„Merge” ar putea fi o veste bună pentru fanii Ethereum din China • TechCrunch

Când China a interzis Exploatarea și tranzacționarea cu criptomonede au fost văzute de mulți ca punând capăt unei industrii înfloritoare din a doua economie din lume. După cum sa dovedit, investitorii cripto, dezvoltatorii și pasionații din țară continuă să joace un rol crucial în construirea coloanei vertebrale și a aplicațiilor Web3.

Merge, o actualizare mult așteptată a rețelei Ethereum care urmează să fie dezvăluită săptămâna aceasta, ar putea oferi o nouă modalitate pentru pasionații de criptomonede din China de a participa la economia blockchain la doi ani după ce țara a început să-și renunțe treptat industriei sale lucrative de cripto mining.

În timp ce extrage criptomonede, procesul care verifică noile tranzacții și le adaugă în blockchain folosind metoda Proof of Work, este costisitor de alăturat și supus restricțiilor de reglementare, iar stocarea cripto, activată de Merge, oferă o rezistență îmbunătățită la cenzură datorită bariere la intrare în ceea ce privește costul și puterea.calcularea necesară.

mai secret

Fuziunea este de așteptat să abordeze una dintre cele mai mari critici la adresa criptomonedelor – impactul lor asupra mediului. În special pentru China, tranziția va îngreuna, de asemenea, autorităților de reglementare să urmărească participanții în rețeaua Ethereum, care are o capitalizare de piață de peste 200 de miliarde de dolari la momentul scrierii acestui articol.

Principalele lanțuri de blocuri precum Bitcoin și Ethereum folosesc așa-numita metodă de consens Proof of Work pentru a valida tranzacțiile, în care serverele de computere – sau minerii – se întrec pentru a rezolva puzzle-uri criptografice consumând cantități masive de energie.

Înainte ca China să interzică mineritul criptomonedelor, țara deținea până la două treimi din puterea hash globală a bitcoin, energia cheltuită pentru implementarea Proof of Work.

Dar Beijingul a văzut noul sector ca o povară pentru economia sa. În 2019, China a adăugat mineritul criptomonedelor pe o listă de industrii care urmează să fie „eliminate”, deoarece „îi lipsesc condițiile de producție sigure, risipește în mod serios resurse și poluează mediul”, printre altele. De atunci, autoritățile de reglementare au lansat o serie de măsuri represive împotriva mineritului, dar industria a înregistrat recent o revenire a ratei de hash după câteva luni de scădere.

Nu ar fi surprinzător să vedem guvernele locale slăbindu-și puțin controlul în timp. Minerii de criptomonede sunt adesea localizați în zone subdezvoltate și fără ieșire la mare din China, unde nu există prea multă dezvoltare economică pentru veniturile fiscale altfel.

După fuziune, cantitatea de putere necesară pentru a valida tranzacțiile Ethereum va fi „nediferențiată”, a spus Daniel Dizon, co-fondator și CEO al Swell Network, un protocol de miza pentru Ethereum.

Ethereum va trece la așa-numitul mecanism proof-of-stake. Serverele concurează prin „stocarea” token-urilor ca garanție în rețea pentru a aproba tranzacții, care sunt evaluate mie Reduceți consumul de energie blockchain cu 99%.

„Practic, tot ce ai nevoie este un computer cu putere destul de redusă, ca un computer acasă, și bunul în sine, deoarece este o dovadă a activelor pe care le pui în joc”, a spus Dizon.

Dizon a adăugat că puterea necesară pentru a alimenta un „nod” ar putea fi la fel de ușoară ca și cea a unui Raspberry Pi, microcomputerul conceput inițial pentru a preda informatica de bază în țările în curs de dezvoltare.

Comutatorul înseamnă că autoritățile de reglementare nu mai pot detecta operatorii nodurilor Ethereum urmărind un consum anormal de mare de energie electrică. Pe de altă parte, dovada muncii se face de obicei în fermele miniere care sunt pline de platforme, pachet de hardware și procesoare pentru a extrage criptomonede.

“[A mining facility] Un loc mare este cald, zgomotos și consumă multă energie. E cam greu de ratat, nu-i așa? A spus un vechi miner criptografic din Singapore care folosește porecla James.

Mai multă descentralizare

Pe lângă impactul său asupra mediului, exploatarea criptomonedei implică și investiții inițiale exorbitante în platforme care pot costa cu ușurință sute de mii de dolari. Proof of Stake, prin comparație, permite oricui cu jetoane să înceapă imediat.

Conducerea unui nod este o modalitate de a te alătura economiei de miză, dar pentru a fi un operator de nod trebuie nu numai să ai o bună doză de competență tehnică, ci și să ai cel puțin 32 ETH, care, la momentul scrierii acestui articol, este de 55, 648 USD.

De aceea, mulți deținători de ETH autorizează terți să-și partajeze activele. Schimburile de criptomonede centralizate, cum ar fi Binance și Coinbase, permit utilizatorilor să plaseze orice sumă prin punerea în comun a jetoanelor altora. Dar astfel de platforme au părăsit în mare parte China și au eliminat utilizatorii chinezi în urma represiunii de la Beijing. Aceasta înseamnă că, dacă o persoană deține un pașaport chinez, nu va trece cerințele Know Your Customer sau KYC pe o platformă centralizată care respectă în totalitate legea chineză.

Utilizatorii cunoscuți din punct de vedere criptografic pot opta pentru protocoale descentralizate, care folosesc algoritmi pentru a facilita tranzacțiile peer-to-peer, mai degrabă decât să se bazeze pe un broker central, permițând un grad mai mare de anonimat. Opțiunile descentralizate permit adesea stocarea lichidă, ceea ce înseamnă că utilizatorii își pot accesa fondurile în orice moment și pot evita riscurile de custodie asociate cu platformele centralizate.

Pentru cei calificați din punct de vedere tehnic, este posibil să deruleze un contract din China, deși mașina complexă de supraveghere a țării poate adăuga incertitudini. Nodurile au nevoie de o „conexiune bună la internet” pentru a vorbi cu colegii lor din apropiere pentru a efectua procesul de verificare, a explicat Lecky Lao, co-fondator și director de tehnologie la Swell. Însă nodurile din China pot fi într-o rețea privată virtuală sau VPN, care este folosită pentru a ocoli Marele Firewall prin mascarea adresei lor IP reale, făcând dificil pentru noduri să știe exact unde sunt colegii lor.

În ciuda acestor obstacole, utilizatorii de criptomonede din China se aruncă deja în vagonul stivei. Deși este dificil să se identifice un număr fix, Dizon a estimat că o proporție „semnificativă” a ETH este deținută și gestionată în China, cu o recuperare a fluxurilor de capital în economia întârziată în urma fuziunii.

„Chestiunea geografiei, în special în contextul unei rețele fără licență, descentralizate în spațiul cibernetic, care este practic ceea ce este Ethereum, complică puțin lucrurile atunci când discutăm dacă activele sunt cu adevărat deținute sau în cele din urmă ipotecate în limitele unui anumit „spațiu”; adică un stat „Fie că este China sau altfel”, a adăugat fondatorul.

Leave a Comment

Your email address will not be published.