Euro Forecast: EUR/USD Struggling, but EUR/GBP & EUR/JPY Retain Bullish Potential

EUR/USD se luptă, dar EUR/GBP și EUR/JPY mențin potențialul optimist

Prognoza euro:

Recomandat de Christopher Vecchio, CFA

Obțineți gratuit prognoza EUR

cu relativă uşurinţă

Euro are un răgaz, dacă nu față de dolarul american, ci față de majoritatea celorlalte monede. Prețurile gazelor naturale din Europa s-au închis cu mai mult de -10% în scădere față de maximele de sesiune, ușurând cel puțin un punct de presiune pe termen scurt. Și în timp ce mediul fundamental nu s-a îmbunătățit în mod semnificativ – o recesiune profundă în zona euro pare iminentă, dacă nu deja este deja în vigoare – structurile tehnice ale celor trei mari perechi de euro sugerează că euro ar putea fi capabil să crească și mai mult în același timp. pe termen scurt.

Analiza tehnică a prețului EUR/USD: grafic zilnic (septembrie 2021 până în septembrie 2022) (Graficul 1)

Prețurile EUR/USD s-au inversat brusc la începutul acestei săptămâni și nu au putut să-și recupereze pierderile, menținând paritatea în ultimele două zile. Momentul rămâne oarecum slab în ansamblu, perechea scăzând sub plicurile sale zilnice de 5, 8, 13 și 21-EMA, care sunt încă aliniate în ordine secvențială descrescătoare. MACD-ul zilnic se îndreaptă mai sus, dar încă sub linia sa de semnal, în timp ce stocascul lent zilnic scade sub linia de mijloc. Având în vedere împingerea și tragerea dintre dolarul american și perechile euro mai largi, prețurile EUR/USD ar putea rămâne magnetizate la paritate în viitorul previzibil – așa cum au fost în cea mai mare parte a lunii trecute.

Indicele de sentiment al clienților IG: Prognoza prețului EUR/USD (15 septembrie 2022) (Graficul 2)

EUR/USD: Datele comercianților cu amănuntul arată că 63,92% dintre comercianți sunt net long, cu raportul dintre comercianți care durează lung la galben la 1,77 la 1. Numărul comercianților pe termen lung este cu 1,80% mai mic decât ieri și cu 1,61% mai mare decât în ​​săptămâna trecută. , în timp ce numărul traderilor short este cu 5,01% mai mare decât ieri și cu 5,62% mai mare decât săptămâna trecută.

De obicei, avem o viziune contradictorie cu sentimentul mulțimii, iar faptul că comercianții dețin indică faptul că prețurile EUR/USD ar putea continua să scadă.

Cu toate acestea, comercianții au lungi nete mai mici decât ieri și comparativ cu săptămâna trecută. Modificările recente ale sentimentului avertizează că tendința actuală a prețului EUR/USD s-ar putea inversa în curând în creștere, în ciuda faptului că comercianții rămân net-long.

Recomandat de Christopher Vecchio, CFA

Cum se tranzacționează EUR/USD

Analiza tehnică EUR/JPY: grafic zilnic (septembrie 2021 până în septembrie 2022) (Graficul 3)

În actualizarea anterioară a fost observat Că „Prețurile EUR/JPY au trecut prin canalul paralel descendent care a fost instituit de la începutul lunii iunie în ultimele zile și, pe fondul slăbirii semnificative a yenului japonez, perechea a revenit rapid la un maxim anual… în următorul a început etapa ascendentă, după ruperea ascendentă a liniei de tendință descendentă timp de câteva decenii, de la maximele din iulie 2008 și decembrie 2014.

