Piețele vor aștepta cu nerăbdare o serie lungă de decizii de politică a băncii centrale

pieţelor

Săptămâna trecută a fost puternică Mișcarea de aplatizare/inversare a demonstrat încrederea investitorilor într-o altă strategie de încărcare primară, pe măsură ce băncile centrale globale încearcă să recâștige controlul asupra inflației. În ciuda discursului recent al BCE, în mare parte sobrian, și a tăcerii Fed înaintea deciziei politice din această săptămână, Curba randamentelor din SUA continuă să conducă. în Perspectivă săptămânală Randamentele din SUA au crescut între 31 de puncte de bază (2 ani) și 6,6 puncte de bază (30 de ani). Randamentul obligațiunilor pe 10 ani a crescut cu 14 puncte de bază, iar această mișcare sa datorat randamentului real mai mare (+19 puncte de bază până la 1,072%). Randamentele swap-urilor în euro în perspectiva săptămânală au câștigat între 23,1 puncte de bază (pe 2 ani), rămânând neschimbate de la 10 ani. Înăsprirea condițiilor financiare prin randamente (reale) mai mari a făcut ca acțiunile să scadă (S&P -5,0% pentru săptămână). Dolarul a rămas în centrul atenției în această repoziționare în fața Fed, dar câștigurile ar fi putut fi mai sincere (DXY este în creștere cu 0,8% în perspectiva săptămânală). Vineri, tendințele piețelor ratelor dobânzii, în special, au trecut treptat într-o treaptă inferioară. Randamentele americane au închis mixt (30 ani +4,7 puncte de bază, 5 ani -3,5 puncte de bază). EMU corectat revine cu până la 2,5 / 3,5 bps mai jos. vineri jun. De data aceasta, sondajul privind sentimentele consumatorilor din Michigan nu a reușit să ofere nicio îndrumare direcțională suplimentară. Sentimentul a fost aproape de așteptări (59,5 din 58,2). Așteptările inflaționiste au scăzut ușor de la 4,8% la 4,6% pentru scara primului an și de la 2,9% la 2,8% pentru scara de 5/10 ani. Acțiunile americane au pierdut mai puțin de 1,0%. Dolarul s-a închis de la maximele intraday cu DXY la 109,76. EUR/USD închis la nord de par (1,0016). Amenințarea cu intervenția a ținut USD/JPY departe de rezistența 145 (aproape de 142,92). Sterling a rămas în defensivă după vânzări teribile cu amănuntul în august. EUR/GBP (EUR/GBP a închis la 0,8768) sa încheiat cu mult peste zona cheie de rezistență 0,8721 / 31. Cablul intraday a atins cel mai slab nivel din 1985 pentru a închide la 1,1420.

În această dimineață, piețele asiatice se tranzacționează în cea mai mare parte cu Prejudecata de risc moderat. Cu toate acestea, piețele japoneze sunt închise în această dimineață și acesta va fi și cazul în Londra. Pe valuta chineză, Banca Populară a Chinei încă încearcă să facă față consecințelor unui dolar puternic. USD/CNY (7,011) și-a extins în continuare câștigurile spre nord, la 7,00, chiar dacă Banca Populară Chineză (PBOC) a plasat valoarea zilnică la cea mai puternică abatere față de așteptările înregistrate. Dolarul a înregistrat câștiguri modeste în general (DXY 109,95, USD/JPY 143,26). astăzi, Nu există aproape deloc date de mediu cu potențial de mutare a pieței. Piețele vor aștepta cu nerăbdare o serie lungă de decizii de politică a băncii centrale Inclusiv Riksbank (marți), Rezerva Federală (miercuri), Norges Bank, Bank of England, Bank of Japan și Swiss National Bank sunt toate pregătite să-și anunțe deciziile joi. Fed este în mod clar principala referință. Mare 75 de puncte de bază reduse complet. Piețele văd aproximativ 1 din 5 șanse la o mișcare de 1,0%. Greșim ca Fed să mențină ritmul de 75 de puncte de bază. De asemenea, punctele pot stimula așteptările pieței pentru o mișcare similară cu întâlnirea din noiembrie. Ne așteptăm ca atât piețele ratei dobânzii, cât și cele ale dolarului să își ia o pauză înainte de decizia Fed de miercuri. Acțiunile rămân un wildcard, în special pentru performanța dolarului american.

Titluri de știri

The Comisia Europeană a recomandat statelor membre să voteze pentru suspendarea fondurilor de coeziune de 7,5 miliarde EUR din cauza încălcărilor statului de drept. Aceasta reprezintă aproximativ o treime din totalul de 22 de miliarde EUR din fondurile UE pe care Ungaria urmează să le primească din bugetul UE 2021-2027. Comisarul Hahn a citat lipsa de transparență a Ungariei în atribuirea contractelor publice, deficiențe în abordarea corupției și slăbiciuni în urmărirea penală a celor care au folosit abuziv fondurile UE. Budapesta a publicat pe 17 august o propunere pentru a aborda preocupările UE, dar Hahn concluzionează că acestea sunt insuficiente pentru a pune capăt riscurilor la adresa bugetului și a intereselor financiare ale UE. Ungariei i s-a dat până pe 19 noiembrie să facă modificări ale legii sau să riscă să piardă bani. Acesta din urmă poate duce la o retrogradare a ratingului și s-a dovedit a fi o slăbiciune pentru fortnite. Moneda maghiară se tranzacționează în continuare aproape de minimele record, la 405 EUR/HUF.

Un oficial al Ministerului de Finanțe din Coreea de Sud a declarat că autoritățile se vor întâlni cu mari firme de export și import pentru a discuta modalități de stabilizare a cererii și ofertei în dolari. Acesta își propune să sporească supravegherea pieței după ce wonul coreean a scăzut la cel mai slab nivel din martie 2009 (USD/KRW 1400) în ciuda potențialelor intervenții. Măsurile care vor fi discutate includ încurajarea importurilor care au nevoie de bani în dolari pentru a accesa piața străină de obligațiuni. Băncile vor fi obligate să-și raporteze tranzacțiile în dolari și pozițiile valutare din oră în loc de trei ori pe zi.

Leave a Comment

Your email address will not be published.