DAX and FTSE Fragile as Market Sentiment Remains Cautious

Fragilitatea DAX și FTSE ca sentiment al pieței rămâne prudentă

  • DAX 40: Nehotărâți, pe măsură ce ne acționăm în jurul nivelului de 13.000 cheie.
  • FTSE 100: Câștigă câștiguri marginale, în ciuda sentimentelor șocante.

Cunoștințe fundamentale de comerț

Înțelegerea pieței de valori

Recomandat de Zain Fouda

DAX 40: neconcludent pentru că ne învârtim în jurul nivelului cheie 13000.

The Dax Oscilează între pierderi și câștiguri în comerțul european, deoarece sentimentul rămâne fragil. Investitorii rămân încă precauți Imprimare CPI din SUACu toate acestea, pare puțin probabil ca acțiunile să scadă mult înainte de reuniunea Fed de săptămâna viitoare.

Pe frontul energetic, zona euro a început pregătirile pentru întreruperea în masă care se preconizează că va avea loc în lunile de iarnă. Comisia Europeană a înaintat o propunere prin care solicită guvernelor să contribuie la reducerea utilizării cu 10% plus 5% în timpul orelor de vârf. Între timp, autoritatea de reglementare germană a emis un avertisment că lipsurile de gaze pot apărea încă în această iarnă. Contractele de gaze au crescut pentru a treia zi consecutiv, deoarece intervențiile Comisiei Europene par să aibă un impact limitat pentru moment.

incepe in:

Trăiește acum:

19 septembrie

(02:09 GMT)

Recomandat de Zain Fouda

Prognoze săptămânale pe piețe

Înregistrați-vă pentru un webinar

alătură-te acum

Webinarul s-a încheiat

Se menține presiunea asupra indicelui, deoarece factorii de decizie politică au sarcina de neinvidiat de a combate creșterea inflației, scăderea ratelor valutare și încetinirea activității economice. Pentru a pune acest punct în perspectivă, Barclays a declarat că se așteaptă la o recesiune în prima jumătate a anului 2023, deoarece banca prognozează o contracție de peste 1% în economia zonei euro.

Graficul zilnic DAX 40 – 15 septembrie 2022

sursă: TradingView

Din punct de vedere tehnic, închiderea optimistă de săptămâna trecută a urmat câștigurile de la începutul săptămânii, înainte de a observa o schimbare a sentimentului care sa aliniat cu o grămadă de confluențe tehnice. Am văzut o vânzare de aproximativ 480 de sâmburi care a coincis cu 50% nivel VIPȘi linia de tendințe, de asemenea 100-SMA. Lumânarea zilnică s-a închis ca Doji Deasupra nivelului cheie de 13.000 evidențiază din nou indecizia pe piețe în acest moment. O valoare mai bună se găsește pe intervalele de timp mai mici, deoarece părtinirea pe termen lung este greu de prezis în acest moment.

Niveluri zilnice cheie care merită urmărite:

sustinerea Regiuni

zone de rezistență

Niveluri psihologice și numere rotunde în tranzacționare

FTSE 100: Obține câștiguri marginale în ciuda sentimentului fragil.

The Indicele companiilor mari A obținut câștiguri marginale în tranzacționarea timpurie înainte de a se retrage pentru a se apropia de stabilitate odată cu apropierea sesiunii din SUA. Piețele dau semne de stabilizare după vânzările puternice de marți, dar cifrele pozitive ale comerțului cu amănuntul din SUA mai târziu astăzi ar putea stimula o nouă creștere a aversiunii față de risc.

În știrile corporative, Shell Group (SHEL) a anunțat că actualul său CEO își va demisiona la sfârșitul anului. Actualul CEO, Ben van Beurden, care a lucrat cu compania de aproape patru decenii, va fi succedat de Wael Sawan, șeful companiei pentru gaze și energie regenerabilă. Prețul acțiunilor companiei a crescut cu 1,5% pentru sesiune. Rolls Royce PLC (RR) a condus câștigurile cu un câștig de 5% în sesiune, în timp ce Scottish Mortgage Investment Trust (SMT) și-a văzut acțiunile crescând cu până la 4%, în principal datorită participațiilor sale într-un număr de companii listate la Nasdaq.

Acțiunile bancare ar putea fi gata să se bucure de un impuls, pe măsură ce se apropie reuniunea Băncii Angliei de săptămâna viitoare, deoarece se așteaptă că ratele mai mari vor spori profiturile. Având în vedere acest lucru, am avut creditorii Lloyds Banking Group (LLOY) și NatWest (NWG), care s-au îmbunătățit cu 0,7p la 47,1p și, respectiv, cu 4,4p la 274,1p.

Introducere în analiza tehnică

suport si rezistenta

Recomandat de Zain Fouda

Grafic zilnic FTSE 100 – 15 septembrie 2022

sursă:TradingView

The FTSE Încă sub presiune după o marți masivă Înghiți-mi ursul aproape Pe intervalul de timp zilnic, menținerea indicatorului în intervalul său. Intervalul dintre 7600 și 7000 a fost puternic, cu acțiune de preț agitată. Am observat un nivel mai scăzut, urmat de un nivel mai scăzut, deoarece acțiunea prețului dă semnale mixte în intervalele de timp mai înalte. Tranzam din nou sub 20, 50 și 100-SMA Care oferă o rezistență puternică chiar peste prețurile actuale, cu zone de suport puternice sub regiunea 7300. Comercianții pot găsi o valoare mai bună privind intervalele de timp mai mici, deoarece intervalul de timp zilnic rămâne agitat.

Intervalele de tranzacționare cu retracerile Fibonacci

Niveluri cheie care merită urmărite în timpul zilei:

sustinerea Regiuni

zone de rezistenta
de la clienti plasă lungă.
de la clienti plasă scurtă.

schimba in

Longs

pantaloni scurti

OI

zilnic 13% -11% -1%
săptămânal -9% 6% -1%

Resurse pentru comercianți

Indiferent dacă sunteți un comerciant nou sau experimentat, avem multe resurse disponibile pentru a vă ajuta; Indicatori pentru urmărire Moralul comerciantuluiSi Prognoza trimestrială de tranzacționareşi analitică şi seminarii educative ținut zilnic, Ghiduri comerciale Pentru a vă ajuta să îmbunătățiți performanța de tranzacționare și unul special pentru cei care sunt Nou în forex.

Scris de: Zain Fouda, Market Writer pentru DailyFX.com

Conectează-te cu Zain și urmărește-o pe Twitter: Încorporați un Tweet

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *