Giants EDXM Exchange poate crește industria cripto

În timp ce vestea că o jumătate de duzină de firme financiare importante înființează un nou schimb de criptomonede a câștigat laude pentru ceea ce spun despre credința lor în piața cripto, ar putea, de asemenea, să scadă drastic costul de cumpărare și vânzare a activelor digitale.

Nume precum Schwab, Citadel Securities, Fidelity Digital Assets și Virtu Financial se află în spatele EDX Markets sau EDXM și, deși numele sunt cel mai mare punct de vânzare, ele ar putea oferi un impuls uriaș industriei mai largi.

După ce iarna cripto a văzut prețul Bitcoin cu peste 70% de când a atins aproape 69.000 USD în noiembrie, există o mulțime de întrebări cu privire la viabilitatea pe termen lung a pieței. A primit un impuls în august, când cel mai mare administrator de active din lume, BlackRock, a încheiat un parteneriat cu Coinbase pentru a oferi clienților instituționali acces la bitcoin.

Vezi si: Coinbase va oferi clienților BlackRock acces la cripto

Dar companiile din spatele EDXM oferă Wall Street-ului un permis pe piețele de criptomonede pentru micii investitori de retail, ale căror rânduri au crescut brusc în 2021 de la aproximativ 41,5 milioane la aproape 60 de milioane înainte de prăbușirea care a lăsat jumătate dintre ei sub apă.

Citeste mai mult: Punct de date: 23% dintre consumatori au criptomonede în ultimul an

Acest tip de investiție pe piața cu amănuntul indică faptul că marile firme financiare nu numai că cred că iarna cripto se va încheia, dar că o vor face mai devreme decât au prezis unii. Alți investitori includ Paradigm și Sequoia Capital.

Promisiuni mari despre prețuri mici

EDX Markets va folosi tehnologia de la bursa cu costuri reduse MEMX, care promite „spre spread-uri strânse permise de o lichiditate mai mare” și o mai bună transparență în descoperirea prețurilor, precum și cele mai bune practici de pe piețele financiare tradiționale, securitate puternică și – de obicei problematică – custode. conformitate cu reglementările mai stricte decât în ​​care proprietarii sunt bine versați.

Costul de cumpărare și vânzare de bitcoin și alte criptomonede poate fi de la 2% la 4% sau mai mult, în special pentru achiziții mici, cu spread-uri opace și comisioane de tranzacție pe deasupra. În timp ce prețurile pot scădea semnificativ pentru comenzile foarte mari și instituțiile over-the-counter, EDX Markets are potențialul de a începe un război al prețurilor care, în ciuda așteptărilor, nu s-a întâmplat cu adevărat.

Exista si exceptii. În iulie, Binance și compania sa soră Binance.US au început să ofere oferte fără comisioane pentru bitcoin și aproximativ o duzină de alte criptomonede și stablecoins, în timp ce FTX.US percepe comisioane de producție de 0,1% și de 0,2% pentru cei care iau. Cu toate acestea, amândoi dețin doar o mică parte din afacerea fraților lor internaționali și, în general, nu a avut loc niciun război al prețurilor.

Legate de: CEO-ul Binance, Lightning Rod for Controversy, lansează Bitcoin Price War

Apoi există Robinhood fără taxe, care percepe doar spread-ul, dar își câștigă banii atunci când plătește pentru fluxul de comenzi – care, potrivit Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse, poate crește costurile. Populara platformă de schimb a Coinbase le permite clienților cu depunere plătită să facă achiziții preprogramate gratuit.

Propunerea EDXM este că atunci când totul contează, angajamentul său față de descoperirea prețurilor și eficiența este de așteptat să aibă ca rezultat prețuri mai bune pentru investitori în comparație cu cele oferite de schimburile de criptomonede existente.

Află mai multe: Chainalysis estimează că pierderile din cripto hack la 1,9 miliarde de dolari în ianuarie-iulie ’22

Deși va servi clienților instituționali, precum și clienților de retail, consiliul de administrație a declarat într-o declarație că „EDXM va fi un punct de intrare sigur în criptomonede și va servi drept schimb preferat pentru tranzacționarea activelor digitale pe o platformă concepută pentru a fi utilizată de lideri. institutii financiare.”

Partea „securizată” ar fi o altă problemă importantă, într-o industrie în care hackurile și furturile au totalizat aproape 2 miliarde de dolari în iulie.

Pentru toată acoperirea cripto PYMNTS, abonați-vă la Jurnal stirile.

Noul studiu PYMNTS: Cum folosesc consumatorii băncile digitale

Un sondaj PYMNTS pe 2.124 de consumatori din SUA a arătat că, în timp ce două treimi dintre consumatori au folosit FinTech-urile în anumite aspecte ale serviciilor bancare, doar 9,3% îi descriu drept banca principală.

Căutăm mereu oportunități de a colabora cu inovatori și oponenți.

Aflați mai multe

https://www.pymnts.com/news/investment-tracker/2022/crypto-exchange-yellow-card-raises-40m-to-expand/partial/

Leave a Comment

Your email address will not be published.