Noua cerință pentru schimburile de criptomonede de a depune angajamente de preînregistrare oficialilor canadieni în domeniul valorilor mobiliare – Cele două angajamente inițiale publicate de OSC – Fin Tech

Pentru a imprima acest articol, tot ce aveți nevoie este să vă înregistrați sau să vă conectați la Mondaq.com.

La 15 august 2022, oficialii canadieni ai valorilor mobiliare (CSA(S-a anunțat o nouă cerință pentru platformele de tranzacționare cu cripto-active)programe de transfer de numerar) care operează pentru înregistrare în temeiul legilor privind valorile mobiliare pentru a pune la dispoziția publicului o întreprindere pentru a continua să furnizeze servicii în Canada pe durata înregistrării.

Aceste angajamente sunt menite să ofere claritate utilizatorilor canadieni cu privire la statutul de reglementare al diferitelor programe de transfer de numerar și să abordeze preocupările legate de nivelul de concurență pe care programele de transfer de numerar înregistrate l-au ridicat față de concurenții lor nereglementați.

OSC a publicat, de asemenea, primele două angajamente făcute de Coinsquare Capital Markets Ltd. (“Piața Reginei“) și Foris Dax Inc. (“Crypto.com”), care acționează ca autoritate principală de reglementare. Angajamentele impun termene de înregistrare de 180 de zile pentru Coinsquare și 12 luni pentru Crypto.com.

Angajamentul Coinsquare confirmă că a solicitat CSA să se înregistreze ca comerciant de investiții și să fie aprobat ca sistem alternativ de tranzacționare (ATSși calitatea de membru al Canadian Investment Industry Regulatory OrganizationIIROC), că procesul de înregistrare este într-o etapă avansată și este de așteptat ca acesta să se desfășoare în condiții conforme cu angajamentul său. La scurt timp după anunțul CSA, Coinsquare a emis propriul comunicat de presă în care comentează angajamentul și confirmă intenția sa de a anula angajamentul după primirea aprobării finale de reglementare din partea IIROC și CSA.

Angajamentul Crypto.com indică faptul că modelul său de afaceri, operațiunile de flux comercial și relațiile cu furnizorii de servicii sunt noi și că revizuirea CSA este încă în desfășurare.

Anunțul CSA a menționat, de asemenea, că autoritățile de reglementare sunt în prezent în discuții cu alte programe de transfer de numerar care oferă servicii clienților canadieni și nu sunt încă înregistrate în ceea ce privește noile cerințe de gaj, așa că ne așteptăm să vedem mai multe angajamente publicate în lunile următoare. Pe măsură ce angajamentele sunt publicate în jurisdicții non-Ontario, diferențele regionale în utilizarea și conținutul lor pot deveni evidente.

Angajamentele luate de Coinsquare și Crypto.com stabilesc mulți dintre aceiași termeni și condiții care se aplică celor nouă programe de transfer de numerar înregistrate în prezent la CSA (“Programe de transfer de numerar înregistrate„) în temeiul ordinelor de derogare CSA (”)Comenzi CTP أوامر‘), cu următoarele diferențe:

  • Coinsquare și Crypto.com au permisiunea de a oferi marjă, credit sau alte forme de pârghie clienților care se califică drept „Clienți acceptați” (cum ar fi investitorii instituționali și individuali cu active financiare nete de peste 5 milioane USD) în legătură cu tranzacționarea de cripto active pe platformele lor. În schimb, programelor de transfer de numerar înregistrate le este interzis să ofere marjă sau efect de levier de orice fel, inclusiv clienților autorizați.

  • Coinsquare și Crypto.com sunt de acord să adopte politici și proceduri pentru a se asigura că utilizarea lor a reclamelor și a rețelelor sociale este corectă, echilibrată și nu induce în eroare, sub rezerva orientărilor CSA și ale guvernului federal în conformitate cu Legea competitiei. Programele de transfer de numerar înregistrate sunt supuse îndrumărilor din partea Agenției Spațiale Canadei (CSA) și a Guvernului Federal în conformitate cu înregistrările lor.

  • Coinsquare și Crypto.com au interzis să ofere servicii de staking sau de împrumut clienților canadieni fără aprobarea autorităților de reglementare. Programelor de transfer de numerar înregistrate nu li se interzice în mod expres furnizarea de mize, dar tuturor solicitanților înregistrați, alții decât membrii IIROC, le este interzis să împrumute bani, să acorde credit sau să ofere marjă clienților, sub rezerva unor excepții limitate. În plus, ordinele CTP includ prevederi care restricționează activitățile de tranzacționare ale fiecărui CTP la recunoașterea serviciilor de tranzacționare și custodie cu cripto-active și solicită CTP să obțină aprobarea de reglementare pentru orice extindere a activităților sale de tranzacționare.

  • Coinsquare și Crypto.com sunt de acord să acționeze și să ia măsuri rezonabile pentru a-și determina angajații să acționeze cu integritate, onestitate și bună-credință față de clienții lor. În afara Ontario, programele de transfer de numerar înregistrate nu fac obiectul unei obligații exprese de grijă sau de loialitate față de clienții lor. Cu toate acestea, CSA poate considera că această problemă va fi abordată prin obligația companiilor înregistrate de a gestiona conflictele de interese în cel mai bun interes al clienților lor, precum și prin revizuirea de către CSA a politicilor și procedurilor de conformitate și a dezvăluirii clienților furnizate de programele de transfer de numerar înregistrate. ca parte a procesului CSA.Prezentare.

