Cum să faci bani cu strategia de tranzacționare cu criptomonede neutră pe piață

Sursa: Adobe / Cine este Danny

Tranzacționarea cu criptomonede este de obicei asociată cu riscuri ridicate și randamente potențiale ridicate. Cu toate acestea, există și strategii de tranzacționare cu risc scăzut pe care comercianții de criptomonede le pot implementa.

Citiți mai departe pentru a afla despre tranzacționarea perechilor de criptomonede, cum funcționează și cum să câștigați bani pe o piață ursară folosind strategia de tranzacționare neutră pe piață.

Ce este o pereche de tranzacționare cu criptomonede?

O pereche de tranzacționare a activelor cripto este o combinație de două grupuri de active cripto care pot fi tranzacționate unul pentru celălalt. Valoarea unui activ este măsurată în raport cu celălalt activ cu care este asociat.

Un exemplu este BTC/ETH, care este una dintre cele mai populare perechi de tranzacționare cu criptomonede, deoarece le permite comercianților să tranzacționeze Bitcoin împotriva Ethereum.

Cum funcționează tranzacționarea perechilor?

Tranzacționarea în perechi este o strategie de tranzacționare neutră pentru piață, care permite comercianților să parieze pe un activ față de altul, fără a fi afectați de tendința generală a pieței.

Prin deschiderea unei poziții lungi și a unei poziții scurte pe două crypto pool-uri similare cu o corelație ridicată, comercianții pot obține un profit de tranzacționare dacă criptoactivele pe care le-au mers depășesc activele cripto pe care le-au vândut.

De exemplu, dacă un comerciant crede că Bitcoin SV (BSV) va continua să piardă din valoare față de BTC, el poate intra într-o tranzacție lungă cu BTC și BTC cu aceeași sumă la risc pe ambele poziții. În acest caz, dacă valoarea BSV scade mai mult decât BTC în momentul în care traderul închide ambele poziții, perechea va fi tranzacționată „în bani”.

Care sunt beneficiile unei strategii de tranzacționare cu perechi neutre pe piață?

Principalul motiv pentru care comercianții de sprijin, fondurile speculative și alți participanți la piață alocă capital pentru tranzacționarea perechilor este pentru că este o strategie de tranzacționare neutră pe piață.

Chiar dacă piața se prăbușește brusc, tranzacționarea cu perechi poate face bani, cu condiția ca activul cumpărat să depășească activul vândut.

În plus, tranzacționarea în pereche permite comercianților să obțină profit în orice mediu de tranzacționare. Indiferent dacă piața crește, se corectează sau se mișcă lateral, atâta timp cât activul cumpărat depășește activul vândut, tranzacționarea perechii va câștiga bani când se închide.

În cele din urmă, tranzacționarea perechilor este o strategie cu risc destul de scăzut, ceea ce o face interesantă pentru participanții pe piața criptomonedelor care sunt îngrijorați de volatilitatea ridicată a pieței de cripto-active.

Deoarece mișcările bruște ale pieței nu afectează cu adevărat profitabilitatea tranzacțiilor cu perechi, poate fi o modalitate excelentă de a tranzacționa pe piețele criptomonede.

Cum să câștigi bani tranzacționând o pereche de valute în timpul unei piețe de urs pentru criptomonede

Tranzacționarea perechilor de criptomonede ar putea fi o strategie bună pentru comercianții de criptomonede activi în timpul unei piețe de urs.

Cu condiția să aveți cunoștințele și experiența necesare pentru a deschide o poziție lungă și scurtă în același timp, tranzacționarea cu perechi are de fapt bariere relativ scăzute la intrare. Tot ce aveți nevoie este un cont cu un schimb criptografic care vă permite să vindeți criptomonede și să ofere o gamă largă de active tranzacționabile.

Apoi, trebuie să alegeți cele două combinații de criptomonede pe care doriți să le tranzacționați și să faceți o căutare pentru care una crezi că o va depăși pe cealaltă. De asemenea, asigurați-vă că au o corelație relativ mare, ceea ce o fac de obicei dacă sunt active comparabile (cum ar fi jetoanele Layer 1 (jetoane de protocol de bază, de exemplu, ETH), jetoane DeFi sau jetoane metaverse).

În continuare, trebuie să cumpărați active cripto care credeți că vor depăși performanțe și active cripto scurte despre care credeți că vor avea performanțe slabe.

De exemplu, puteți cumpăra ETH și avalanșă scurtă (AVAX), dacă credeți că valoarea ETH va scădea sub valoarea AVAX în timpul pieței ursului cripto. Dacă aș fi plasat această tranzacție atunci când ambele active au atins ultimele maxime istorice la jumătatea lunii noiembrie 2021, de exemplu, ar fi fost în bani, deoarece ETH a scăzut sub AVAX de atunci.

Sfat pro: urmăriți taxele

Când vă publicați strategia de tranzacționare a perechilor de criptomonede, fiți cu ochii pe taxe. Taxele care pot afecta profitabilitatea tranzacției dvs. pot include comisioane de tranzacționare, comisioane de retragere, taxe blockchain și comisioane de împrumut pe poziția dumneavoastră scurtă.

Deci, chiar dacă faceți apelul corect și activul pe care l-ați cumpărat depășește activul pe care l-ați vândut, comisioanele vă vor afecta profiturile de tranzacționare. Așadar, asigurați-vă că sunteți conștient de taxele pe care le veți plăti pentru a deschide și închide o tranzacție de pereche pe platforma(ele) aleasă(e).
_____
Află mai multe:
– Deoarece interesul deschis al opțiunilor Ethereum este încă ridicat, pregătiți-vă pentru volatilitate înainte de fuziune
– Cum să utilizați cupoanele Bitcoin pentru a cumpăra Bitcoin cu numerar

Ce este o capcană pentru urs și cum o schimbi?
Piața de criptomonedă de urs este aici: Cum să investești acum?

Cum să vă acoperiți pool-ul NFT cu derivate Ethereum
– 5 strategii de tranzacționare NFT pentru comercianții JPEG

– 5 moduri în care investitorii neexperimentați în criptomonede pot învinge piețele extrem de volatile
– 9 tablouri de bord criptate pe care le puteți folosi pentru a vă gestiona activele digitale

– 5 simboluri criptografice care vă permit să „cumpărați piața”
– Fiat-to-Crypto vs. Crypto-to-Crypto: Cum ar trebui să tranzacționați?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *