Cum să faci față Crypto FOMO

Bună Max, știai că ai ratat funcția Dogecoin? „Toată lumea a făcut avere din asta. ”

Mulți investitori sunt îngroziți de întrebări ca acestea. Atât de mult încât există chiar și un termen pentru asta: FOMO (frica de a pierde). Cercetările au descoperit că FOMO este mai răspândită la persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. FOMO este un termen comun în comunitatea criptomonedei, o piață care a devenit asociată cu decizii de tranzacționare iraționale și uneori nefondate.

priza principala

  • FOMO este un acronim pentru „fear of missing out”; Este un fenomen străvechi și face parte din viața oricărei persoane.
  • Experții au demonstrat că FOMO afectează calitatea vieții umane – ducând la anxietate, pierderi de bani, separare de familie și depresie.
  • FOMO este un termen comun în investițiile în criptomonede, ceea ce înseamnă luarea unei decizii iraționale de a cumpăra sau de a tranzacționa o criptomonedă fără a efectua diligența.

Ce este FOMO în investițiile în criptomonede?

FOMO apare în lumea cripto, atunci când o persoană ia o decizie irațională de a tranzacționa sau de a investi într-un activ cripto pe baza unor informații primite fără a verifica în mod corespunzător sursa și/sau acuratețea acestuia. FOMO în criptomonedă îi determină pe oameni să cumpere active la cel mai mare preț sau chiar să le vândă la cel mai mic preț, mai degrabă decât invers, ceea ce este mai bine sfătuit. Uneori, consecințele Crypto FOMO pot fi mai grave și mai profunde decât pierderea capitalului investit – poate duce la situații dăunătoare precum separarea de familie, anxietate și depresie.

Riscuri pentru sănătate asociate cu FOMO

Atunci când o persoană pierde capital de lucru din cauza unei investiții proaste, în special a unei sume mari, aceasta îl poate afecta psihic. La rândul său, acest eșec se poate reflecta în alte aspecte ale vieții lor, cum ar fi relațiile, relațiile cu familia, prietenii și multe altele. Persoana începe să sufere de declin social și devine progresiv ineficientă, dacă nu se acordă mai multă grijă.

Într-un studiu de 80 de ani al Harvard menționat studentii Despre ceea ce face viața bună, al patrulea director al studiului, Robert Waldinger, a declarat: „Descoperirea surprinzătoare este că relațiile noastre și cât de fericiți suntem în relațiile noastre au o influență puternică asupra sănătății noastre”.

Interpretarea lui Waldinger poate fi aplicată și investițiilor în criptomonede. FOMO în criptomonede poate afecta nu numai portofelele oamenilor, ci se poate traduce și în sănătatea și calitatea vieții acestora.

Este important să evitați cripto FOMO, afland mai multe despre ceea ce este prin exemple, înțelegerea posibilelor sale cauze și simptome și, în cele din urmă, lucrând pentru a preveni FOMO ca investitor.

Exemple de FOMO în Crypto

Un exemplu familiar de cripto FOMO pentru mulți este mișcarea volatilă a Dogecoin din 2021. Tweeturile CEO-ului Tesla, Elon Musk, despre Dogecoin au provocat FOMO printre cei care nu dețineau Doge la acea vreme.

Memea criptomonedei a văzut de mai multe ori prețurile crescând sau scăzând, în funcție de modul în care piața percepe cuvintele lui Musk. În mai 2021, Dogecoin a trecut înaintea apariției lui Musk în emisiunea TV „Saturday Night Live” și apoi a scăzut cu aproape 30%, în cele 24 de ore după ce Dogecoin a fost menționat ca o „furforă” în emisiune când a apărut.

Efectul cauzat de FOMO în comunitatea cripto a dus la creșterea investițiilor în multe shitcoins. Crypto FOMO este alimentat în primul rând de dorința de a lua următorul succesor Bitcoin pentru a face bani ori de câte ori este posibil. De fapt, luarea unei mișcări potențial profitabile pe piață are ca rezultat luarea unor decizii raționale după ce a făcut o cercetare aprofundată înainte de a investi pentru a investi în orice simbol.

