Inflația din Marea Britanie se accelerează Ce înseamnă asta pentru liră?

Regatul Unit a fost în centrul atenției recent, Liz Truss devenind noul prim-ministru al țării luni trecută, iar reginei Elisabeta a murit joi. Deși întâlnirea Băncii Angliei – programată provizoriu pentru joi – a fost amânată săptămâna viitoare din cauza morții Reginei, comercianții de lire sterline au motive întemeiate să rămână în fața ecranelor lor și în această săptămână, la fel ca miercuri, la 06:00 GMT, Marea Britanie. Datele despre inflație pentru luna august ies.

Se așteaptă ca inflația din Marea Britanie să se accelereze în continuare

După ce a crescut la două cifre în iulie, IPC-ul principal din Marea Britanie este de așteptat să crească la 10,2% a/a de la 10,1%, iar rata de bază se așteaptă să crească. Deși acest lucru sugerează că impacturile legate de energie nu sunt singurul factor, ele rămân cauza principală, în ciuda faptului că Marea Britanie importă doar aproximativ 4% din gazul său din Rusia. Cel mai mare furnizor al Marii Britanii este Norvegia și, în condițiile în care țările europene trebuie acum să umple golul creat de lipsa livrărilor rusești de acolo, prețurile la gazul norvegian au crescut și ele.

Un alt factor de creștere a inflației în Marea Britanie ar fi putut fi însăși lira sterlină. Deși oficialii BoE au devenit mai agresivi în ultima lor întâlnire, aceștia au continuat să-și exprime îngrijorarea cu privire la economia internă, prezicând că economia britanică va intra în recesiune până la sfârșitul acestui an și va rămâne într-o astfel de stare până la sfârșitul anului viitor. Aceste preocupări împreună cu datele dezamăgitoare s-au tradus într-o scădere a lirei sterline.

Dar lira a căzut victimă nu numai a performanței economice interne, ci și a preocupărilor legate de peisajul global. Din cauza deficitelor duble din Marea Britanie, moneda a dezvoltat caracteristici asociate riscurilor, ceea ce înseamnă că înăsprirea politicii monetare în întreaga lume adaugă presiuni suplimentare.

Va acționa Banca Angliei mai agresiv?

La cea mai recentă întâlnire, Banca Angliei a decis să-și intensifice eforturile de combatere a inflației, și-a majorat rata de referință cu 50 de puncte de bază și și-a semnalat disponibilitatea de a acționa mai agresiv dacă este necesar.

Prin urmare, accelerarea inflației ar putea crește speculațiile conform cărora Banca Angliei este mai agresivă. După ce planurile lui Liz Truss s-ar putea dovedi inflaționiste, investitorii au ridicat întreaga traiectorie a prețurilor implicite și acum se așteaptă ca ratele să ajungă la un vârf de aproximativ 4,5% în septembrie anul viitor. În ceea ce privește întâlnirea de săptămâna viitoare, au atribuit o șansă de 70% de a ridica 75 de puncte pe secundă, restul de 30% indicând 50 de puncte pe secundă.

Cu toate acestea, ridicând în mod surprinzător traiectoria implicită, investitorii ar putea fi acum mai probabil să fie dezamăgiți. Chiar dacă BoE crește cu 75 de puncte de bază săptămâna viitoare, poate continua mai lent decât se aștepta după aceea. La urma urmei, chiar săptămâna trecută, mulți factori de decizie politică au împins împotriva așteptărilor violente, iar membrul MPC Tenryu sugerând că ar trebui să meargă încet atunci când există multă incertitudine.

Câștiguri pe termen scurt pentru liră, dar mai multă durere pe termen lung

Accelerarea inflației ar putea încuraja comercianții să-și majoreze pariurile de la Banca Angliei, permițând astfel lirei să-și extindă recuperarea recentă. GBP/USD s-ar putea deplasa din nou deasupra zonei de 1,1760, marcată de swing-ul interior pe 14 iulie, și ar putea crește până la nivelul de 1,2000.

Cu toate acestea, perechea se tranzacționează în continuare sub linia de tendință descendentă, structura prețurilor continuând minime și maxime mai scăzute. Riscurile de recesiune, creșterea deficitelor bugetare – datorită planului Truss de a-și finanța politicile prin împrumuturi publice – și riscurile dezamăgitor de mari ale BoE ar putea declanșa o nouă rundă de vânzări și un alt test de revenire în regiunea 1.1400.

O pauză de mai jos va duce perechea în zonele recent testate din 1985 și ar putea avea loc pentru scăderi către zona psihologică de 1.1000, o pauză a cărei pauză poate avea repercusiuni mai descendente și poate permite o scădere către minimele din februarie și martie ale acelui an. , în jur de 1,0550.

Pentru ca o inversare optimistă să înceapă, poate fi necesară o revenire peste 1,2295, însoțită de date economice optimiste din Regatul Unit. Acest lucru ar confirma o creștere mai mare a coșului zilnic și ar putea deschide calea către maximul din 31 mai la 1,2660. Dacă nici această zonă nu se menține, o întrerupere a acesteia ar putea extinde raliul spre zona 1.2970, marcată de oscilația interioară pe 13 aprilie.

Leave a Comment

Your email address will not be published.