Bloomberg Tax

Pierderi din criptomonede – criză de management post-boom pentru investitorii din Marea Britanie

În timpul pandemiei de Covid-19, investițiile în criptomonede au fost în creștere. Odată cu creșterea numărului de milionari peste noapte, mulți evanghelici au avut capacitatea de a se îmbogăți rapid. Autoritatea de conduită financiară a raportat că până în iunie 2021, 2,3 milioane de britanici au investit în criptomonede – 14% au spus că s-au împrumutat pentru a investi și 18% au spus că au făcut acest lucru de teamă să nu se rătăcească.

Baza majorității investițiilor este achiziționarea de active în speranța că acestea vor deveni mai valoroase în timp. Investiția în criptomonede nu este diferită, dar previziunile de preț au eșuat semnificativ.

În ceea ce a fost descris drept „iarna criptomonedei”, piața criptomonedelor a fost marcată în acest an de scăderea prețurilor și de o creștere a înșelătoriilor – lăsând mulți oameni cu pierderi extraordinare, incapabili să își acceseze investițiile sau să aibă datorii față de creditorii cripto.

Cu toate acestea, există încă speranțe, deoarece cererile de pierdere ar putea fi o modalitate potențială pentru investitorii cripto din Marea Britanie de a gestiona o criză post-boom.

Impozitarea activelor cripto în Marea Britanie

În timp ce criptoactivele sunt produse financiare nereglementate în Marea Britanie, Ghidul Crypto Asset de la HM Revenue & Customs precizează că cumpărarea și vânzarea de criptoactive de către o persoană este tratată în același mod ca o activitate generală de investiții și ar trebui să atragă procesarea impozitului pe câștiguri de capital. Bani. În cadrul sistemului de impozitare a câștigurilor de capital, atunci când activele sunt vândute cu profit, acele câștiguri (minus orice costuri admisibile) sunt impozitate cu 20%.

Când volumul de tranzacționare este mare, activitatea va fi impozitată ca tranzacție. Profiturile comerciale tind să fie impozitate cu până la 45%, iar asigurările naționale ar putea fi, de asemenea, să fie plătite; Deși trebuie menționat că foarte puține persoane vor atinge nivelul necesar de comerț pentru a fi impozitate în acest mod.

Reduceți pierderile de codare

Atunci când valoarea unui activ scade, contribuabilii pot beneficia de pretenții, cum ar fi utilizarea oricăror pierderi la cedare împotriva câștigurilor de capital viitoare sau depunerea unei cereri pentru o valoare neglijabilă.

Profită de pierderi

Când apare o pierdere la cedare, de exemplu vânzarea unui activ:

 • Orice pierderi trebuie utilizate mai întâi împotriva oricăror câștiguri apărute în același an fiscal.
 • Pierderile care nu sunt utilizate pot fi reportate pentru a fi utilizate împotriva câștigurilor viitoare.
 • Pierderile apărute în anul anterior utilizării oricăror pierderi reportate neutilizate.

Trebuie menționat că pierderile de capital nu sunt transferabile și, prin urmare, nu pot fi transferate, de exemplu, de la un soț sau partener civil la altul.

Pierderile trebuie solicitate în termen de patru ani de la sfârșitul anului fiscal în care a avut loc pierderea.

Pretenții de valoare mică

Pentru cei care nu și-au vândut activele, dar sunt îngrijorați de scăderea prețurilor, pierderile pot fi „cristalizate” dacă activele care nu sunt cedate devin lipsite de valoare sau de mică valoare. Acest tip de creanță tratează activul ca fiind cedat și apoi răscumpărat la o valoare mai mică – rezultând o pierdere ca urmare a dispoziției asumate. Reclamația se face pe un pool de criptomonede (adică pe întreaga deținere a unei anumite monede/activ) și nu pe unități/jetoane individuale.

Deși este la latitudinea contribuabilului să determine valoarea activului în momentul cererii, HMRC poate încerca să conteste evaluarea.

Odată ce aceste pierderi sunt cristalizate prin depunerea cererii, ele pot fi utilizate împotriva altor câștiguri.

