Prognoza AUD/CNY | AUD/CNY va crește sau va scădea?

Cum va evolua dolarul australian față de renminbi? Foto: An147yus / Shutterstock

Cursul valutar (valută, schimb valutar) între dolarul australian (dolari australieni) Si renminbi chinezesc (CNY) devine din ce în ce mai volatilă, deoarece ambele valute au fost supuse presiunii din cauza preocupărilor legate de perspectivele economiei chineze și de scăderea prețurilor mărfurilor.

The Dolar australian/yuan chinezesc Rata dobânzii a scăzut cu 6% de la jumătatea lunii iunie până la jumătatea lunii iulie, a revenit cu 6% la jumătatea lunii august și a scăzut din nou cu peste 2% în septembrie.

Ce a determinat fluctuațiile cursului de schimb și care sunt perspectivele pentru AUD/CHN pentru restul anului 2022 și ulterior?

În acest articol, ne uităm la performanța recentă a celor două valute și la câteva sugestii recente pentru prognozele AUD/CNY de la analiștii forex.

Ce determină perechea AUD/CNY?

Perechea AUD/CNY indică numărul de renminbi chinezești – moneda cotată – care poate fi schimbat cu un dolar australian – moneda de bază.

Renminbi este moneda oficială chineză. Termenul de yuan, de asemenea folosit în mod obișnuit – ca și în yuanul renminbi – se referă la o unitate de monedă. Există două tipuri de renminbi: yuanul chinezesc, care este tranzacționat doar în China continentală și CNH, care este cunoscut sub numele de yuan offshore și este tranzacționat la nivel internațional.

Care este diferența dintre cele două? Yuanul chinezesc este controlat de guvernul chinez, în timp ce CNH tranzacționează liber pe piețele valutare și poate avea un curs de schimb diferit de yuanul chinezesc. Dar CNY și CNH sunt schimbate între ele într-un raport de 1:1.

Yuanul chinezesc este reglementat de Banca Populară a Chinei (PBoC) și de Administrația de Stat a Schimbului (SAFE). PBoC stabilește zilnic rata de referință pentru yuanul chinezesc și permite ca prețul să fluctueze doar cu 2% din valoarea sa. CNH este reglementat de Autoritatea Monetară din Hong Kong și îi permite să fluctueze în valoare față de alte valute, pe baza factorilor pieței valutare, cum ar fi factori macroeconomici și geopolitici.

CNH oferă persoanelor fizice și întreprinderilor de peste mări acces la moneda celei de-a doua ca mărime a economiei din lume, bazată pe produsul intern brut (PIB).

Dolarul australian, cunoscut și sub numele de dolarul australian, este a cincea cea mai tranzacționată monedă din lume, deși este a douăsprezecea cea mai tranzacționată monedă din lume. Moneda australiană este considerată o monedă de bază, alături de valute precum dolarul neozeelandez (NZD) și dolarul canadian (CAD). În Australia, industria minieră reprezintă 11,5% din economie. Resursele naturale reprezintă 68,7% din exporturile provinciei.

Valoarea monedelor este de obicei determinată de factori economici, cum ar fi creșterea PIB-ului, balanța comercială, activitatea de producție, ocuparea forței de muncă, politica monetară legată de ratele dobânzilor și inflația. În cazul dolarului australian, valoarea acestuia este puternic influențată și de economia chineză, China reprezentând 36,5% din totalul exporturilor sale.

Încetinirea economică a Chinei reduce apetitul pentru risc

Reserve Bank of Australia (RBA), banca centrală a țării, și-a majorat rata dobânzii de referință cu încă 50 de puncte de bază la 2,35% pe 6 septembrie, așa cum era de așteptat, ceea ce înseamnă că a majorat ratele cu un total de 225 de puncte de bază în 126 de zile până la cel mai înalt nivel din ultimii șapte ani.Ani. Guvernatorul Reserve Bank of Australia, Philip Lowe, a remarcat că „consiliul de administrație se așteaptă să crească în continuare ratele dobânzilor în următoarele luni, dar nu se află pe calea prestabilită”.

Cu toate acestea, după cum au remarcat analiștii de la HSBC săptămâna trecută, dolarul australian „nu a fost foarte receptiv la anunțurile privind ratele RBA în ultimul an; în schimb, a fost mai sensibil la o schimbare a apetitului pentru riscul pieței”.

Apetitul pentru risc a fost parțial influențat de perspectivele economiei chineze.

Pe 5 septembrie, Banca Populară Chineză (PBoC) a anunțat că va reduce rata rezervelor obligatorii pentru depozitele în valută la 6% de la 8% în vigoare din 15 septembrie. Aceasta a urmat o reducere de 100 de puncte de bază în mai.

„Asemenea mișcării anterioare din mai, aceasta a fost cauzată de câștigurile rapide ale USD/CNY pe fondul unui dolar mai puternic, politici monetare divergente care au adâncit decalajul negativ de randament față de yuanul chinez și au slăbit perspectivele de redresare în China. economie”, potrivit analiștilor de la UOB din Singapore. . Bancă.