Determinați cauza panicii

Există mai multe motive pentru FOMO în comunitatea criptomonedei, iar identificarea unora dintre ele poate ajuta la anticiparea emoțiilor pe măsură ce acestea apar. Cele cinci motive de mai jos nu sunt exhaustive, dar lista poate ajuta la stabilirea bazelor pentru depășirea FOMO ca comerciant sau investitor de criptomonede.

Prind următoarea mare mișcare

Ideea de a face următorul pas mare a dominat în general comunitatea criptomonedei, condusă de cunoașterea câți bani au făcut unii dintre primii investitori în criptomonede precum Bitcoin și Ethereum. De exemplu, Bitcoin a înregistrat o creștere cumulată de aproape 30.000% în ultimii nouă ani. Entuziasmul de a descoperi un alt astfel de boom a condus FOMO în comunitate.

Evita pierderile mari

Crypto FOMO este adesea văzut ca un singur sens: orientat numai pe profit, cu indivizii care caută o mișcare mare de care să profite. Dar și contrariul este adevărat; Oamenii experimentează o frică de frică atunci când încearcă să evite pierderi mari. Un exemplu notabil este prăbușirea TerraUSD (UST), o monedă stabilă care și-a pierdut 70% din valoare, de la 1 USD la 30 de cenți, pe 11 mai 2022.

Acces la o mulțime de informații

Informația este un factor important, mai ales pentru profit în spațiul criptomonedei. Dar poate fi și un instrument care conduce FOMO, în primul rând atunci când există acces la un set masiv de date din mai multe surse.

Primul câștigător câștigă pe toată lumea

Această mentalitate provine de la oameni care cred că avantajul mișcării timpurii duce întotdeauna la un rezultat pozitiv datorită poveștilor de succes ale investitorilor timpurii în criptomonede în plină expansiune precum Bitcoin.

Așa cum uneori există beneficii de a fi un investitor în stadiu incipient, merită să recunoaștem că există dezavantaje în tranzacționare și nu toate criptomonedele vor apărea pe clasamentul activelor cripto de înaltă performanță.

Noua piata netestata

Spre deosebire de bursele și piețele de valori, piața criptomonedelor este relativ netestată, foarte nereglementată și are o barieră scăzută la intrare. Acești factori au condus la un aflux de oameni cu cunoștințe și înțelegere limitate a modului în care funcționează piața și care s-au implicat cu entuziasm, strategia lor fiind în esență impusă de FOMO.

Semne FOMO de urmărit

Înțelegerea unora dintre cauzele FOMO este un prim pas bun, dar a putea recunoaște semnele acestuia, mai ales în sine, este la fel de important. Iată câteva comportamente care ar putea indica posibilitatea ca un investitor să fie motivat de FOMO:

  1. Necesitatea de a cumpăra criptomonede la auzul acesteia a câștigat un procent mare.
  2. Dorința de a tranzacționa sau de a investi doar pentru că un activ cripto a câștigat recent popularitate.
  3. Ne gândim constant la suma care ar putea fi făcută dacă afacerea ar fi executată.
  4. Obsesia pentru rețelele sociale s-a concentrat pe tendințele și tranzacțiile criptomonedelor.

Aceste patru acțiuni ilustrează modul în care lăcomia poate duce la decizii riscante și cât de iraționale și trecătoare pot fi alegerile.

Cum să evitați FOMO ca comerciant

Fă-ți timp să cauți

FOMO este compulsiv și condus de informații care provin de la o varietate de canale. De obicei, astfel de știri nu sunt verificate și sunt interpretate ca să se potrivească părtinirii personale.

În calitate de investitor în criptomonede, efectuarea unei cercetări independente pentru a înțelege situația monedei este o necesitate înainte de a fi tentat să ia o decizie irațională care ar putea duce la o pierdere sau chiar mai gravă lichidare.