Pentru cei care ar fi putut avea câștiguri în anii fiscali anteriori în care s-ar putea beneficia de pierderi, creanțele de valoare nesemnificativă pot fi restituite retroactiv, atâta timp cât:

 • Contribuabilul a deținut bunul la momentul prestabilit.
 • Activul a devenit de mică valoare în acel moment.
 • Perioada anterioară nu este cu mai mult de doi ani înainte de începerea anului fiscal în care a fost făcută cererea.

Pentru cei care au investit în stocuri de criptomonede, conform criteriilor de eligibilitate, pierderile pot fi folosite în schimbul veniturilor. Criteriile sunt:

 • Activele trebuie să fie acțiuni eligibile, adică fie scutirea programului de investiții a corporației le este atribuită, fie sunt acțiuni dintr-o afacere eligibilă la care au fost subscrise de către contribuabil.
 • Societatea trebuie să fie o activitate comercială pentru cei șase ani până la data cedarii sau pe întreaga perioadă de existență, dacă este mai mică de șase ani. În cazul în care societatea își încetează activitatea înainte de cedarea acțiunilor, scutirea rămâne disponibilă dacă:
  • Societatea și-a încetat activitatea cu cel mult trei ani înainte de actul de dispoziție;
  • Societatea nu a început o activitate necalificată (cum ar fi o investiție); Si
  • La data la care ați încetat tranzacționarea, ați îndeplinit „testul de șase ani” descris mai sus.

pierdere sau fraudă

Atunci când o cheie privată (un cod securizat care îi permite deținătorului să tranzacționeze cu criptomonede și să dovedească proprietatea asupra proprietăților) este pierdută, iar persoana respectivă nu poate accesa investiția sa, aceasta nu este considerată ca eliminare. Cu toate acestea, este posibil să se facă o revendicare de valoare minimă pe motiv că achiziția este practic fără valoare dacă nimeni nu are acces la ea. Probabil că vor fi necesare dovezi justificative.

Unii s-au trezit victime ale fraudei sau furtului. Cei care au predat sume mari de bani și nu au preluat proprietatea asupra activelor nu ar putea conta pe prevederea de reducere a impozitului pe câștiguri de capital. Cu toate acestea, dacă valoarea activului este plătită și primită, o cerere pentru o valoare nesemnificativă poate fi disponibilă dacă investiția este lipsită de valoare.

Neglijarea

Orice fel de investiție este riscantă. Dar când au apărut criptomonedele, mulți le-au salutat ca un pariu sigur. Investitorii care au fost direcționați către o investiție cripto de către un contabil sau un consilier profesionist fără a fi avertizat cu privire la riscurile de a face acest lucru, ar putea dori, de asemenea, să ia în considerare un proces pentru neglijență profesională. În cazul în care se poate argumenta cu succes că, dacă se acordă consultanță adecvată, investiția nu va avea loc, poate exista o oportunitate de a recupera costurile de realizare a investiției de la consilier (de obicei, prin asigurarea profesională).

E timpul să pleci?

Cu piețele financiare globale care se clătesc, evaluările cripto-activelor în scădere și multe companii cripto care se prăbușesc, mulți investitori se confruntă cu decizia dificilă de a-și păstra activele cripto în speranța că piața se va îmbunătăți sau acum își va limita pierderile.

Piața criptomonedelor poate reveni la gloria de odinioară și, dacă există o oportunitate pentru câștiguri viitoare (în criptomonede sau în altă parte), cei care nu caută sfaturi despre cel mai bun mod de a-și face față pierderilor acum, până când aceasta va fi disponibilă în viitor, pot trăiește să regret..

Acest articol nu reflectă neapărat opinia Biroului pentru Afaceri Naționale, Inc. sau editorul Bloomberg Law și Bloomberg Tax sau proprietarii acestora.

Informatia autorului

Morag Ofili este Senior Associate la Harbottle & Lewis.

Autorul poate fi contactat la: morag.ofili@harbottle.com

Leave a Comment

Your email address will not be published.