„Factorii negativi de creștere, inclusiv seceta, criza energetică din august și răspândirea blocajelor cauzate de COVID, sunt considerați a spori îngrijorările cu privire la o contracție prelungită a pieței imobiliare interne și la scăderea cererii externe. De atunci, prognozele noastre pentru creșterea PIB-ului au fost revizuite pentru China. [to] 3,3% pentru 2022 (de la 4,1%) și 4,8% pentru 2023 (de la 5,0%).”

Banca Populară Chineză (PBoC) a luat măsuri pentru a reduce speculațiile cu privire la deprecierea yuanului, deoarece yuanul a scăzut la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar, perechea USD/CAD tranzacționând peste nivelul de 7,00.

Economia Chinei dă semne de încetinire, creșterea exporturilor și cererea internă încetinind în august. Datele de vineri au arătat că importurile au crescut cu doar 0,3% față de anul trecut în august, iar exporturile au încetinit la 7,1% față de anul precedent. Biroul Național de Statistică al Chinei a spus:

„Trebuie să realizăm că mediul internațional este încă complex și periculos și că baza pentru redresarea economică internă nu este solidă”.

Volatilitatea AUD/CNY crește

AUD/yuanul chinez a fost volatil în ultimele luni, deoarece ambele valute au fost supuse presiunii din cauza forței dolarului american, care se tranzacționează la maximele din ultimii 20 de ani. Dolarul australian a cumpărat 4,57 yuani chinezești la începutul anului 2022. Perechea a urcat la 4,82 la începutul lunii aprilie, pe măsură ce dolarul australian a crescut pe măsură ce prețurile mărfurilor au crescut după invazia rusă a Ucrainei.

Grafic pe 5 ani AUD/CNY

Dar perechea începe să se relaxeze pe măsură ce prețurile mărfurilor se retrag de la niveluri ridicate și îngrijorările cu privire la impactul blocării Covid-19 în China. AUD/CNY a scăzut la 4,52 pe 11 iulie, dar apoi a revenit la 4,80 pe 12 august. Cu toate acestea, dolarul australian nu a reușit să păstreze câștigurile și a scăzut la 4,66 pe 13 septembrie.

Creșterea ratelor din SUA dă tonul pe piețele valutare și depășește impactul majorării ratei RBA asupra valorii dolarului australian.

O analiză a Trezoreriei Australiei de Vest a remarcat pe 16 septembrie:

Dolarul australian a scăzut în această săptămână față de toate monedele principale, reflectând deteriorarea sentimentului global după surpriza pozitivă a inflației din SUA și creșterea rezultată a așteptărilor privind o creștere a ratei fondurilor Fed. Dolarul australian a scăzut cel mai mult față de dolarul puternic.”

Care sunt perspectivele pentru prețul AUD/CNY în mediul economic actual? Să ne uităm la intervalul de prognoze de la dolarul australian la yuanul chinezesc.

Prognoza AUD/CNY: Dolarul australian sau yuanul chinezesc vor predomina pe fondul incertitudinii generale?

Analiștii companiei de schimb valutar din Marea Britanie Monex au fost înclinați în privința perspectivelor pentru moneda chineză: „Așteptările noastre cu privire la o restrângere a spread-urilor și o încetinire a economiei chineze sunt determinate în mare parte de politica Chinei Zero-Covid, care ne face ușori. pe yuanul chinez din februarie.

„Acest lucru a încurajat și mai mult decizia Băncii Populare din China (PBoC) de a reduce rata facilității de creditare pe termen mediu pe un an în august, pe fondul încetinirii economiei cauzate de locuințe și a semnelor de restricții suplimentare legate de Covid, deoarece numărul Numărul de cazuri continuă să crească. Luat de Banca Populară a Chinei (PBoC) pentru a contracara deprecierea yuanului chinezesc sugerează că presiunea descendentă este probabil să se reducă dacă nu sunt implementate închideri la scară largă înainte de Conferința Națională din octombrie.”

Banca Westpac din Australia se așteaptă ca dolarul australian să rămână în intervalul 4,62-4,80 față de yuan în următorii doi ani. Prognoza AUD/CNY a băncii situează perechea la 4,69 în al patrulea trimestru din 2022 și în primul trimestru din 2023, 4,62 în al doilea trimestru, 4,73 în al patrulea și 4,80 în al doilea trimestru din 2024.

Westpac a avut o perspectivă pozitivă pentru dolarul australian în 2022, pe baza așteptărilor că o încetinire bruscă a economiei SUA ar afecta dolarul american. „De asemenea, ne așteptam ca piețele să răspundă așteptărilor privind o îmbunătățire a economiei chineze în a doua jumătate a anului 2022, oferind o bază de încredere pozitivă pentru dolarul australian”, a scris Bill Evans, economist șef la Westpac, și că prețurile mai mari ale mărfurilor ar urma să oferi un vânt din spate. În prognoza băncii pentru septembrie.

