Iată ce se află în cadrul lui Biden pentru reglementarea criptomonedei

Președintele american Joe Biden merge de la Marine One la Casa Albă după un zbor din Michigan, la Washington, SUA, 14 septembrie 2022.

Tom Brenner | Reuters

Casa Albă Biden tocmai a lansat primul său cadru despre cum ar trebui să arate reglementarea cripto în Statele Unite – inclusiv modurile în care ar trebui să evolueze industria serviciilor financiare pentru a facilita tranzacțiile fără granițe și cum să combată frauda în spațiul activelor digitale.

Noul ghid valorifică puterea autorităților de reglementare existente, cum ar fi Securities and Exchange Commission și Commodity Futures Trading Commission, dar nimeni nu a mandatat încă nimic. Cu toate acestea, tendința mult așteptată de la Washington a atras atenția atât a industriei cripto în ansamblu, cât și a investitorilor din această clasă de active emergente.

Cadrul urmează unui ordin executiv emis în martie, în care președintele Biden a cerut agențiilor federale să examineze riscurile și beneficiile criptomonedelor și să publice rapoarte oficiale cu privire la constatările lor.

Timp de șase luni, agențiile guvernamentale își dezvoltă propriile cadre și recomandări de politică pentru a aborda cele jumătate de duzină de priorități enumerate în Ordinul executiv: protecția consumatorilor și a investitorilor; creșterea stabilității financiare; combaterea finanțării ilicite; Conducerea americană în sistemul financiar global și competitivitatea economică; incluziune financiară; și inovație responsabilă. Împreună, aceste recomandări constituie prima „abordare holistică a guvernului” de reglementare a industriei.

Noile orientări urmăresc să poziționeze țara ca lider în gestionarea ecosistemului de active digitale în țară și în străinătate, a declarat Brian Dees, directorul Consiliului Economic Național și consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, într-un comunicat.

Iată câteva puncte cheie din noul cadru cripto al Casei Albe.

Combaterea finanțelor ilicite

O parte a noului cadru al Casei Albe pentru reglementarea criptomonedei se concentrează pe eliminarea activității ilegale din industrie – iar măsurile propuse par să aibă dinți adevărate.

„Președintele va evalua dacă să solicite Congresului să modifice Legea privind secretul bancar, legislația antifraudă și legile împotriva transferului neautorizat de fonduri pentru a se aplica în mod expres furnizorilor de servicii de active digitale – inclusiv schimburile de active digitale și platformele de jetoane neperisabile (NFT). ”, Potrivit fișei de informare a Casei Albe.

Președintele analizează, de asemenea, dacă va presă Congresul să ridice pedepsele pentru transferul de fonduri neautorizate, precum și să modifice potențial unele legi federale pentru a permite Departamentului de Justiție să urmărească infracțiunile privind activele digitale în orice jurisdicție în care este găsită o victimă a acestor crime.

În ceea ce privește următorii pași, „Trezoreria va finaliza evaluarea riscului finanțării ilicite pe finanțarea descentralizată până la sfârșitul lunii februarie 2023 și evaluarea jetoanelor nefungibile până în iulie 2023”, se arată în fișa informativă.

Criminalitatea este răspândită în sectorul activelor digitale. Peste 1 miliard de dolari în criptomonede au fost pierdute din cauza fraudei de la începutul anului 2021, potrivit cercetărilor Comisiei Federale pentru Comerț.

Luna trecută, Securities and Exchange Commission a declarat că a acuzat 11 persoane pentru rolul lor în crearea și promovarea unei criptopiramide frauduloase și a unei scheme Ponzi care a strâns peste 300 de milioane de dolari de la milioane de investitori de retail din întreaga lume, inclusiv în Statele Unite. Între timp, în februarie, oficialii americani au confiscat bitcoin în valoare de 3,6 miliarde de dolari – cea mai mare pierdere criptografică vreodată – legată de hack-ul Bitfinex din 2016.

Un nou tip de dolar digital

Cadrul indică, de asemenea, potențialul de „beneficii semnificative” de la o monedă digitală a unei bănci centrale americane, sau CBDC, pe care o puteți considera ca o formă digitală a dolarului american.

În prezent, există mai multe tipuri diferite de dolari digitali americani.

Conturile bancare comerciale din întreaga țară au dolari americani electronici, susținuți parțial de rezerve, în cadrul unui sistem cunoscut sub numele de sistem bancar cu rezerve parțiale. După cum sugerează și numele, banca deține în rezervele sale o mică parte din obligațiile de depozit ale băncii. Această formă de bani este transferată de la o bancă la alta sau dintr-o țară în alta conform vechilor reguli financiare.

Există, de asemenea, o selecție mare de monede stabile legate de dolarul american, inclusiv tether și dolarul american. Deși criticii s-au întrebat dacă moneda Tether are suficiente rezerve de dolari pentru a-și susține moneda, rămâne cea mai mare monedă stabilă de pe planetă. Moneda dolarului american este susținută de active deținute integral, rambursabile în raport de dolar american 1:1 și guvernată de Center, un consorțiu de instituții financiare reglementate. De asemenea, este relativ ușor de utilizat, indiferent unde vă aflați.

Apoi, există dolarul digital virtual pe care Rezerva Federală ar lua o decizie cu privire la o monedă digitală a băncii centrale. Acesta va fi, în esență, doar un geamăn digital al dolarului american: pe deplin reglementat, sub autoritatea centrală și cu toată încrederea și sprijinul băncii centrale a țării.

“Dolarul sub forma monedei digitale a băncii centrale este responsabilitatea băncii centrale. Fed trebuie să vă ramburseze”, a explicat Ronit Goss, care conduce activele financiare și digitale ale Citi Global Insights.

Președintele Rezervei Federale Jerome Powell El a spus anterior că principalul stimulent pentru Statele Unite de a-și lansa propria monedă digitală a băncii centrale, sau CBDC, ar fi eliminarea utilizării criptomonedelor în America.

„Nu ai avea nevoie de monede stabile, nu ai avea nevoie de criptomonede dacă ai avea o monedă digitală americană”, a spus Powell. „Cred că acesta este unul dintre cele mai puternice argumente în favoarea ei”.

În noul cadru al Casei Albe, aceasta se referă la faptul că o monedă digitală a băncii centrale americane poate permite un sistem de plată care este „mai eficient, oferă o bază pentru mai multe inovații tehnologice, facilitează tranzacții transfrontaliere mai rapide și respectă mediul înconjurător. durabil.”

„Poate promova incluziunea financiară și echitatea, permițând accesul unei game largi de consumatori”, continuă raportul.

În acest scop, administrația îndeamnă Rezerva Federală să continue cercetarea, experimentarea și evaluarea continuă a CBD.

Senatorul Loomis despre proiectul de lege de supraveghere criptografică și de ce monedele stabile trebuie să fie susținute de active solide

proteja stabilitatea financiară

Bancherii centrali din SUA și parlamentarii au deplâns de multă vreme creșterea monedelor stabile, un subset specific de criptomonede care au o valoare legată de un activ din lumea reală, cum ar fi o monedă fiat precum dolarul american sau o marfă precum aurul.

Aceste jetoane digitale neguvernamentale sunt din ce în ce mai folosite pentru tranzacții interne și internaționale, ceea ce este înfricoșător pentru băncile centrale, deoarece nu au niciun cuvânt de spus în modul în care este reglementat acest spațiu.

În mai, prăbușirea TerraUSD, unul dintre cele mai populare proiecte de monede stabile legate de dolarul american, i-a costat pe investitori zeci de miliarde de dolari, în timp ce s-au retras într-o panică pe care unii au comparat-o cu o rulare bancară. Achizițiile extinse – și anunțurile de serviciu public general – de la instituții financiare respectate conferă credibilitate proiectului, alimentând narațiunea conform căreia totul era legitim.

Prăbușirea internă a acestui proiect stablecoin a dus la o serie de falimente care au șters averea de aproape 600 de miliarde de dolari, potrivit Casei Albe.

Potrivit fișei de informare a Casei Albe, „activele digitale și sistemul financiar principal devin din ce în ce mai împletite, creând canale pentru ca întreruperea să aibă efecte de propagare”.

Cadrul continuă să definească stablecoins, avertizând că acestea pot crea redări deranjante dacă nu sunt asociate cu o reglementare adecvată.

Pentru ca monedele stabile să fie „mai sigure”, administrația spune că Trezoreria va „colabora cu instituțiile financiare pentru a le spori capacitatea de a identifica și atenua vulnerabilitățile cibernetice prin schimbul de informații și îmbunătățirea unei game largi de seturi de date și instrumente analitice, precum și colaborând cu alte agenții” pentru a „identifica, urmări și analiza riscurile strategice emergente legate de piețele activelor digitale.

Aceste eforturi vor avea loc și în coordonare cu aliații internaționali, inclusiv Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și Consiliul pentru Stabilitate Financiară.

Doi experți în criptografie spun că integrarea rețelei Ethereum este esențială pentru viitorul monedei

Leave a Comment

Your email address will not be published.