„Prețul ar putea crește” – Iată când Ethereum ar putea răsturna Bitcoin

Bitcoin
BTC
Și Ethereum este de departe cele mai mari două criptomonede ca valoare – deși acest lucru s-ar putea schimba până în 2040.

Abonament acum pentru Consilierul Forbes pentru CryptoAsset și Blockchain Și navigați cu succes pe piața bitcoin și a criptomonedei

Creșterea masivă a prețului Bitcoin în 2021 a dus capitalizarea sa de piață la peste 1,2 trilioane de dolari anul trecut. De atunci, a scăzut la doar 400 de miliarde de dolari. Între timp, creșterea masivă a prețului Ethereum-ului l-a dus la peste 500 de miliarde de dolari înainte de a scădea la puțin peste 200 de miliarde de dolari.

Acum, unii comercianți și investitori anticipează o creștere a prețului Ethereum-ului după o actualizare drastică mult așteptată – potențial făcând Ethereum mai valoros decât Bitcoin pentru prima dată, un eveniment cunoscut sub numele de „volatilitate”.

Doriți să rămâneți în fruntea pieței și să înțelegeți cele mai recente știri despre criptomonede? Înregistrează-te acum, gratuit CodexBuletin informativ zilnic pentru comercianți, investitori și cei interesați de criptomonede

„Interesul investitorilor pentru Ethereum a rămas rezistent pe măsură ce se apropie de consolidare, evenimentul său unic în viață, care va vedea întreaga rețea tranziția la Proof of Stake”, a scris pe Twitter Gabriel Selby, principal analist de cercetare la furnizorul de indici de criptomonede CF Benchmarks. „Unii au sugerat că ar putea fi un stimulent pentru Ethereum să depășească Bitcoin ca cea mai mare monedă din lume după capitalizarea bursieră.”

În această săptămână, Ethereum este de așteptat să își finalizeze tranziția de la mecanismul de consens Proof of Work, consumator de energie, utilizat de Bitcoin la Proof of Stake, mai eficient din punct de vedere energetic, eliminând dependența Ethereum de mineri și predând controlul cui „miză” eterul. Comutatorul reduce emisiile de carbon ale Ethereum cu 99%, potrivit Fundației Ethereum.

Dominanța Bitcoin, o măsură a valorii sale în comparație cu alte criptomonede, a scăzut în ultimele săptămâni la mai puțin de 40%, în scădere de la un vârf de aproximativ 50% la începutul acestui an, potrivit datelor de la CoinMarketCap. Ethereum și-a văzut cota de piață crescând la peste 20%, față de minimele de mai puțin de 15%.

„De la începutul anului, raportul de capitalizare a pieței Bitcoin-Ethereum a convergit la cel mai mic spread din mai 2021. Dacă tendința actuală continuă, Ethereum ar putea ajunge în fruntea clasamentului până la sfârșitul lui 2023 sau mai devreme.” spuse Selby.

În timp ce Bitcoin și-a câștigat reputația de aur digital datorită imuabilității și rezistenței sale atât la schimbare, cât și la cenzură, Ethereum a fost conceput pentru a fi folosit ca bază pentru un Internet descentralizat, bazat pe blockchain – o idee care a devenit cunoscută sub numele de web3.

„Odată cu proliferarea produselor financiare care au permis unei game mult mai largi de investitori să-și exprime părerea asupra prețurilor pe piețele criptomonedei – cum ar fi contractul de opțiuni Ethereum lansat recent de Chicago Mercantile Exchange – mecanismele sunt în vigoare pentru a depăși cu mult piața. plafonul Ethereum Bitcoin, dacă s-au cumpărat de la destui investitori”, a adăugat Selby.

La începutul acestui an, co-fondatorul și liderul spiritual Ethereum, Vitalik Buterin, și-a dezvăluit planurile pentru Ethereum după o actualizare de „unire” – cu următoarea „extindere” într-o serie de îmbunătățiri menite să facă rețeaua mai sigură și descentralizată, urmată de edge. , epurare și lăudându-se cu upgrade-uri.

„Credem că Ethereum are un beneficiu uriaș și odată ce faza purgatorie a tăierii codului începe în 2023, blockchain-ul va fi foarte bun cu o mai mare adopție”, a declarat Martin Hiesboeck, șeful Blockchain și Crypto Research la schimbul cripto Uphold. e-mail, adăugând: „The [ethereum] Prețul ar putea crește semnificativ.”

În ultimul an, Ethereum a cunoscut un boom al cererii din cauza popularității tot mai mari a jetoanelor nefungibile (NFT), a artei digitale și a simbolurilor media pe blockchain-ul Ethereum.

Abonați-vă acum la Codex—Buletin informativ zilnic gratuit pentru entuziaștii cripto

Mai multe de la Forbes„Limitați sau anulați” – Declanșatorii ordinului executiv al lui Biden șochează propunerea de interzicere a Bitcoin din SUA după actualizarea radicală a Ethereum și fluctuațiile sălbatice ale prețurilor criptografice

„Ethereum a depășit deja bitcoinul în ceea ce privește numărul de tranzacții executate”, a declarat Daniel Kosticki, analist financiar șef la firma de investiții Conotoxia. „Cu toate acestea, bitcoin este încă cu mult în urma volumului tranzacțiilor pe blockchain sau tranzacționării pe burse.”

Kostiki a avertizat că va fi „dificil să depășești o monedă care a fost prima din lume și cu emisie limitată”. Deși alții sunt mai încrezători că suișurile și coborâșurile se vor întâmpla în cele din urmă.

„Consolidarea va ajuta sentimentul global față de criptomonede și [the blockchain-based third iteration of the internet] Pe măsură ce al doilea blockchain ca mărime devine mai ecologic, Max Kordik, CEO al platformei de aplicații descentralizate Lisk, a declarat în comentarii prin e-mail. . “

Leave a Comment

Your email address will not be published.