Bazați-vă pe mass-media de încredere

Cercetarea vă oferă un avantaj în depășirea fricii de frică. Cu toate acestea, o practică suplimentară utilă este să aveți o listă de experți și mass-media pe care să o consultați pentru mai multe informații. Bazându-vă pe aceste instituții media selectate și influenți ca surse secundare contribuie la luarea unor decizii mai bune cu privire la cumpărarea sau vânzarea unui activ cripto. Detaliile suplimentare și claritatea pot ajuta la informarea deciziilor de tranzacționare sau de investiții.

Nu poți câștiga tot timpul

Viața este un amestec de suișuri și coborâșuri. A ajunge la această realizare oferă investitorului o perspectivă logică și o bază mai bună. Înțelegerea faptului că în investiții nu se poate afla întotdeauna într-o poziție profitabilă, dă tonul pentru câștiguri ulterioare și capacitatea de a gestiona pierderile accidentale. Nici măcar susținătorii Bitcoin, precum co-fondatorul MicroStrategy, Michael Saylor, nu sunt întotdeauna de partea câștigătoare a pieței criptomonedelor. Cel mai bun pariu pentru un investitor sau un comerciant cripto este să dezvolte strategii care să facă ușor identificarea FOMO.

Dezvoltați o strategie de ghidare

A avea un principiu călăuzitor este o modalitate constructivă de a depăși efectele fricii de frică. Înseamnă să păstrezi o listă de verificare pentru a preveni luarea unor decizii drastice sau să sari prea repede pe piața. Strategia dvs. va include nuanțe, cum ar fi cazul de utilizare al activelor cripto pe care le luați în considerare, jetoanele lor și multe altele. Combinați analiza fundamentală și cea tehnică ori de câte ori este posibil pentru a vă proteja de deciziile de tranzacționare neconsiderate.

Știu că piața este ciclică

Piața criptomonedelor, ca și altele din lumea financiară, se mișcă într-un ciclu de urcușuri și coborâșuri, cu perioade de urcușuri și coborâșuri. O piață taur constă dintr-o serie de creșteri de preț și o piață ursoasă care face funduri – iar oamenii pierd bani. Înțelegerea acestui ciclu va ajuta la reducerea riscului de a fi condus de FOMO, când puteți recunoaște momentul potrivit pentru a intra și a ieși dintr-o tranzacție.

Învață din greșelile trecute

Una dintre cele mai bune modalități de a evita anxietatea FOMO este să înveți din greșelile trecute. Gândiți-vă la acel moment în care ați intrat în panică vânzându-vă bitcoinii – stimulat de știrile pe care ați auzit-o despre un dump de intrare – pentru a vedea cum prețul lor crește brusc după ce ați dat clic pe butonul de vânzare. Am descoperit că informația nu era profundă sau poate că nu era corectă. Un astfel de scenariu te poate face să regreti vânzarea. Pentru a evita acest lucru, gandeste-te la situatia in care ai luat o decizie de afaceri care a avut ca rezultat pierderea de bani, situatie pe care ai regretat-o. După cum se spune, „o dată roșește, de două ori” ar trebui să fie ghidul tău.

Amintiți-vă că FOMO este un instrument pentru escroci

De când cripto a început să câștige recunoaștere la nivel mondial, au apărut multe oferte inițiale de monede (ICO). Unele dintre ele sunt reale, iar altele au fost un instrument de exploatare.

Escrocii folosesc aceste jetoane de escrocherie, sau ICO, pentru a convinge investitorii prin FOMO să arunce bani în ei. Un studiu a arătat că 80% dintre ICO-uri sunt escrocherii. Un alt raport a estimat că 9 milioane de dolari se pierd zilnic din cauza înșelătoriilor cu criptomonede la scară mică. Este important să ne amintim cât de plauzibile pot arăta escrocherii ICO atunci când un FOMO retrage o decizie.

linia de jos

FOMO-urile au făcut parte din existența umană cu mult înainte de inventarea criptomonedei. Cu criptomoneda, poate fi dăunătoare din cauza posibilității de a pierde o investiție întreagă. Respectarea îndrumărilor cu disciplină poate ajuta investitorii să evite riscul și impactul criptomonedei FOMO.

Leave a Comment

Your email address will not be published.