Planurile biroului de tranzacționare Coinbase revigorează temerile de manipulare a pieței

priza principala

  • Wall Street Journal a raportat că Coinbase a angajat un grup de comercianți de pe Wall Street pentru a testa un birou de tranzacționare anul trecut.
  • Un reprezentant al bursei ar fi susținut că biroul a fost înființat pentru clienți și nu pentru propria activitate de tranzacționare.
  • Alte burse de criptomonede de top și directorii lor de top au fost criticați pentru activitatea lor de tranzacționare cu criptomonede în trecut.

Distribuie acest articol

Se pare că Coinbase a testat brațul de tranzacționare după ce membrii echipei au mărturisit în fața Congresului că nu și-a folosit propriile conturi pentru a tranzacționa criptomonede.

Coinbase Tests Trading Birou, WSJ Claims

Coinbase este testat pentru a lansa un birou de tranzacționare a informațiilor privilegiate în 2021, The Wall Street Journal S-a raportat.

Raportul de joi, care citează mai multe surse familiare cu problema, susține că gigantul criptomonedei a angajat cel puțin patru comercianți de pe Wall Street pentru a înființa un birou de tranzacționare „privat” numit Coinbase Risk Solutions. Sursele au spus că grupul a fost contractat să tranzacționeze și să împartă criptomoneda pentru a obține profit.

Raportul a mai adăugat că Coinbase Risk Solutions a încheiat o tranzacție inițială de 100 de milioane de dolari la începutul acestui an, după ce a strâns fonduri printr-o notă structurată pe care o vânduse către Invesco. Se pare că angajații Coinbase au fost descurajați să împărtășească informații despre proiect sau să le discute în comunicațiile interne.

Mai mulți membri seniori ai echipei Coinbase au depus mărturie în fața Congresului în 2021, susținând Compania nu a folosit fondurile proprii pentru a tranzacționa criptomonede. Întrebat de The Wall Street Journal, un reprezentant a insistat că compania nu și-a înființat propriul birou de tranzacționare. Ei au spus: „Orice sugestie că am indus în eroare Congresul este o denaturare intenționată a faptelor”. Reprezentantul a adăugat că „Coinbase Risk Solutions a fost creată pentru a facilita tranzacțiile cu criptomonede conduse de clienți”, dar sursele susțin că compania cântărește și utilizarea fondurilor proprii pentru unele activități. Comercianți contractați Raportul spune că Coinbase Risk Solutions a părăsit compania de atunci.

Liderii pieței de valori tranzacționează pe piață

În SUA, în prezent nu există restricții care să împiedice schimburile de criptomonede precum Coinbase să-și lanseze propriile birouri de tranzacționare, în ciuda preocupărilor tot mai mari de reglementare cu privire la potențiala manipulare a pieței. Deși niciuna dintre bursele majore nu se concentrează pe tranzacționare ca parte a activității lor principale, unele companii au provocat controverse din cauza VIP-urilor lor care au tranzacționat activ pe piață în trecut.

Poate cel mai bun exemplu de afacere dubioasă care implică schimburi de criptomonede de top este Sam Bankman-Fried, fondator și CEO al FTX și co-fondator al firmei de tranzacționare cantitativă Alameda Research. Înainte de a crea FTX, Bankman-Fried era cunoscut în spațiul criptomonedei pentru abilitățile sale excepționale de tranzacționare, care l-au ajutat să ajungă la statutul de miliardar înainte de vârsta de 30 de ani. FTX nu are un birou privat de tranzacționare, dar relația strânsă pe care o împărtășește cu Alameda a ridicat adesea întrebări cu privire la etica burselor și a angajaților săi care tranzacționează pe piață, chiar și după ce Bankman-Fried a demisionat din funcția de CEO în 2021.

Alameda a devenit faimoasă pentru criptomoneda sa care crește recoltele și pentru tranzacționarea de produse FTX cu durată scurtă, ceea ce duce adesea la prăbușiri abrupte ale prețurilor. Bankman-Fried este, de asemenea, creditat cu încheierea așa-numitei „vara DeFi” pentru criptomonede, aruncând jetoane Yearn Finance în piață la câteva săptămâni după ce a salvat Sushi de la colaps. În timp ce Bankman-Fried și-a reținut compania de tranzacționare de când FTX a înregistrat o creștere rapidă în 2021, activitatea nemiloasă a lui și a lui Alameda a devenit o glumă constantă în spațiu.

În mod similar, Arthur Hayes, unul dintre fondatorii BitMEX, a devenit faimos pentru tranzacționarea sa pe piață în timpul mandatului său ca CEO al bursei de instrumente derivate. acea Captură de ecran infamă El sugerează că Hayes a participat la manipularea pieței, cerând unui coleg să „oprească” clienților BitMEX, deoarece „[needed] Ferrari nou. În mai, Hayes a fost condamnat la doi ani de închisoare și șase luni de arest la domiciliu din cauza eșecului BitMEX de a implementa măsuri adecvate împotriva spălării banilor. Cu toate acestea, el rămâne un comerciant activ.

În timp ce Coinbase nu a atins limita FTX sau BitMEX și cele mai importante numere ale sale, dacă The Wall Street Journal Raportul consideră că planurile biroului de tranzacționare vor ridica, fără îndoială, preocupări cu privire la operațiunile de tranzacționare ale bursei.

Dezvăluire: La momentul scrierii, autorul acestui articol deține SUSHI, ETH și alte câteva criptomonede.

Distribuie acest articol

Leave a Comment

Your email address will not be published.