Hacking, volum fals și manipulare a pieței – Probleme în tranzacționarea cu criptomonede și cum o companie ajută la combaterea lor – Bitcoin (BTC/USD) și Apple (NASDAQ: AAPL)

În ultimul an, lumea a fost martoră la potențialul puternic al criptomonedelor ca o nouă clasă de active.

Alergând alături de o goană de post-pandemie, Bitcoinlui Bitcoin / Dolar american Capitalizarea pieței a crescut până la 1,1 trilioane de dolari, depășind aproape fiecare listare a bursierelor din SUA. Compania Apple AAPLSi Amazon.com Inc. AMZNSi Microsoft Corporation. MSFT Si Alphabet Inc. Google.

Într-un sens mai simbolic, valorile centrale ale blockchain-ului – cum ar fi anonimatul, descentralizarea și puterea personală – au fost susținute pe parcursul acestei runde, ducând apărătorii săi la noi culmi ale încrederii. Dar departe de un val de euforie, experții apropiați de afacerea complexă a sistemelor blockchain au început să detalieze o poveste care arată că clasa de active este la început.

Mature în acest moment sunt probleme cu care piețele mature – cum ar fi acțiunile, obligațiunile și valuta – s-au confruntat de mult timp, dar în mare parte neabordate în criptomonede. Activitatea recentă la Three Arrows Capital, Voyager și Celsius a demonstrat necesitatea unor controale mai bune ale riscurilor, management al riscului și dezvăluiri și, mai ales, un cadru de reglementare pentru clasa de active cripto.

Probleme de criptare

Eșecul de la Three Arrows Capital (3AC) este un exemplu a tot ceea ce este greșit cu un mediu cripto nereglementat. Povestea se desfășoară după cum urmează:

După ce a strâns o avere de 10 miliarde de dolari, în mare parte datorată împrumuturilor negarantate, 3AC a plasat o investiție de 200 de milioane de dolari în LUNA, o monedă stabilă care a fost legată de dolarul american. Când algoritmul lui Luna se abate în mod neașteptat de la protocolul său de tethering, valoarea monedei scade de la 80 USD la câțiva cenți, provocând o pierdere uriașă pentru 3AC și prefigurand viitoare dezastre criptografice.

Pe lângă piața urs din 2022, care și-a paralizat investițiile în Bitcoin, Ethereum și alte criptomonede, 3AC s-a confruntat cu o serie de apeluri în marjă de la creditorii de criptomonede BlockFi, Genesis și Voyageur. Diluată cu investiții eșuate, cum ar fi Axie Infinity, care a suferit un hack de 600 de milioane de dolari, compania a intrat în situație de neplată pentru apelurile în marjă și a declarat faliment.

Căderea 3AC a dus la un val de scăderi puternice ale platformelor de cripto-creditare. Voyageur a depus faliment după ce 3AC nu a plătit 670 de milioane de dolari, în timp ce Blockchain.com, FTX, Genesis, BlockFi și BitMEX au suferit pierderi care le-au pus viața în pericol.

Posibile soluții viitoare

Potrivit unora, aceste eșecuri au evidențiat importanța piețelor reglementate și necesitatea de a gestiona riscul de contrapartidă, riscul de credit, riscul de lichiditate, combaterea spălării banilor (AML) și activitatea frauduloasă.

Cu ghiduri de reglementare adecvate și monitorizare profesională, piața cripto poate „crește” în sfârșit, trecând în etapele de adolescență/maturitate ale dezvoltării sale. Mai exact, autoritățile de reglementare preconizează că viitorul cripto va include:

