Dollar Reversal and S&P 500 Rally Amplify the Focus on Today’s US CPI Release

Inversarea dolarului și creșterea S&P 500 amplifică concentrarea asupra publicării de astăzi a IPC din SUA

Puncte de discuție S&P 500, VIX, CPI, EURUSD, GBPUSD:

  • The Piaţă impresie: EURUSD este optimist peste 1,0000; Aurul este de urs sub 1.680
  • Noua săptămână de tranzacționare a început cu o extindere a creșterii riscului în a doua jumătate a săptămânii trecute – împingând S&P 500 la un raliu de 4 zile și o corelație neobișnuită cu VIX
  • Poate cel mai remarcabil din punct de vedere tehnic este retragerea extinsă de la dolarul american, care pare în mod deosebit încărcat pe baza IPC-ului de marți.

Trade Smart – Abonați-vă la buletinul informativ DailyFX

Primiți în timp util feedback persuasiv al pieței de la echipa DailyFX

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Originile riscului incontestabil dar multe îndoieli cu privire la condamnare

Am deschis noua săptămână de tranzacționare cu continuarea „riscului” puternic care a definit a doua jumătate a săptămânii trecute; Procedând astfel, piețele continuă să funcționeze în contradicție cu normele sezoniere. Sunt dogmatic când vine vorba de mediile istorice, dar există o relevanță statistică pentru aceste ipoteze. Când adăugați problemele sistemice care stau la baza experienței noastre actuale, se pare că există destule motive pentru a proceda cu prudență. Lăsând scepticismul meu deoparte pentru un moment, au existat taxe ample și inconfundabile pe piețele speculative care au început săptămâna aceasta. Acțiunile globale, piețele emergente și tranzacțiile carry s-au bucurat de câștiguri ample (dacă nu extinse) care îndeplinesc criteriile de corelare atunci când se evaluează impactul sentimentului. Pentru S&P 500, avansul de 1,1% a fost a patra creștere consecutivă pentru sesiunea care corespunde celei mai lungi perioade (încă cinci) din 8 noiembrie. Trebuie să amânăm cu 10 luni înainte de a găsi vreun semn de o durată mai lungă. Acest lucru nu se traduce instinctiv într-un avertisment, dar există și alte lucruri de reținut.

Grafic S&P 500 pe 20 și 200 de zile – SMA, precum și ROC pe 3 zile (zilnic)

Graficul a fost creat în Platforma TradingView منصة

Într-un raliu de patru zile, este posibil să vedem apariția unei schimbări de tendință ascendentă pe termen lung care ar putea sparge maximul artificial al căilor pe termen scurt în 2022 sau ar putea găsi o resetare tehnică înainte de a se extinde în continuare. Nici preocupările mele cu privire la previziunile agresive ale politicii monetare și nici temerile persistente de recesiune nu se vor alinia cu preocupările mele cu privire la o „piață” colectivă care stabilește prioritatea. Un alt factor care s-ar putea adăuga la raliul de patru zile și contextul sezonier pe care următoarele trei săptămâni au înregistrat istoric pierderi medii pentru S&P 500 (când vom reîmpărți cele 52 de săptămâni înapoi la 1900), este relația neobișnuită dintre indice iar indicele de volatilitate.VIX în ultima sesiune. În mod normal, metrica preferată „risc” și indicatorul „frică” se mișcă în sens invers, dar nu a fost cazul luni. Vom vedea prima creștere de 1,0 la sută sau mai mare pentru S&P 500 și o creștere unică sau mai mare a VIX în doi ani. Această apariție nu este deloc obișnuită, iar ultimele două evenimente au avut loc aproape de vârfuri pe termen scurt. Este înțelept să nu presupunem că acest tipar ar trebui să se repete, dar ar trebui să provoace gândirea.

Graficul S&P 500 acoperit de indicele de volatilitate VIX cu mișcări „semnificative” și corelate pozitiv

Diagrama pregătită de John Kickletter

Tempo-ul de bază crește dramatic

Când vine vorba de stimularea taxelor de deblocare de la activele riscante, nu pot nega că nu a existat nicio ancoră fundamentală pe baza căreia taurii să-și poată critica așteptările. Deși nu cred că există un caz optimist echilibrat la care să ne oprim; Cu toate acestea, raportul Consumer Inflation Outlook pentru august al Fed din New York pare să fi lovit exact nervii pe care grupul le-a dezvăluit. Potrivit sondajului băncii, așteptările pentru presiunile inflaționiste pe un an au scăzut la un minim de 10 luni de 5,7 la sută, în timp ce cei trei ani au atins un minim multianual de 3,2 la sută. Acesta este furaj premium pentru lansarea CPI din SUA mai târziu astăzi. În plus, întărește ipotezele pieței pentru o reducere rapidă a presiunilor asupra prețurilor estimate la rate de rentabilitate. Cu toate acestea, o inflație mai mare nu este o cale automată înapoi la rata țintă a Fed. Într-adevăr, membrii Fed au făcut tot posibilul pentru a avertiza că cifrele inflației pe termen scurt, stagnarea și chiar volatilitatea pieței nu vor diminua dorința grupului de a avansa pe curba prețurilor. Cu toate acestea, membrii FOMC suferă de o întrerupere a media, așa că viitorul IPC din SUA este la latitudinea pieței să interpreteze.

