Curtea chineză aprobă tranzacționarea cu criptomonede, în timp ce Thailanda interzice serviciile de creditare și ipotecare

Nota editorului: Cu atâta volatilitate a pieței, rămâneți la curent cu știrile zilnice! Cufundați-vă în câteva minute cu rezumatul nostru rapid al știrilor de astăzi și cu opiniile experților care trebuie citite. Înregistrează-te aici!


(Kitco News) — Peisajul de reglementare al Chinei a devenit puțin mai complex, deoarece o instanță chineză a decis că cetățenii pot tranzacționa în continuare criptomonede, în ciuda interzicerii țării privind serviciile de active digitale și tranzacționarea cu criptomonede.


Potrivit unei decizii recente a Curții Populare Intermediare nr. 1 din Beijing, investitorilor li se permite să tranzacționeze criptomonede, dar au indicat că acestea ar trebui tratate mai degrabă ca active virtuale decât ca monede.


Hotărârea provine dintr-un caz care implică un împrumut cripto făcut cu Litecoin (LTC) în 2015. Zhai Wenjie a remarcat că i-a împrumutat prietenului său Ding Hao 50.000 Litecoin, cu acordul că Hao va plăti 1.000 LTC la dobândă lunară.


Potrivit instanței, din moment ce Litecoin nu este emis de o autoritate monetară și nu are suport din cadrul legal și financiar, nu poate fi tratat ca o monedă.


Instanța a decis că „în conformitate cu reglementările și problemele administrative reale, țara noastră neagă doar caracteristicile monetare ale monedei virtuale și interzice circulația acesteia ca monedă, dar moneda virtuală în sine este o proprietate virtuală protejată de lege”.


Judecătorul din dosar a invocat lipsa unor legi care să interzică percepția Litecoin-ului ca un activ ilegal, ceea ce l-a determinat pe judecător să hotărască în favoarea reclamantului și să ordone lui Hao să returneze LTC lui Wenjie.


În ciuda interzicerii serviciilor cripto în China, datele recente de la Chainalysis arată că cetățenii chinezi folosesc din ce în ce mai mult servicii centralizate pentru a accesa criptomoneda, ceea ce indică faptul că interdicția este aplicată în mod vag. În prezent, China se află pe locul 10 la nivel global în ceea ce privește adoptarea criptomonedelor.


SWIFT explorează utilizarea tehnologiei blockchain pentru a îmbunătăți eficiențaThailanda interzice creditarea criptomonedei și repararea produselor


Între timp, în Thailanda, un comunicat de presă emis joi de Securities and Exchange Commission (SEC) a țării notează că autoritatea de reglementare a interzis companiilor cripto să ofere produse de creditare a activelor digitale, produse de depozitare sau servicii de depozit.


Motivul deciziei este de a proteja comercianții și publicul larg de riscurile de afaceri asociate cu companiile care furnizează aceste servicii și de a proteja utilizatorii de utilizarea serviciilor despre care ei consideră că îndeplinesc cerințele de reglementare – dar nu le fac.


Hotărârea vine în urma prăbușirii mai multor platforme proeminente de creditare, pariuri și depozitare, inclusiv protocolul de finanțare descentralizat Terra și furnizorii centrali de finanțare Celsius și Voyager.


Securities and Exchange Commission (SEC) a citat o lipsă larg răspândită de gestionare a riscurilor din partea producătorilor de criptomonede și probleme de lichiditate care i-au determinat pe unii furnizori de servicii să-și oprească serviciile și să suspende retragerile de active digitale drept motive pentru care această decizie este necesară.


Autoritățile din Thailanda și-au înăsprit controlul asupra industriei criptografice a țării de când au fost criticate pentru că nu au protejat investitorii locali în Zipmex, un schimb de criptomonede licențiat care a oprit temporar retragerile în iulie.Disclaimer: Opiniile exprimate în acest articol aparțin autorului și este posibil să nu reflecte opiniile Kitco Metals Inc. Autorul a depus toate eforturile pentru a asigura acuratețea informațiilor furnizate; Cu toate acestea, Kitco Metals Inc. nu poate. Nici autorul nu garantează această acuratețe. Acest articol are doar scop informativ. Nu este o solicitare de a efectua schimburi de mărfuri, valori mobiliare sau alte instrumente financiare. Kitco Metals Inc. nu acceptă Autorul acestui articol va fi responsabil pentru pierderile și/sau daunele rezultate din utilizarea acestei publicații.

Leave a Comment

Your email address will not be published.