De fapt, un nou maxim anual a fost creat recent la 145,64, chiar sub extensia Fibonacci de 61,8% de la cel mai mic din martie/iunie/august la 145,68, iar impulsul rămâne constant, cu ratele EUR/JPY peste nivelul zilnic de 5, 8 și 13 și 21-EMA și plicul EMA rămâne într-o ordine secvențială ascendentă. MACD-ul zilnic se îndreaptă mai sus peste linia sa de semnal, în timp ce stocascul zilnic lent abia se agață de teritoriul supracumpărat. Cu toate acestea, o erupție optimistă pare să fie în lucru, indicând faptul că este posibilă mai multă creștere în următoarele săptămâni.

Recomandat de Christopher Vecchio, CFA

Forex pentru începători

Indicele de sentiment al clienților IG: Prognoza prețului EUR/JPY (15 septembrie 2022) (Graficul 4)

EUR/JPY: Datele comercianților cu amănuntul arată că 24,70% dintre comercianți sunt net long, cu raportul dintre comercianții scurt și lung la 3,05 la 1. Numărul comercianților pe termen lung este cu 22,56% mai mare decât ieri și cu 20,74% mai mare decât săptămâna trecută, în timp ce numărul comercianților pe termen lung este cu 22,56% mai mare decât ieri și cu 20,74% mai mare decât săptămâna trecută, în timp ce numărul comercianților pe termen lung este cu 1,39% mai mic decât ieri și cu 4,79% mai mic decât săptămâna trecută.

De obicei, luăm o viziune contradictorie cu sentimentul mulțimii, iar faptul că comercianții sunt net short indică faptul că prețurile EUR/JPY pot continua să crească.

Cu toate acestea, comercianții sunt net mai puțin decât ieri și comparativ cu săptămâna trecută. Modificările recente ale sentimentului avertizează că tendința actuală a prețului EUR/JPY se poate inversa în curând în scădere, în ciuda faptului că comercianții rămân net-long.

Aflați ce fel de trader valutar sunteți

Analiza tehnică a prețului EUR/GBP: grafic zilnic (septembrie 2021 până în septembrie 2022) (Graficul 5)

Într-un fel, Nu s-a schimbat nimic în ultima săptămânăPrețurile EUR/GBP au crescut, deoarece problemele lirei sterline au umbrit situația dificilă a euro. Perechea a ieșit din canalul paralel descendent de trei luni la sfârșitul lunii august și a găsit urmărire până acum în septembrie.” În acest scop, impulsul a continuat să se consolideze, prețurile EUR/GBP crescând complet peste nivelul zilnic EMA. , care este în ordinea secvenței Bullish. MACD-ul zilnic continuă să crească peste linia de semnal, iar stocastica lent zilnică se află în teritoriu supracumpărat. După cum am menționat mai devreme, „o pauză de 0,8721 va semnala începutul unei creșteri mai sustenabile. circulaţie.”

Indicele de sentiment al clienților IG: Predicții de preț EUR/GBP (15 septembrie 2022) (Graficul 6)

EUR/GBP: Datele comercianților cu amănuntul arată că 27,93% dintre comercianți sunt net long, cu raportul dintre comercianții scurt și lung la 2,58 la 1. Numărul comercianților pe termen lung este cu 11,81% mai mic decât ieri și neschimbat față de săptămâna trecută, în timp ce numărul traderilor pe termen lung este cu 11,81% mai mic decât ieri și neschimbat față de săptămâna trecută, în timp ce numărul traderilor pe termen lung a crescut cu 10,73% față de ieri și cu 19,42% mai mare decât săptămâna trecută.

De obicei, avem o viziune contradictorie cu sentimentul mulțimii, iar faptul că comercianții fluieră indică faptul că prețurile EUR/GBP pot continua să crească.

Comercianții au fost mult mai clari decât ieri și săptămâna trecută, iar combinația dintre sentimentul actual și schimbările recente ne oferă o tendință de tranzacționare mixtă optimistă mai puternică decât EUR/GBP.

Trade Smart – Abonați-vă la buletinul informativ DailyFX

Primiți în timp util feedback persuasiv al pieței de la echipa DailyFX

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

— Scrisă de Christopher Vecchio, analist financiar autorizat, strateg șef

Leave a Comment

Your email address will not be published.