  • Concentrare extinsă asupra modului în care sunt organizate contrapărțile pentru a răspunde solicitărilor și cerințelor clienților și autorităților de reglementare
  • Managementul riscului va deveni mai proeminent – cu anchete, evaluări de credit și limite, cunoașteți-vă clientul (KYC) și protocoale de combatere a spălării banilor, toate stabilite ca cerințe ca într-un mediu de tranzacționare normal
  • Unele controale operaționale și cerințe de audit – similare cu SOC 2 tip II – cu certificări emise de autoritățile de reglementare
  • Eliminarea avantajelor de a evita conformitatea și supravegherea și impulsul de a construi încredere prin respectarea reglementărilor
  • Urmărirea penală a celor care se ocupă de principii organizatorice, având ca rezultat pierderea locurilor de muncă, amenzi și posibile pedepse cu închisoarea

Convingerea este: dacă mediul de tranzacționare cu criptomonede dorește să fie luat în serios de către investitorii obișnuiți, trebuie să înceapă să se comporte într-un mod mult mai responsabil.

Cboe reduce decalajul de reglementare

Unii operatori susțin mișcarea de reglementare.

Odată cu achiziția recentă a Eris Digital Holdings sau ErisX, Cboe Global Markets Inc. CBOE El a oficializat angajamentul de a reduce decalajul de încredere și a adus pe platformă brokeri care deservesc oamenii obișnuiți pentru a le permite clienților să tranzacționeze cu încredere.

ErisX este o piață la vedere a activelor digitale din SUA, o bursă de futures reglementată și o casă de compensare. Printre convingerile centrale ale companiei se numără credința în puterea practicilor adecvate de reglementare, monitorizare și supraveghere pentru a scăpa criptomonedele – și comercianții acestora – de fraudă și manipularea pieței.

ErisX Insights susține că schimburile centralizate oferă o modalitate mai sigură de tranzacționare cu criptomonede decât omologii lor descentralizați.

Compania scrie: „Ca bursă centralizată, ErisX folosește un motor de potrivire care va împiedica „rularea în avans” și va rula un program de monitorizare a pieței pentru a împiedica abaterile. În timp ce participanții de pe piață la bursele descentralizate se pot confrunta cu tipul de manipulare a pieței descris. [above] …, nu o vor găsi pe ErisX.”

Pentru a combate practicile complexe de manipulare a pieței, ErisX sprijină utilizarea unei combinații de instrumente adaptive și a unei echipe experimentate de monitorizare a pieței. „Instrumentele Eventus ne permit să implementăm procesele necesare pentru a activa aceste principii, pregătind în același timp scena pentru creșterea și maturizarea inevitabile ale pieței pe care o vom vedea în viitor”, a scris IrisX.

Fiind supusă supravegherii reglementare de către autorități precum Commodity Futures Trading Commission și Departamentul pentru Servicii Financiare din New York, ErisX consideră că platforma sa conține un standard de securitate pe care colegii săi descentralizați nu-l pot replica și că doar prin această cale cripto neetic practicile pot fi eliminate definitiv.

Pentru comercianții care sunt curioși sau sceptici cu privire la urmărirea de către ErisX a reglementării, compania organizează o discuție pe 20 septembrie. Click aici pentru a fi informat.

Imagine prezentată de Scott Web pe Unsplash

Această postare conține conținut publicitar sponsorizat. Acest conținut are doar scop informativ și nu este conceput ca sfaturi de investiții.

Contractele futures ErisX sunt oferite prin Eris Exchange, LLC, o piață de contracte definite (DCM) înregistrată la CFTC și Eris Clearing, LLC, o organizație înregistrată de compensare a instrumentelor financiare derivate (DCO). CFTC nu are autoritate de reglementare de supraveghere a produselor în monedă virtuală, inclusiv tranzacționarea pieței la vedere a monedelor virtuale. ErisX Spot Market nu este licențiată, aprobată sau înregistrată la CFTC, iar tranzacțiile din ErisX Spot Market nu sunt supuse regulilor, reglementărilor sau supravegherii de reglementare CFTC. ErisX Spot Market poate face obiectul unora licenta de stat Cere și operează în New York sub licența Eris Clearing pentru a se angaja în activități comerciale în monedă virtuală de către Departamentul de Servicii Financiare de Stat din New York.

Leave a Comment

Your email address will not be published.