„În mod evident, acești factori vor fi depășiți de Comitetul Federal pentru Piața Deschisă din SUA, mult mai agresiv decât ne-am așteptat (deoarece rata fondurilor Fed este probabil să atingă un vârf mai mare decât ne așteptam anterior); precum și de eșecurile în curs cu zero-Covid din China. politică și piața imobiliară riscantă (deși există dovezi încurajatoare că autoritățile chineze abordează acum această problemă.)

„Deoarece supraperformanța Australiei la prețurile materiilor prime este centrată pe combustibilii fosili, piețele ne subestimează sever performanța comercială, în special punând la îndoială dacă creșterea actuală a comerțului va fi urmată de boom-ul investițiilor miniere pe care l-am văzut la începutul anilor 2010… dar vântul în contra predominant pentru o monedă de risc precum dolarul australian va fi o incertitudine continuă în 2022 – incertitudinea cu privire la nivelul și momentul ratelor maxime ale dobânzilor băncii centrale (în special Comitetul Federal pentru Piața Deschisă) și incertitudinea cu privire la profilul inflației globale.

Prognoza AUD/CNY
Al treilea trimestru 2022 Al patrulea trimestru 2022 Primul trimestru 2023 Al doilea trimestru 2023 Al treilea trimestru 2023 Al patrulea trimestru 2023 Primul trimestru 2024 Al doilea trimestru 2024 Al treilea trimestru 2024 Al patrulea trimestru 2024
Banca Nationala a Australiei 4,59 4,66 4,69 4,69 4,72 4,75 4,62 4,64 4,67 4,74
Economia comercială 4,65559 4,52031
Westpac 4,69 4,69 4,62 4,67 4,73 4,77 4,80

Sursa: National Australia Bank, Trading Economics, Westpac

Prognoza AUD/CNY din 2022 de la National Australia Bank a arătat că perechea se tranzacționează la 4,59 până la sfârșitul celui de-al treilea trimestru și crește la 4,66 la sfârșitul anului. Perechea ar putea tranzacționa apoi până la 4,75 până la sfârșitul lui 2023 și s-ar putea retrage la 4,62 înainte de aceasta în primul trimestru al anului 2024. Dolarul australian ar putea crește apoi la 4,74 la sfârșitul lui 2024, indicând o perspectivă relativ puternică pentru AUD. /CHN în 2025.

Așteptați AUD/CNY de la Economia comercială El a indicat că perechea se poate tranzacționa la 4,65559 până la sfârșitul acestui trimestru și la 4,52031 într-un an, pe baza așteptărilor modelului macro global și a așteptărilor analiștilor. Analistii nu si-au publicat inca prognoza AUD/CNY pentru 2030.

Dacă sunteți interesat să tranzacționați perechea AUD/CNY, ar trebui să aveți în vedere că piețele valutare sunt foarte volatile. Vă recomandăm întotdeauna să faceți cercetări înainte de a lua orice decizie de investiție bazată pe prognozele AUD/CNY. Priviți cele mai recente tendințe ale pieței, știri, analize tehnice și fundamentale, opiniile experților și amintiți-vă că performanța trecută nu este o garanție a rentabilității viitoare. Și nu investiți niciodată bani pe care nu vă puteți permite să-i pierdeți.

intrebari si raspunsuri

De ce scade AUD/CNY?

Dolarul australian a fost supus presiunii din cauza forței dolarului american și a îngrijorărilor cu privire la impactul scăderii prețurilor mărfurilor și încetinirii creșterii economice asupra cererii de bunuri australiene.

AUD/CNY va crește sau va scădea?

Direcția perechii AUD/CNY va depinde probabil de politica băncii centrale a Chinei și Australiei, precum și a Statelor Unite, precum și de performanța economică a Chinei, printre alți factori.

Care este cel mai bun moment pentru a tranzacționa AUD/CNY?

Perioada cea mai activă de tranzacționare a pieței este, de obicei, în preajma eliberării de date majore de politică macroeconomică și monetară sau a evenimentelor geopolitice majore, care tind să provoace volatilitate pe piețele valutare, să crească lichiditatea și să creeze oportunități de profit pentru comercianți. Cu toate acestea, ar trebui să rețineți că volatilitatea ridicată crește riscul de pierderi.

Este AUD/CNY o cumpărare, vânzare sau păstrare?

Cum să tranzacționați perechea AUD/CNY este o decizie personală care depinde de toleranța la risc, strategia de investiție și compoziția portofoliului. Ar trebui să faceți propria cercetare pentru a avea o viziune informată asupra pieței. Rețineți că performanța trecută nu garantează randamente viitoare. Și nu investiți niciodată bani pe care nu vă puteți permite să-i pierdeți.

Lectură aprofundată:

Leave a Comment

Your email address will not be published.