Fostul consilier principal Obama conduce strategia de lobby și politică pentru London Crypto Company

Jim Messina participă la o discuție în cadrul Conferinței Mondiale anuale a Institutului Milken, la Beverly Hilton, pe 29 aprilie 2019, în Beverly Hills, California.

Michael Kovac | Getty Images

Jim Messina, adjunctul șefului de personal al fostului președinte Barack Obama, oferă câteva îndrumări puternice de lobby bursei de criptomonede din Londra, în timp ce industria se pregătește pentru noi reglementări în SUA și în străinătate.

Activistul politic veteran s-a alăturat consiliului de administrație Blockchain.com la începutul anului trecut și a devenit consilier principal pentru relațiile guvernamentale și strategia de politică, a declarat directorul de afaceri Lynne Castleman într-un interviu pentru CNBC.

Industria criptografică crește presiunea în întreaga lume, cu potențial reglementări stricte la orizont. Administrația Biden și-a lansat cadrul privind potențialele reglementări cripto din SUA la începutul acestei luni, inclusiv modalități prin care poate ajuta la combaterea fraudei.

Castleman a descris Messina ca fiind un ghid crucial pentru eforturile companiei de advocacy și politici publice. El a menționat că Messina nu este un lobbyist înregistrat, dar adesea își sfătuiește echipa cu privire la strategia de lobby.

“Ați putea spune că suntem probabil una dintre cele mai prolifice companii când vine vorba de implicarea în politici publice legate de cripto la nivel global, cu siguranță în SUA și Europa de Vest. Acesta este un rezultat direct al lui Jim și al îndrumării sale în acest sens”, spuse Castleman. . Messina, care a fost șef adjunct de personal al lui Obama, este acum CEO al firmei de consultanță The Messina Group.

Deși Messina nu este un lobbyist înregistrat, Grupul Messina a oferit îndrumări cu privire la lobby și alte probleme de politică pentru Uber, Belback, Airbnb, Google, Delta Air Lines și Hutchison Whampoa, potrivit unei liste de clienți de pe site-ul său.

Pe lângă mandatul său de consiliere pe Obama, Messina a mai consiliat oficiali guvernamentali influenți, inclusiv foștii premieri britanici Theresa May și David Cameron, alături de mexicanul Enrique Peña Nieto, argentinianul Mauricio Macri și italianul Matteo Renzi. Messina ciripit El a postat poze cu el la Casa Albă în timp ce au fost dezvăluite imaginile cu Obama și cu fosta primă doamnă Michelle Obama.

Castleman îi atribuie lui Messina numirea companiei lui Ian Mayer ca șef al politicii americane la Blockchain.com și lui Giles Swan pentru a-și gestiona politica europeană. Blockchain.com, care își menține sediul central din SUA în Miami, a făcut parte dintr-un grup de companii cripto care au făcut lobby pentru elemente ale Digital Financial Assets Act, care ar înăspri supravegherea industriei din California, unde își au sediul multe firme cripto din SUA. Castleman a spus că „au oferit amendamente și comentarii” după ce proiectul de lege a fost introdus. El a spus că „accentul principal al amendamentului” a fost „perioada de implementare” a legii.

Dacă legea va fi semnată de guvernatorul Gavin Newsom, legea va intra în vigoare în 2025 și va cere companiilor, cum ar fi schimburile de active digitale, să obțină licențe prin intermediul Departamentului de Protecție Financiară și Inovare al statului.

Castleman a remarcat, de asemenea, că Messina i-a ghidat cu privire la modul cel mai bun de a face lobby în Parlamentul European pentru reglementarea cripto, cunoscută sub numele de piețe în regulile cripto-active.

Castleman a spus că au câștigat ultima lor bătălie cu parlamentarii și personalul lor, în timp ce UE decide „dacă în esență să decidă dacă să ilegalizeze sau nu pungile fără custodie”, a spus el. Aceste tipuri de portofele digitale, pe care Blockchain.com le promovează pe site-ul lor, acționează efectiv ca un cont de economii cripto foarte sigur.

„Este esențial pentru credința noastră comercială în necesitatea de a oferi oamenilor controlul asupra activelor lor și de a le proteja de orice alte interferențe potențiale. Și Jim ne-a făcut să ne gândim cu adevărat „Care este acest argument, ce va funcționa la Bruxelles?” Care sunt acești membri? Parlamentul este îngrijorat de acest lucru și cum facem față acestor preocupări? „Și ca urmare a consilierului său, după ce am lucrat cu șefi de stat din toată Europa ani de zile, am creat, nu vreau să o numesc o campanie, ci un fel de argument în care am intrat și ne-am întâlnit cu niște miniștri și el. câștig-câștig.”

Swann, șeful de politică europeană al companiei, s-a întâlnit cu personalul comisarului Uniunii Europene pentru servicii financiare, Mered McGuinness, în mai pentru a discuta despre așa-numita reglementare a transferului de bani, potrivit unui raport de divulgare. McGuiness a criticat criptomonedele, spunând că activele digitale au fost „una dintre cele mai noi modalități de a spăla bani” într-un tweet de anul trecut.

Leave a Comment

Your email address will not be published.