Moment de cotitură pentru Bitcoin? Unde merge criptarea de aici

A fost un an dificil pentru afacerea cripto. După ce a atins peste 68.000 de dolari în noiembrie 2021, bitcoin a scăzut până la 20.000 de dolari.

Dar pentru investitorii ETF pe termen lung, unii experți recomandă să facă un pas mare în spațiul criptomonedei.

„Dacă veți face acest lucru corect, ceea ce s-a întâmplat în ultimele nouă luni este complet irelevant”, i-a spus luni Rick Edelman, fondatorul Edelman Financial Services, lui Bob Pisani la ETF Edge de la CNBC.

„Dacă investiți în următorii cinci până la 10 ani, este doar o imagine trecătoare pe piață și o ignorați”, a adăugat el.

Dar, cu Bitcoin scăzând la cel mai scăzut nivel din aproape doi ani, stările de spirit pe termen scurt sunt compensate de un amestec de factori pozitivi și negativi care ghidează comunitatea cripto de aici.

„Este un moment de piață cu adevărat dinamic”, a declarat luni Matt Hogan, CIO la Bitwise Asset Management, pentru Pisani.

Hogan a spus că upgrade-ul tehnic masiv al Ethereum este o forță constructivă pentru viitorul celui de-al doilea blockchain ca mărime din lume. Valul de investitori instituționali care intră pe piață și afluxul activității de capital de risc sunt, de asemenea, indicatori de perspectivă pentru viitorul criptomonedelor.

Pe de altă parte, presiunile de reglementare din partea Rezervei Federale și a Comisiei pentru Valori Mobiliare lucrează împotriva acesteia.

„Acest lucru creează această piață volatilă în care criptomoneda urcă și scade și nu poate decide în ce direcție să meargă”, a spus Hogan. — Și cred că probabil că suntem blocați acolo, cel puțin până în septembrie.

Edelman a explicat că pentru ca investitorii instituționali să aibă de-a face cu firmele de pe Wall Street, fondurile de dotare și de pensii, trebuie să existe reguli de reglementare și legislative.

„Adulții din sală știu că organizarea este un lucru bun”, a spus Edelman. „În acest moment, avem 1% implicați în criptomonede. Și nu veți primi restul de 99% până nu vor vedea care sunt regulile de drum.

„Vedem că apar noi reguli de la Trezorerie, IRS, FINRA și Rezerva Federală”, a spus el. „Și de la Securities and Exchange Commission și de la Commodity Futures Trading Commission. Avem peste 50 de bancnote în Congres chiar acum. Și totul este foarte sănătos”.

Președintele SEC, Gary Gensler, a spus că agenția ar trebui să aibă un rol major de aplicare a legii în criptografie, în special pentru token-uri. Într-un discurs din această lună, Gensler a emis un avertisment către organizațiile despre care credea că încalcă legile existente privind valorile mobiliare, spunându-le angajaților să „seteze conformitatea cu jetoanele și brokerii de cripto-securitate”.

„Cred că a existat o amenințare foarte directă împotriva schimburilor de criptomonede – entități mari precum Coinbase”, a spus Hogan. „Evident că sunt la orizontul lui”.

În iulie, acțiunile companiei cripto s-au prăbușit după ce a anunțat că se confruntă cu o investigație a Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse pentru a stabili dacă platforma oferă valori mobiliare neînregistrate.

„Sunt bucuros să spun acest lucru din nou și din nou: suntem încrezători că procesul nostru riguros de due diligence – unul pe care Comisia pentru Valori Mobiliare și Bursei l-a revizuit deja – ține titlurile în afara platformei noastre”, a declarat Paul Grewal, directorul juridic al Coinbase. pe Twitter.

Propunerile pentru mai multă supraveghere SEC asupra comunității cripto se vor întâmpina probabil cu ostilitatea comunității însăși, chiar dacă agenția a luat deja măsuri pentru a-și pune în aplicare agenda de reglementare.

În februarie, Securities and Exchange Commission a acuzat BlockFi Lending că nu a înregistrat o ofertă și că a vândut produsul de împrumut criptografic către retail. Compania a fost de acord să plătească taxele, să plătească o amendă de 50 de milioane de dolari și să oprească ofertele și vânzările neînregistrate ale produsului de împrumut.

„Peste un an, marile locuri de tranzacționare vor fi în proces de înregistrare la Securities and Exchange Commission”, a spus Hogan. „Cred că jetoanele individuale sunt pe termen lung.”

Deși activele speculative au o cale dificilă înainte, Edelman a spus că numărul persoanelor care dețin criptomonede este în continuare în creștere constantă.

„Ceea ce este interesant este că, în ciuda faptului că [Coinbase is] Este cu 70 la sută din maxim, a spus el, iar numărul persoanelor care o dețin nu s-a schimbat, ceea ce înseamnă că cei care îl doresc nu sunt deranjați de asta.

Hogan a spus că dincolo de comunitatea cripto, ratele de adoptare de la marile firme de investiții arată că Wall Street îmbrățișează monedele digitale.

„Apariția BlackRock și Schwab întărește pentru investitorul obișnuit că Bitcoin nu va dispărea”, a spus Hogan. “Cred că s-a rezolvat acum. Este acum cât de mare este acel viitor.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.