Cum să evitați să fiți următoarea victimă a înșelătoriei în tranzacționarea valutară online

finanţare personală

Cum să evitați să fiți următoarea victimă a înșelătoriei în tranzacționarea valutară online


A existat o creștere a tranzacționării valutare online la nivel local, deoarece investitorii caută noi surse de venit, precum și modalități de a-și diversifica investițiile.

Platformele oferă investitorilor acces ușor la piețele globale. Investitorii pot efectua tranzacții valutare online ca o afacere secundară pentru a-și completa locurile de muncă cu singura cerință care este o conexiune stabilă la internet.

Cu toate acestea, popularitatea tranzacționării valutare online a venit cu un risc crescut de fraudă. A existat o proliferare a brokerilor fără licență în aceste spații online care înșală investitorii și comercianții creduli.

Înainte de a vă oferi banii câștigați cu greu, este important să vă convingeți că aveți de-a face cu un broker legitim și autorizat pentru a evita să cădeți victima escrocilor.

Primul pas, înainte de a face orice tranzacție, este să vă faceți diligența necesară și să vă asigurați autenticitatea companiei care oferă tranzacționare valutară online. Pur și simplu nu este suficient să accepți pretențiile brokerului. Comerciantul trebuie să solicite dovada legitimității sale.

corectitudine juridică

Este sfătuit să ai de-a face doar cu brokeri licențiați de către Autoritatea Piețelor de Capital (CMA) deoarece în cazul unor practici ilegale, investitorul are compensații legale prin Autoritatea Pieței de Capital. Dacă comerciantul nu este autorizat de CMA, acesta este primul semnal roșu.

Licențele brokerilor de tranzacționare online sunt emise în conformitate cu Legea Piețelor de Capital, Cap 485A și cu Regulamentele piețelor de capital (tranzacționare valutară online) din 2017.

În al doilea rând, brokerii autorizați și legitimi urmează, de obicei, un proces robust de integrare a clienților, cunoscut sub numele de KYC (cunoaște-ți clientul). În acest proces, clienții potențiali sunt așteptați să completeze o cerere completă și să încarce documente pentru verificare înainte de a-și finanța contul și de a începe tranzacționarea.

Această cerință este în conformitate cu Proceed of Crime and Anti-Money Spălare Act, în care clienții trebuie să dezvăluie sursa fondurilor lor.

Brokerii fără licență nu vor insista să „cunoaște-ți clientul”, deoarece știu că una dintre strategiile cheie în reducerea spălării banilor este prin evaluarea clienților la punctul de pregătire și revizuiri continue.

În al treilea rând, brokerii Forex înșelători promit de obicei randamente mari și exagerate ale investițiilor care depășesc cu mult randamentele pieței. Ei ademenesc investitorul nebănuit cu mărturii emoționante de la investitorii care au câștigat jackpot-ul după ce au investit cu ei.

De asemenea, vor oferi comercianților bonusuri mari, promițând bonusuri care să-i ademenească să depună bani la ei.

În al patrulea rând, escrocii folosesc, de asemenea, phishing-ul (practica de a trimite comunicări frauduloase care par să provină dintr-o sursă de renume) pentru a crea un sentiment de securitate investitorilor nevinovați care cred că investesc prin intermediul site-urilor web legitime și al brokerilor autorizați.

Recent, un escroc a clonat site-ul Scope Markets Kenya prin phishing, cu scopul de a frauda investitorii nebănuiți. Din fericire, frauda a fost observată imediat și investitorii au fost avertizați la timp. Prin urmare, este important ca comercianții să autentifice site-urile web și să aibă de-a face numai cu comercianții autorizați.

În al cincilea rând, escrocii online folosesc reclame nesolicitate. Dacă începeți să primiți e-mailuri nesolicitate; Și, în majoritatea cazurilor, dacă vă cereți informații personale, cum ar fi numele, numărul de telefon și adresele de domiciliu, acesta este un alt semnal roșu.

Prin experiență

Escrocii vor încerca, de asemenea, să-și dezvolte credibilitatea susținând că au lucrat cu organizații de renume sau că au acreditări unice sau experiență de utilizator pentru a atrage un comerciant care nu bănuiește.

În calitate de comerciant, regula de bază este să vă faceți timp pentru a înțelege cât mai multe despre tranzacționarea valutară online înainte de a vă angaja să investiți. Informația este cheia.

Nu vă grăbiți să tranzacționați sau să vă investiți banii din cauza reclamelor strălucitoare, a promisiunilor de rentabilitate mare și a bonusurilor și a produselor nereglementate, altfel s-ar putea să ajungeți în curând ca una dintre statisticile înșelătoriilor valutare online din țară.

Domnul Karanga este CEO al Scopes Markets Kenya, care este autorizat ca broker de schimb valutar online fără tranzacții de către Autoritatea Piețelor de Capital

Leave a Comment

Your email address will not be published.