Dolarul nu a profitat de avantajul de randament

pieţelor

Modificările zilnice ale curbei randamentelor din SUA au variat de la -2,8 puncte de bază (30 de ani) la +5,3 puncte de bază (2 ani) vinerea trecută. Randamentul SUA pe doi ani s-a închis peste 3,55% pentru prima dată din noiembrie 2007, în vreme ce guvernatorii Rezervei Federale s-au aliniat în ajunul blocării pentru a susține a treia lor majorare consecutivă a ratei de 75 de puncte de bază la reuniunea de politică din 21 septembrie. Guvernatorul Rezervei Federale de la Washington, Waller, a spus că este în favoarea unei alte creșteri semnificative a ratei dobânzii pentru a pune rata de politică monetară într-o poziție care constrânge în mod clar cererea. Guvernatorul Rezervei Federale din Kansas City, George a subliniat problema evidentă de a continua să elimine politica de ajustare, dar Se recomandă mai multă prudență în viitor. Ea crede că este dificil să se numească o cotă finală și când va fi atinsă. “Va trebui să stabilim cursul politicii noastre prin observație, mai degrabă decât prin referire la modele teoretice sau tendințe pre-pandemice. Având în vedere potențialele întârzieri în trecerea politicii monetare mai stricte la condițiile economice reale, acest lucru necesită consecvență și determinare.” St. Louis Bullard Fed a spus că se înclina deja spre 75 înainte de raportul privind locurile de muncă destul de bune. De asemenea, a sugerat o posibilă încetinire a ciclului de strângere. „Strategia generală de a încerca să creștem rata de încărcare frontală funcționează bine și ne pune într-o poziție în care putem avea un nivel al ratei de politică monetară care să exercite presiune în scădere asupra inflației foarte curând.” El vizează 3,75%-4% până la sfârșitul anului, fără o viziune solidă pentru 2023. Dacă există, el crede că prețurile piețelor în reducerea ratelor este deja o greșeală de calcul.

Dolarul nu a profitat de randament deoarece EUR/USD a încercat să recupereze 1,01 Miniștrii europeni ai energiei s-au întâlnit pentru a pune la punct reforme pe termen scurt și schimbări structurale pe piața energiei. A Recuperarea de ușurare a piețelor de valori A dus la câștiguri de până la 1,5% pentru Europa și 2% pentru Statele Unite. Din punct de vedere tehnic, EUR/USD este Închideți la limita superioară a canalului de trend descendent în vigoare din februarie (+ – 1,0150). săptămânile trecute Un mesaj dur pentru Banca Centrală Europeană Mai joaca si el. Președintele Deutsche Bank, Nagel, a declarat ieri, într-un interviu radio, că creșterea ratei dobânzii cu 75 de puncte de bază a fost un semn clar și că Alți pași clari trebuie urmați Dacă imaginea inflației rămâne aceeași. Elderson, membru al Consiliului guvernatorilor BCE, a spus că vor fi mai multe creșteri “ca asta Este foarte important ca așteptările oamenilor cu privire la modul în care se va dezvolta inflația pe termen mediu și lung să nu devină prea profunde.”

Calendarul economic de astăzi conține doar date de mediu de nivel doi. Discursurile vicepreședintelui BCE de Guindos și Schnabel sunt interesante și ar putea genera un impuls suplimentar pentru EUR, mai ales dacă sentimentul de risc rămâne pozitiv. Bursele asiatice în această dimineață sunt oricum într-o formă bună. Mai târziu în această săptămână, accentul se îndreaptă către inflația din SUA (mâine) și vânzările cu amănuntul (joi). Datele lunare de mediu ale Regatului Unit atrag mai multă atenție, deoarece Banca Angliei își amână reuniunea de politică.

Titluri de știri

Democrații din Suedia se pregătesc să fie cel mai mare partid de dreapta Si al doilea cel mai mare total După alegerile parlamentare de ieri. Cu aproximativ 94% din voturi numărate, Opoziția de dreapta are acum un avans foarte mic, de mai puțin de un punct procentual, față de grupul de guvernământ de centru-stânga condus de premierul Anderson. Social-democrații prim-ministrului vor rămâne cel mai mare partid, extinzând o tradiție care datează din 1917. Un rezultat preliminar al alegerilor nu este așteptat până miercuri. Dar dacă se confirmă avansul de dreapta, moderatul de centru-dreapta Christerson este candidatul preferat pentru a deveni următorul prim-ministru. Prima reacție a coroanei suedeze în timpul comerțului cu Asia a fost stoică. EUR/SEK se tranzacționează în jurul valorii de 10,68.

Negociatorul UE pentru Brexit, Sefcovic, a declarat că controalele vamale fizice din Marea Irlandei ar putea fi reduse la doar câteva camioane pe zi. Oferta a fost un răspuns la care prim-ministrul britanic Truss a spus că este pregătită să ajungă la un acord asupra Protocolului din Irlanda de Nord miercurea trecută. Marea Britanie nu cere deloc controale, dar Sefcovic a spus că nu există aproape nicio diferență cu propunerea sa de controale minime, doar că acestea să fie efectuate atunci când există „suspiciune rezonabilă” de contrabandă ilegală, printre altele. Discuțiile dintre Bruxelles și Londra pe această temă au stagnat în februarie.

Leave a Comment

Your email address will not be published.