Uptrend 2

Cum se tranzacționează inflația

inflație fierbinte

Inflația, creșterea prețurilor produselor și serviciilor, este omniprezentă. Inflația, potrivit indicelui prețurilor de consum (IPC), a crescut la un nivel record de 9,1% față de an în Europa, a atins două cifre în Marea Britanie și se răcește mult mai lent decât se aștepta în SUA, unde se află în prezent. la 8,3% comparativ cu anul trecut.

Băncile centrale din întreaga lume majorează ratele dobânzilor în cel mai rapid ritm din ultimele decenii, în efortul de a îmblânzi ratele ridicate, dar inflația dă puține semne de încetinire rapidă.

Ratele mai mari ale dobânzilor încetinesc creșterea, totuși băncile centrale au precizat că inflația ridicată este cel mai mare risc. Factorii politici sunt dispuși să majoreze agresiv ratele dobânzilor, chiar dacă asta înseamnă împingerea economiei în recesiune.

Potențialul de creștere bruscă a ratei dobânzii și temerile tot mai mari de recesiune au creat un joc puternic de reducere a riscurilor pe piețele de acțiuni. Indicii americani au înregistrat cea mai slabă performanță săptămânală săptămâna trecută de la începutul lunii iunie.

Ce ar trebui tranzacționat în mediul de astăzi cu inflație ridicată?

În general, unele active tind să depășească în perioadele de inflație ridicată, cum ar fi aurul, denumit în mod obișnuit acoperire împotriva inflației, mărfuri, imobiliare și blue chips.

Cu toate acestea, faptul că aurul se tranzacționează la cel mai scăzut nivel din ultimii 2,5 ani și că petrolul a scăzut cu 30% de la maximele din iunie sugerează că de data aceasta ar putea să nu fie o inflație bună.

În schimb, dolarul american apare ca un joc inflaționist puternic și explică slăbiciunea observată în aur. Dolarul american nu numai că beneficiază de optimismul Fed, ci câștigă teren și din fluxurile de refugiu. Și să fim sinceri, în timp ce Europa și Marea Britanie se află într-o situație economică mult mai proastă decât SUA, investitorii vor continua probabil să cumpere dolari doar pentru că există alte câteva alternative rezonabile.

Dolarul american poate continua să se descurce bine față de yenul japonez, deoarece divergența băncii centrale rămâne puternică și, posibil, față de alte valute, deoarece băncile centrale caută să încetinească ritmul înăspririi, cum ar fi dolarul australian și cel canadien.

Dolarul ar putea începe să-și piardă strălucirea atunci când inflația din SUA dă semne mai clare de scădere și atunci când Rezerva Federală începe să dea semne că este gata să înceapă să treacă pe picior de creșterea prețului gazului.

Săptămâna aceasta se întâlnesc Rezerva Federală și Banca Japoniei pentru a discuta despre politica monetară. Rezultatele ar putea evidenția și mai mult divergența băncii centrale, ceea ce înseamnă că perechea USD/JPY ar putea crește în continuare.

Unde este următorul pentru USD/JPY?

USD/JPY a avut o tendință constantă de creștere de la începutul celui de-al doilea trimestru, formând o serie de vârfuri mai mari și minime mai mari. Perechea tranzacționează peste SMA-urile sale 20 și 50 și se îndreaptă mai sus cu rezistența liniei de tendință ascendentă. Consolidarea recentă în jurul valorii de 143.50 a făcut ca RSI să se retragă din zona de supracumpărare. Cumpărătorii vor căuta o mișcare peste 145.00, care este maximul de 22 de ani atins săptămâna trecută, iar tendința ascendentă se extinde spre 146.55, care este rezistența liniei de tendință în creștere. Pe de altă parte, suportul poate fi văzut la 141.20 20 SMA și cel mai scăzut nivel de săptămâna trecută. O pauză de mai jos deschide ușa către numărul rotund 140.00 și maximul din iulie 139.40.

alte inflație joacă

De asemenea, companiile cu un nivel ridicat de levier au rezultate slabe într-un mediu cu inflație ridicată. Acest lucru se reflectă în performanța slabă a high-tech Nasdaq. Nasdaq s-a descurcat mai rău decât omologii săi de pe Wall Street, deoarece inflația rămâne constant ridicată. Scurtificarea Nasdaq-ului ar putea fi un alt joc de inflație, dacă Fed-ul își intensifică tonul solicit. Între timp, când inflația este în scădere pentru o perioadă lungă de timp, Nasdaq-ul ar putea fi o tranzacție solidă de revenire.

În ceea ce privește stocurile unice, căutați acele companii care sunt capabile să transfere costuri mai mari către consumator. Bunurile de larg consum sunt adesea un bun punct de plecare.

Căderea în recesiune?

Unul dintre principalele riscuri pe care le vedem pe piață este că inflația mai mare și ratele dobânzilor mai mari ar putea duce la o recesiune. Ratele ridicate ale dobânzii fac dificilă asigurarea creditelor și extind serviciile existente, înăbușind creșterea economică.

În recesiuni, paradisurile sigure, cum ar fi dolarul american, pot rămâne puternice, precum și acțiunile defensive cu bilanțuri solide, cum ar fi utilitățile, energia și produsele esențiale de consum.


Leave a Comment

Your email address will not be published.