Fondurile speculative se întrec pentru a paria pe rezultatul unei „fuziuni” Ethereum

Transformarea iminentă a blockchain-ului Ethereum într-un sistem nou, mai ecologic a declanșat o frenezie de tranzacționare cu curse de fonduri speculative pentru a plasa pariuri pe unul dintre cele mai mari evenimente din scurta istorie a criptomonedei.

Comercianții au căutat opțiuni pentru jetoanele Ethereum – principala criptomonedă tranzacționată pe Ethereum – pariând pe volatilitatea prețurilor sau protejându-se de mișcări bruște bruște înainte de „consolidare”.

Fuziunea a fost un eveniment mult așteptat în industria cripto și va schimba modul în care noile tranzacții sunt verificate pe blockchain-ul Ethereum.

Un număr mare de comercianți pariază pe trecerea la un nou sistem care va reduce consumul de energie al rețelei cu până la 99 la sută, deschizând jetoanele eter investitorilor generali care s-au ferit până acum de o rețea cu consum de energie aproximativ echivalent. Finlanda.

„Aceasta a fost una dintre cele mai aglomerate tranzacții din istoria criptomonedei”, a spus James West, CEO al Globe Exchange, o bursă de derivate cripto.

Mai multe tranzacții au fost plasate pe piața de opțiuni, West spunând „o mulțime de bani inteligenți [is] Cumpărați”, deoarece mulți se așteaptă ca o schimbare reușită să împingă prețurile eterului mai sus.

Numărul total de contracte de opțiuni restante pe bursa Deribit, care reprezintă 97 la sută din dobânda deschisă în opțiunile eter pe burse, a crescut de la 1,2 milioane la începutul anului la peste 4,6 milioane până miercuri.

Aproximativ 80 la sută dintre aceste contracte sunt opțiuni put – un pariu cu preț mai mare în care investitorul are capacitatea de a cumpăra eter la un preț fix pentru o perioadă de timp specificată – în timp ce restul sunt plasate sau pariate la prețuri mai mici. Este un semn de „sentiment optimist enorm”, potrivit directorului comercial al Derbit, Luke Strigers.

Unii cred că fuziunea ar putea ajuta la înlocuirea bitcoin cu eter ca cea mai mare criptomonedă din lume. Valoarea totală a bitcoinului în circulație este de 390 de miliarde de dolari, comparativ cu mai puțin de 200 de miliarde de dolari pentru eter, potrivit FT Wilshire Digital Assets Dashboard.

Anders Kvamme Jensen, manager de fonduri mutuale pentru AKJ Digital Assets, care a spus că banii pe care îi investește în pariurile pe consolidarea cu opțiuni, „așteaptă doar ca eterul bitcoin să depășească” pot deveni „autosuficienti și de neoprit”.

Grafic liniar al schimbării procentuale din ultimele 3 luni care arată că Ether a depășit performanța rivalului Bitcoin în perioada premergătoare fuziunii

Între timp, unii investitori au construit poziții de tranzacționare cu opțiuni pentru a încerca să profite de potențialele variații mari de preț din consolidare, indiferent dacă acțiunea prețului crește sau scade, potrivit Strigers.

Dar așa a fost hype-ul industrial în jurul fuziunii, deoarece alți comercianți au conceput strategii care pariau că prețul eterului va crește brusc înainte de eveniment și apoi va vinde după, dacă fuziunea ar avea loc.

Drept urmare, unii au cumpărat opțiuni de apel pe termen scurt care plătesc dacă prețul eterului atinge 2.500 de dolari și au finanțat asta prin vânzarea de apeluri pe termen lung de 3.000 de dolari, potrivit Ed Hindi, director de investiții la fondul speculativ Tyr Capital, care operează ca un piata de desfacere. Creator în opțiuni de codare.

Cu toate acestea, acest comerț nu a avut loc încă așa cum era de așteptat. În timp ce prețul Etherului a crescut de la sub 1.000 de dolari în iunie la 1.600 de dolari în această săptămână, acesta este încă oarecum departe de unde vor plăti opțiunile pe termen scurt. De teamă că ar putea fi loviti acum dacă eterul a crescut brusc după fuziune și ar elibera opțiunile pe care le-au vândut, comercianții s-au grăbit pentru a-și acoperi pozițiile, potrivit Hindi.

El a spus că piața era „prea optimistă” înainte de fuziune și „prea ursoasă după fuziune”.

Mulți investitori care dețin deja Ether au încercat să se protejeze împotriva vânzării în cazul în care fuziunea nu funcționează, de exemplu dacă este întârziată sau există probleme tehnice, folosind și contracte futures pentru a paria că prețul lor va scădea. Acest tip de tranzacție, cunoscut sub numele de vânzare în lipsă, îi protejează efectiv de mișcările prețurilor.

Potrivit Kaiko Research, așa-numita rată de strângere de fonduri, o măsură a tendinței pozițiilor futures colective ale comercianților, în eter se află la cel mai scăzut nivel din mai mult de un an, cu o medie de 0,6 la sută. Acest lucru indică de obicei că investitorii sunt concentrați pe vânzare.

Comercianții speră, de asemenea, că acest pariu de a păstra Ether în timp ce scurtează contracte futures le-ar putea permite să ridice câteva monede suplimentare, protejându-i în același timp de volatilitatea pieței. Investitorii care dețin Ether atunci când are loc fuziunea au dreptul să primească jetoane care se bazează în continuare pe sistemul mai vechi de procesare a tranzacțiilor, cunoscut sub numele de Proof of Work.

În timp ce fuziunea va muta Ethereum la un model de miză mai eficient din punct de vedere energetic, unii participanți la piață care se opun schimbării vor continua să lucreze la sistemul moștenit – ceva cunoscut sub numele de „furcătură” – ceea ce înseamnă că aceste monede pot conține unele dintre valoare .

Jay Janer, co-fondatorul KPTL Arbitrage Management din Insulele Cayman, conduce această tranzacție deoarece consideră că tranzacționarea cu opțiuni a devenit prea scumpă. „Dacă se produce bifurcația, vom primi un token gratuit pentru dovada lucrului”, a spus el.

Raportare suplimentară de Philip Stafford

laurence.fletcher@ft.com

Faceți clic aici pentru a vizita tabloul de bord al activelor digitale

Leave a Comment

Your email address will not be published.