sub cursor.
 • Indicatorul final este câte setări de calitate există și modul în care funcționează tranzacțiile. Am continuat să tranzacționez în ultimele două săptămâni cu volume reduse de tranzacții. Nu am luat tranzacții noi după retragerea de marți. Am avut 2 opriri, unele tranzacții funcționează bine, altele sunt plate sau aproape oprite. Deci, practic, rezultatele mele îmi spun că piața este aceeași: agitată și încă puțin complicată. Este mai bine să fii mai atent decât să fii agresiv.

Metoda completă de tranzacționare a stocurilor este acoperită în cursul complet de tranzacționare cu acțiuni. Acum este un moment grozav să revizuiți materialul și să vă pregătiți pentru oportunitățile care se dezvoltă.

sectoare pe drum

Totul a mers săptămâna trecută. Energia a ținut cel mai bine în ultima săptămână și în ultima lună.

În ultimele trei luni, sectoarele cu cele mai bune performanțe (non-apărare) au fost ciclice de consum, industrial, asistență medicală și finanțe.

Performanța sectorului oferită de Finviz.

Performanța sectorului la 16 septembrie 2022

Scanați ca de obicei sau efectuați o verificare cu criteriile adăugate pentru a căuta doar stocuri în anumite sectoare pentru a reduce numărul de stocuri de pe lista dvs. și pentru a reduce timpul de scanare.

Ce fac acum

Nu adaug noi poziții pe termen lung momentan. Voi aștepta până când condițiile se vor îmbunătăți.

Alăturați-vă mie pentru discuțiile noastre săptămânale de tranzacționare. Luni, miercuri și vineri. Puneți întrebări despre tranzacționare, obțineți îndrumări și discutați despre condițiile actuale ale pieței.

Scris de Cory Mitchell, CMT

Declinare a răspunderii: nimic din acest articol nu constituie sfaturi personale de investiții sau sfaturi de cumpărare sau vânzare. Tranzacționarea este riscantă și poate duce la pierderi semnificative, chiar mai mari decât cele depuse dacă se utilizează efectul de levier.

Leave a Comment

Your email address will not be published.