  • Coinsquare și Crypto.com vor notifica CSA cu privire la orice procedură de reglementare, hotărâre judecătorească, faliment sau faliment referitoare la Companie în orice altă jurisdicție. CTP-urile înregistrate raportează aceste informații CSA ca parte a obligațiilor lor permanente de a actualiza informațiile solicitantului înregistrării, iar CSA efectuează o revizuire preliminară a dezvăluirilor civile, penale și de faliment făcute de companie și de directorii, ofițerii superiori și reprezentanții comerciali ai acesteia. a procesului de cerere de înregistrare.

  • Coinsquare și Crypto.com trebuie să includă în profilurile de risc livrate clienților canadieni o dezvăluire clară și proeminentă că aceștia au solicitat înregistrarea și scutirea în conformitate cu legile privind valorile mobiliare din unele jurisdicții, dar nu există nicio garanție că astfel de cereri vor fi acordate și că CTP este momentan neînregistrați sau sunt scutiți de înregistrare în conformitate cu legile privind valorile mobiliare sau derivatele din orice jurisdicție din Canada.

  • Coinsquare și Crypto.com nu sunt obligate să scoată din listă un cripto-activ pe baza unei decizii a unei instanțe sau a unei autorități de reglementare a valorilor mobiliare din Canada sau dintr-o jurisdicție străină în care cripto-activul se referă cel mai important că cripto-activul este o valoare de valoare sau derivat sau la percepția unui autor de reglementare că cripto-originea este o valoare mobiliară sau un derivat. Programele de transfer de numerar înregistrate au acceptat această cerință ca o condiție de înregistrare. Cu toate acestea, la fel ca CTP-urile înregistrate, Coinsquare și Crypto.com nu pot enumera un criptoactiv care este o valoare de valoare sau un derivat bazat pe o revizuire internă a platformei sau un criptoactiv emis de sau în numele unei persoane sau companiei care are o fraudă. mandat, penalizare sau penalizare administrativă sau încălcarea legilor împotriva spălării banilor, încălcarea legilor privind valorile mobiliare sau a unui comportament similar în anumite jurisdicții, inclusiv Statele Unite ale Americii, Regatul Unit și statele membre ale Uniunii Europene.

  • Identificare “Active cripto specifice„Gajamentele includ Bitcoin, Ether, Litecoin, Bitcoin Cash și orice alte active cripto care au fost identificate în scris de CSA ca un activ cripto specific în scopul gajului. [paraphrase]. Ordinele CTP nu iau în considerare că CSA va aloca anumite active cripto, altele decât Bitcoin, Ether, Litecoin și Bitcoin Cash. În toate jurisdicțiile, cu excepția Alberta, Columbia Britanică, Manitoba și Quebec (“Autoritățile de frontieră de investiții„), CTP-urile înregistrate care sunt scutite de obligația de adecvare pot vinde un maxim de 30.000 CAD în cripto active, altele decât criptoactivele specificate, către un client în orice perioadă de 12 luni. Definiția extinsă a criptoactivelor identificate în angajamente trimite o semnal pozitiv că autoritățile care limitează investițiile ar putea fi dispuse să scutească alte cripto-active mature cu capitalizare de piață mare și lichiditate ridicată de limitele de investiții stipulate în mandatele și gajurile CTP.

  • În limitele competențelor de investiții, angajamentul Coinsquare limitează investiția unui client în cripto active, altele decât activele cripto desemnate în orice perioadă de 12 luni, la 30.000 CAD pentru clienții care nu se califică drept „Investitori criptografici calificați” și 100.000 CAD pentru clienții eligibili ca „ eligibili.” Investitori Crypto” și clienți nelimitați care se califică drept „Investitori Crypto Acreditați.” Această abordare mai flexibilă a limitelor de investiții reflectă probabil faptul că Coinsquare este de așteptat să fie reglementat ca platformă de onorare a comenzilor numai în conformitate cu regulile IIROC.

CTP-urile care au făcut angajamente sunt, în general, supuse acelorași cerințe ale CTP-urilor înregistrate legate de „cunoașterea clientului” și „cunoașterea produsului” due diligence, custodia activelor clienților, asigurări, dezvăluirea riscurilor, confidențialitatea sistemului și informații comerciale, registre și evidențe și gestionarea conflictelor de interese și rapoarte de reglementare.

Noua cerință privind gajul indică faptul că CSA adoptă o abordare mai dură în ceea ce privește reglementarea programelor de transfer de numerar care oferă servicii clienților canadieni în calitate de dealeri de valori mobiliare și burse. Platformele cărora li se cere să facă angajamente și refuză să le execute se pot confrunta cu măsuri de executare. Cu toate acestea, rămâne de văzut cât de agresiv vor urmări autoritățile de reglementare angajamente de la platformele neînregistrate care operează în Canada care nu au depus încă cereri de agenți și în ce măsură angajamentele pot limita gama mai largă de servicii oferite de unele programe de transfer de numerar neînregistrate. Creșterea de către CSA a abordării sale de reglementare a programelor de transfer de numerar este în conformitate cu tendința globală de implementare și aplicare a cerințelor de reglementare pentru brokerii de cripto-active.

Pentru a vizualiza articolul original, faceți clic aici

Conținutul acestui articol are scopul de a oferi un ghid general al subiectului. Este recomandat să luați sfatul specialiștilor în astfel de circumstanțe.

Articole populare despre: Tehnologie din Canada

Costul atacurilor ransomware continuă să crească

MLT Aikins LLP

Cel mai recent raport IBM privind costul încălcării datelor sondajează 550 de organizații din întreaga lume expuse la încălcări între martie 2021 și martie 2022, oferind informații despre costul ransomware-ului…

Leave a Comment

Your email address will not be published.