Calendarul evenimentelor macroeconomice majore

Calendar creat de John Kicklighter

Când vine vorba de prognoza oficială pentru raportul din august privind inflația de consum în afara SUA, prognoza combinată este pentru o reducere suplimentară a presiunilor generale ale prețurilor de la 8,5 la 8,1 la sută, în timp ce inflația de bază va crește modest de la 5,9 la 6,1 la sută. Se așteaptă o nouă moderare a ritmului, în concordanță cu declinul dolarului și revenirea indicilor. Ca atare, un rezultat mai puternic decât se aștepta ar putea cataliza efectul mai mare. Pe de altă parte, mișcările de scutire pe care le-am văzut din partea monedei și a acțiunilor ar putea afecta capacitatea actualizării generale de ameliorare de a genera un impuls serios. Cu toate acestea, modul în care piața gestionează știrile este în aer. Întrucât Rezerva Federală se află în mijlocul unui blocaj media auto-impus în perioada premergătoare următorului eveniment de politică monetară (21 septembrie), nu se așteaptă clarificări din partea MPC. Din punct de vedere tehnic, acest lucru face ca poziția EURUSD să fie interesantă. În timp ce pe o bază comercială ponderată, imaginea dolarului nu este foarte impresionantă, apăsăm rezistența tehnică care afectează crossover-ul liniei de bază.

Recomandat de John Kicklighter

Cum se tranzacționează EUR/USD

Grafic EURUSD cu medie mobilă simplă de 20 de zile și divergență de 20 de zile (zilnic).

Graficul a fost creat în Platforma TradingView منصة

Unde își pierde dolarul puterea fundamentală?

Pe măsură ce moneda SUA se retrage încet de la maximele de mai multe decenii, merită să ne punem la îndoială motivația din spatele deleveragingului în curs de dezvoltare. La prima vedere, moderarea timpurie a avantajului politicii monetare pare să-și joace rolul. Dacă există o așteptare a unor tendințe de inflație mai scăzute, Fed s-ar putea îndepărta de rata gazelor și, astfel, ar putea limita rentabilitatea potențială asociată investițiilor americane. Cu toate acestea, subliniez că există un avantaj de randament eficient pentru care se luptă monedele importante, cum ar fi Banca Angliei, Bank of Australia, Bank of Canada și Reserve Bank of New Zealand. Departe de a bloca complet ambițiile de soi ale Fed – ceea ce par foarte reticente să le facă – este probabil să se epuizeze limitat de acest nod. Statutul de refugiu sigur al dolarului american este un alt element riscant presupunând că se pot aștepta pierderi suplimentare pentru dolarul american, lăsând ca subiect principal potențialul economic relativ. Având în vedere previziunile BoE privind o recesiune în Regatul Unit înainte de sfârșitul anului, recuperarea GBPUSD pare a fi discutabilă.

Recomandat de John Kicklighter

Cum se tranzacționează GBP/USD

Grafic GBPUSD cu medie mobilă simplă pe 20 de zile și rata de modificare pe 1 zi (zilnic)

Graficul a fost creat în Platforma TradingView منصة

Dacă mă refer la o pereche precum lira sterlină, evaluarea mea asupra scenariilor optimiste nu va depinde prea mult de o schimbare sistemică a sănătății economice a Regatului Unit de la slabă la boom total. În schimb, pare practic că optimismul corespunzător al SUA riscă mai mult să piardă raliul și să stimuleze mișcarea perechii valutare. Într-un sondaj, am întrebat ce participanții prin intermediul Finanțelor Twitter simt posibilitatea unei recesiuni în SUA în 2022. Rezultatul a fost mai mult sau mai puțin echilibrat, 54% spunând „da” și 46% „nu”. Aceasta este foarte diferită de împărțirea de 82/18 la sută pe care am pus aceeași întrebare acum două luni – după presupusul vârf al IPC din SUA.

Graficul de politică monetară relativă prezintă previziuni ale ratei swap-urilor la sfârșitul anului

Diagrama pregătită de John Kickletter

Leave a Comment

Your email address will not be published.