Echilibrarea beneficiilor tranzacționării valutare și criptomonede

Când vine vorba de alegerea între tranzacționarea valutară sau tranzacționarea cu criptomonede, există o serie de lucruri pe care comercianții ar trebui să le ia în considerare înainte de a alege unul față de celălalt. Deși există comercianți care tind să le facă pe amândouă, mulți comercianți încă merg pe calea de a alege unul față de celălalt pe care să se concentreze. Acest raport aruncă o privire asupra ofertelor unice pe care le oferă atât criptomoneda, cât și tranzacționarea valutară, precum și beneficiile asociate acestor piețe foarte căutate.

Beneficiile tranzacționării valutare

Tranzacționarea valutară este una dintre cele mai vechi și mai mari forme de tranzacționare disponibile în prezent. Pur și simplu, este conversia unei monede în alta în încercarea de a câștiga bani atunci când o monedă câștigă sau își pierde puterea față de alta. Prin urmare, un comerciant cumpără o monedă, cum ar fi dolarul american, așteaptă ca aceasta să urce sau să scadă, în funcție de poziția sa, apoi vinde în alta. Iată care sunt avantajele tranzacționării valutare.

Lichiditate

Unul dintre cele mai importante lucruri atunci când vine vorba de tranzacționarea oricărui tip de activ este să aveți suficientă lichiditate. Având în vedere că piața valutară este cea mai mare din lume, cu un volum de tranzacționare zilnic estimat de 6,6 trilioane de dolari, există multă lichiditate pe piață. Aceasta înseamnă că există o adâncime bună a pieței în perechile de tranzacționare disponibile.

Efect pozitiv

Levierul este un lucru abundent pe piața valutară. Brokerii Forex sunt capabili să ofere un efect de pârghie incredibil de mare pentru perechile de tranzacționare valutară datorită volatilității scăzute a pieței. În unele cazuri, efectul de levier poate fi de până la 30:1, ceea ce permite comercianților să tranzacționeze cu sume mai mari decât au în conturile lor. Prin urmare, prin utilizarea efectului de levier, comercianții pot deschide tranzacții mai mari decât dețin în soldurile lor.

Fotografie de Marga Santoso pe Unsplash

Cost de tranzacționare scăzut

Un alt lucru important atunci când vine vorba de tranzacționarea valutară este costurile scăzute de tranzacționare asociate cu acesta. Comercianții de valută tind să plătească ceea ce este cunoscut sub numele de „spread” și/sau „comision” în jur de 1 pip per tranzacție finalizată. Acest punct se traduce în aproximativ 0,08% din comerț.

Diverse opțiuni

Există o abundență de perechi de tranzacționare din care să alegeți în tranzacționarea valutară. Comercianții pot alege să tranzacționeze majori, minori sau perechi mai puțin populare/exotice. Există pur și simplu ceva pentru fiecare comerciant de pe piață.

stabilitate

Stabilitatea pieței valutare este, de asemenea, o mare atracție pentru comercianți. Acum, piața își asumă propriile riscuri, dar, din moment ce nu este la fel de volatilă ca criptomonede, nu există o volatilitate mare care să poată șterge rapid un întreg portofoliu în câteva minute sau secunde, datorită volumului mare de tranzacții înregistrate în piata valutara.

Beneficiile tranzacționării cu criptomonede

Piața cripto este încă relativ nouă, dar a crescut rapid în popularitate în rândul investitorilor. Activele de pe piață sunt produse de o mare varietate de persoane și entități și, în unele cazuri, sunt complet descentralizate folosind tehnologia blockchain. Atracția pieței de criptomonede față de comercianți este din ce în ce mai puternică pe zi ce trece și iată motivele.

volatilitate ridicată

Volatilitatea ridicată găsită pe piața criptomonedei a făcut-o foarte atractivă pentru comercianții care doresc marje de profit mai mari atunci când vine vorba de tranzacționare. O mulțime de active de pe piața cripto nu sunt reglementate de o entitate. Prin urmare, acestea tind să fie foarte volatile în prețuri. Aceste fluctuații reprezintă o oportunitate pentru comercianți de a câștiga mulți bani într-un timp scurt. Cu toate acestea, crește semnificativ și riscul ca comercianții să-și piardă tranzacțiile dintr-o singură lovitură.

Fotografie: Pixabay

Barieră scăzută la intrare

Spre deosebire de tranzacționarea valutară, comercianții nu trebuie să treacă printr-un broker pentru a putea tranzacționa. În schimb, pot să deschidă un cont la o bursă centrală, să depună niște bani și să înceapă. Comercianții pot avea, de asemenea, acces direct la piață prin schimburi descentralizate, unde pot tranzacționa direct cu alți comercianți, fără intervenția terților.

Piața este mereu deschisă

Criptomonedele nu au ceea ce se numește „ore de tranzacționare”. Mai simplu spus, piața este întotdeauna deschisă, iar comercianții pot executa tranzacții indiferent de oră sau zi. Această funcție „întotdeauna deschisă” este o mare atracție pentru comercianții care nu doresc să fie restricționați la anumite ore sau zile ale săptămânii.

concluzie

Alegerea dintre tranzacționarea cu criptomonede și tranzacționarea valutară este de obicei la latitudinea comerciantului. Cu toate acestea, platforme precum Oanda au făcut tranzacționarea valutară ușoară, chiar și pentru începători. Platforma oferă un cont demo în care comercianții își pot învăța și perfecționa abilitățile înainte de a trece la un cont real.

Platforma este unul dintre cele mai rapide și mai fiabile site-uri de tranzacționare valutară, oferind peste 65 de indicatori populari pentru a ajuta comercianții să identifice tendințele prețurilor valutare.

Image by Sergei Tokmakov, Esq. Terms.Law from Pixabay

Leave a Comment

Your email address will not be published.