De ce orașul trebuie să își actualizeze relația cu Uniunea Europeană


Nicolas McKelle este CEO-ul Luxembourg Finance, autoritatea de dezvoltare a centrului financiar al țării.

În Marea Britanie, dar și în majoritatea capitalelor europene, steaguri au fost ridicate săptămâna trecută. Au făcut-o pentru a onora viața unei femei și regine remarcabile: Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a.

În cei șaptezeci de ani petrecuți pe tron, regina a fost privită cu mare interes și respect de către liderii Europei, indiferent de politica lor. Ea a fost modelul de stabilitate, diplomație și demnitate – cele mai bune valori britanice. Cuvintele și numeroasele vizite străine în calitate de șef de stat, inclusiv prima vizită a unui monarh britanic la Luxemburg în 1976, au dat tonul pentru relații constructive între națiuni.

În timpul domniei sale, ea a asistat și la nașterea Uniunii Europene după ororile celui de-al Doilea Război Mondial și a semnat acte ale Parlamentului care au adus Marea Britanie în proiect în 1973 – și din nou din el ca urmare a referendumului din 2016.

Cei șase ani de la acel referendum au fost grei, chiar furtunosi uneori. Liderii noștri politici cedează deseori mai degrabă la soluții serioase decât la soluții serioase. Dar noua era, chiar și fără Regina, necesită optimism cu privire la viitoarea relație.

citit Cum a schimbat Brexitul orașul în șase parcele

Conducerea neo-conservatoare de la nr. 10 pare dornica sa mearga mai departe. Cu siguranță, liderii UE înțeleg că discursul lui Liz Truss din ultimele luni a fost despre oportunitatea politică. Dar acum este și un lider național, care trebuie să se concentreze pe construirea de punți. Acesta este un moment pentru a reîmprospăta atmosfera politică, pentru a opri circulația înregistrărilor audio și pentru a reseta relația.

Indiferent de tensiunea din ultimii șase ani, știm cu toții că Regatul Unit și UE rămân parteneri atunci când vine vorba de abordarea celor mai mari provocări, cum ar fi șocul energetic, schimbările climatice și îmbunătățirea rezilienței economice.

Cu toate acestea, dacă dorim ca companiile noastre – și în special industria noastră de servicii financiare – să ne consolideze și să propulseze economiile înainte, trebuie să ne asigurăm că acestea continuă să lucreze pentru binele nostru comun. Serviciile financiare și mulți participanți de pe piață funcționează cel mai bine atunci când capitalul poate fi desfășurat cu ușurință de unde este disponibil și acolo unde societatea are nevoie de investiții.

O modalitate de a reaprinde încrederea necesară pentru ca industria serviciilor financiare să continue să acționeze în interesul nostru comun este de a reînvia Memorandumul de înțelegere privind cooperarea de reglementare UE-Regatul Unit în domeniul serviciilor financiare.

Semnarea acestuia ar crea un forum pentru dialogul continuu. Și, deși acest lucru poate fi văzut ca o discuție liniștitoare de către unii sau de către o conferință a ornitologilor de către alții, oferă o oportunitate din ce în ce mai rară pentru factorii de decizie de a face schimb cu colegii lor despre viziunea și înțelegerea diferitelor probleme și strategii. pentru a face față diverselor provocări.

citit Extinderea ecuației de compensare este o doză de realism post-Brexit

Desigur, doar a avea o platformă pentru discuții poate să nu conducă la o soluție la dezbaterea în curs despre echivalență. Din păcate, acea navă a navigat și se așteaptă să facă acest lucru pentru compensarea euro în 2025. Dar va crea condițiile și oportunitatea pentru încredere și poate chiar și o anumită compatibilitate în viitor. Nu vom fi întotdeauna de acord – ar fi uimitor dacă am fi făcut-o – dar cu siguranță putem învăța oricând unul de la celălalt. Cel puțin, putem înțelege mai bine rațiunea din spatele anumitor alegeri și decizii.

Dacă dorim ca industria noastră de servicii financiare să facă tot ce poate face – să creeze locuri de muncă, să stimuleze creșterea, să permită inovarea și să aducă stabilitate pe tot continentul și nu numai – acum poate fi momentul să lansăm acest nou canal de dialog de reglementare ca un gest de bunăvoință. .

Așadar, în timp ce reflectăm la viața Reginei și reflectăm asupra viitoarei relații cu Marea Britanie, sper că liderii noștri politici vor fi la fel de opriți să reflecteze și inspirați de calitățile pe care le-a demonstrat atât de des în timpul celor șapte decenii de serviciu public.

Leave a Comment

Your email address will not be published.